ارتوکین تراپی چیست؟
ارتوکین تراپی نوعی روش درمانی احیا کننده و بازسازی کننده است که در آن از خون خود بیمار استفاده می شود. معمولا از این روش به جهت درمان درد های التخابی و مفصلی استفاده می شود. به طور مثال آرتروز زانو یکی از مواردی است که برای تسکین علائم آن از ارتوکین تراپی استفاده می شود.
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا با جزئیات بیشتری در مورد این روش صحبت کنیم و بررسی نماییم که برای چه افرادی مناسب می باشد و روش انجام کار به چه صورت است؛ بنابراین اگر پزشک شما استفاده از این روش را پیشنهاد داده است توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
ارتوکین تراپی چگونه انجام می شود؟

روش کار ارتوکین تراپی
فرایند استفاده از این روش به این صورت است که حدود 50 تا 60 میلی لیتر خون از بیمار گرفته می شود و در لوله های مخصوص قرار داده می شود و در شرایطی خاص با دمای 37 درجه در آزمایشگاه پردازش می شود که در نهایت پروتئین ضد التهابی گیرنده اینترلوکین تولید می شود.
این پروتئین های استخراج شده در آمپول های مخصوص نگه داشته می شود و در زمان لازم برای بیمار استفاده می شود.
از این آمپول ها برای نواحی که بیمار احساس درد دارد مانند مفاصل استفاده می شود، وابسته به نیاز بیمار و وضعیت بدنی او مدت زمان و فاصله های تزریق مشخص می شود. گاهی لازم است تا یک الی دوبار در هفته این تزریق انجام شود.
معمولا توصیه ای که بیماران می شود این است که تا 48 ساعت پس از تزریق از انجام هرگونه واکنش سنگین خودداری کنند.
شما می توانید ارتوکین تراپی را در کلینیک خانه درد زیر نظر بهترین متخصص ارتوپدی در تهران انجام دهید.
ارتوکین تراپی چه مزایایی دارد؟
این روش درمانی یک روش کم تهاجمی و موثر است که مزایا بسیاری به همراه دارد، مهم ترین آن ها عبارت است از:
- افزایش تحرک مفصل و در نهایت بهبود کیفیت زندگی
- مقابله با بیماری دژنراتیو مفصل
- اثر درمانی طولانی مدت
- انجام پروسه درمانی بدون نیاز به بیهوشی عمومی یا جراحی و در نهایت کاهش خطر عفونت
- جلوگیری از التهاب
- محافظت از غضروف
- اثرگذاری در قسمت های ملتهب و دردناک
اثرات درمانی این روش تا چه مدت باقی می ماند؟

تاثیر درمان با ارتوکین
این موضوع در هر فرد نسبت به دیگری متفاوت است، مهم ترین فاکتوری که اثر استفاده از این روش را مشخص می کند مربوط به شدت آسیب دیدگی فرد می باشد.
زمانی که شما این تزریق را انجام می دهید فرایند بهبودی به آرامی شروع می شود، حال این که اثر آن تا چه مدت در بدن شما باقی بماند بسته به شدت آسیب، پیگری بیمار و تداوم در درمان می باشد.
نکته دیگری که وجود دارد مربوط به مراقبت های پس از تزریق می باشد، بهتر است توصیه هایی که پزشک برای شما بیان می کند را حتما انجام دهید تا نتایج درمان به حداکثر برسد.
همچنین بخوانید: علل و علائم کمر درد التهابی
ارتوکین تراپی برای درمان چه مواردی کاربرد دارد؟
این روش درمانی یکی از گزینه های مناسب برای افراد مبتلا به آرتروز زانو می باشد، افرادی که به بیماری آرتروز دچار هستند درد و التهاب بسیاری را احساس می کنند، تزریق ارتوکین موجب می شود تا علائم آن ها تا حد زیادی کاهش یابد.
علاوه بر آن برای مفاصل زیر امکان استفاده از این تزریق وجود دارد:
- مفاصل بزرگ و کوچک تر مانند زانو، مچ پا، مفصل ران، شانه و مچ دست
- مفاصل کوچک مانند اینترفالانژیال
- مفصل بین مهره ها
- سایر موارد استفاده از تزریق ارتوکین شامل:
- بیماری های دژنراتیو-دیستروفیک مفصل
- افراد تحت عمل جراحی مفاصل یا رباط
- آسیب به تاندون، آسیب عصبی و عضلات
- مراحل اولیه بیماری فتق بین مهره
- درمان آسیبهای ورزشی
موارد منع مصرف ارتوکین تراپی

معایب ارتوکین تراپی
با اینکه گفتیم این روش جزو درمان های موثر و ایمن می باشد، اما قطعا برای همه افراد مناسب نیست و در خصوص منع مصرفی نیز وجود دارد؛ افرادی که در دسته موارد زیر قرار دارند امکان استفاده از این روش را ندارند:
- بیماران مبتلا به بیماریهای التهابی حاد مفصلی
- در بیماران مبتلا به آنفولانزا و ARVI
- پس از استفاده از آنتی بیوتیک ها یا واکسیناسیون
- بلافاصله پس از آسیب دیدگی بیمار
- بیماری های مزمن و در حال تشدید
- بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی
آیا استفاده از این روش خطری دارد؟
دقت داشته باشید که نه تنها این روش بلکه هرگونه تزریقی که برای مفاصل انجام شود به هر نحوی که باشد خطر عفونت را به همراه دارد. از دیگر عوارض جانبی که در طی استفاده از این روش ایجاد می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درد مداوم و سفتی در مفصل
- عدم بهبودی پس از تزریق
- تورم یا کبودی در محل تزریق
- بی حسی کوتاه مدت ناشی از بی حسی موضعی
البته لازم به ذکر است که تمامی موارد اشاره شده در بالا احتمالی می باشند و اگر شما در انتخاب پزشک و کلینیک خود دقت داشته باشید و تمامی موارد توصیه شده پس از ترزیق را به خوبی رعایت کنید، انتظار می رود که هیچ یک از موارد بالا برای شما ایجاد نشود.
تفاوت ارتوکین و پی ار پی زانو در چیست؟

تفاوت ارتوکین و پی ار پی
یکی از سوالاتی که بسیار از ما پرسیده می شود این است که چه تفاوتی میان استفاده از این روش به نسبت پی ار پی زانو وجود دارد؟
در کل بیمارانی که به درد های مفصلی در کمر، زانو و دیگر بخش های بدن دچار هستند، ترجیح می دهند به جای استفاده ی هر روزه از مسکن های قوی، از روش های جایگزین مثل تزریقات مفصلی استفاده کنند.
در این میان هر دوی این روش ها به جهت تسکین درد و علائم توصیه می شود و بیماران امکان استفاده از هر دو را دارند، اما تفاوتی که میان این دو وجود دارد این است که در روش پی آر پی بیشتر فعالیت آن متمرکز به بازسازی ناحیه آسیب دیده است اما در روش ارتوکین تراپی با خاصیت ضد التهابی که دارد متمرکز بر روی کاهش التهابات موجود در ناحیه است.
سوالات متداول در مورد ارتوکین تراپی
هزینه تزریق ارتوکین چقدر است؟
در مورد هزینه نمی توان عدد ثابتی را برای شما مشخص کرد زیرا این موضوع وابسته به عوامل متعددی از جمله: میزان محل های تزریق، شیوه و نوع دستگاه هایی که برای انجام آن استفاده می شود
آیا ممکن است در اثر استفاده از این روش عوارض شدیدی ایجاد شود؟
تاکنون عوارض جدی ای برای این روش دیده نشده است، اما اگر شما نزد کلینیک های نا معتبر و افراد بی تجربه مراجعه کنید، ممکن است مراحل انجام به خوبی انجام نشود و در نهایت برخی مشکلات برایتان ایجاد شود.
بنابراین بسیار مهم است که در انتخاب پزشک خود دقت کافی داشته باشید و پس از آن تمامی توصیه های بیان شده را رعایت کنید.
آیا ارتوکین تراپی، در درمان آتروز موثر است؟
بیش از 75 درصد از بیمارانی که برای تسکین علائم آرتروز این روش درمانی را انجام داده اند نتایج مثبتی به دست آورده اند. بنابراین می توانید با دید مثتبی به آن نگاه کنید و ارزش امتحان کردن را دارد.
آیا قبل از تزریق لازم است کاری انجام شود؟
در مورد این موضوع باید با پزشک خود صحبت داشته باشید، لازم است تا مورد این که چه دارو هایی مصرف می کنید و علائم شما به چه صورت است توضیحات کاملی ارائه دهید.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با ارتوکین تراپی آشنا نماییم. در صورتی که سوالی در ذهن شما باقی مانده است و ما فراموش کردیم تا در خصوص آن صحبت کنیم در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.