استروئید چیست؟
استروئید چیست؟ به طور کلی نمی توان معنای دقیقی برای این واژه بیان کرد زیرا دارای معانی متعددی می باشد. در یک توضیح کلی استورئید مواد شیمیایی یا هورمون هایی هستند که توسط بدن ساخته می شوند، به کمک استروئید، اندام ها، بافت ها و سلول ها یاد می گیرند که چگونه فعالیت های خود را انجام دهند. بنابراین شما به جهت رشد صحیح نیاز دارید که تعدادی متعادلی از استروئید در بدنتان باشد.
اینکه انواع استروئید چه می باشد و چگونه در بدن کار می کنند و یا دیگر موضوعات مربوط به آن، مطالبی هستند که قصد داریم در این مطلب از کلینیک خانه درد در خصوص آن ها صحبت کنیم؛ بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
انواع استروئید و کاربرد آن ها

انواع استروئید
استروئیدها به اشکال مختلف وجود دارند.
انواع اصلی عبارتند از:
- قرص ها، شربت ها و مایعات مانند پردنیزولون
- داروها مانند بکلومتازون و فلوتیکازون
- اسپری های بینی مانند بکلومتازون و فلوتیکاسون
- تزریقات(در مفاصل، ماهیچه ها یا رگ های خونی) مانند متیل پردنیزولون
- کرم ها، لوسیون ها و ژل ها مانند کرم پوست هیدروکورتیزون
بیشتر استروئیدها فقط با نسخه در دسترس هستند، اما تعداد کمی (مانند برخی از کرم ها یا اسپری های بینی) را می توان از داروخانه ها و مغازه ها خریداری کرد.
در خصوص کاربرد آن ها می توان به این موضوع اشاره کرد که، هنگامی که التهاب به اندام های حیاتی بدن آسیب می رسد، استروئیدها می توانند نجات دهنده اندام ها و یا حتی تسکین دهنده درد باشند. به عنوان مثال، استروئیدها ممکن است از بدتر شدن التهاب کلیه جلوگیری کنند، که در صورت پیشرفت می تواند منجر به نارسایی کلیه در افراد مبتلا به لوپوس یا واسکولیت شود.
علاوه بر این موضوع از استروئد در دوز های پایین می توان جهت تسکین درد ناشی از آرتروز زانو و یا درمان زانو درد نیز استفاده کرد، اما باید حتما زیر نظر متخصص زانو در تهران اقدام به مصرف کنید.
همچنین اگر تنها فرد به دنبال این باشد تا مقداری از درد های خود کم می تواند، دوز های پایین استروئید برای او تجویز می شود.
هورمون استروئید چیست؟
هورمون های استروئیدی مولکول های محلول در چربی هستند که از کلسترول به دست می آیند. این نوع از استروئید توسط اندام ها و غدد درون ریز خاصی تولید می شوند و در جریان خون آزاد می شوند تا به سلول های هدف برسند.
هورمون های استروئیدی شامل هورمون های جنسی و هورمون های غدد فوق کلیوی هستند. تستوسترون، استروژن و کورتیزول نمونه هایی شایع از هورمون های استروئیدی هستند.
استروئید در بدنسازی

استروئید چیست در بدنسازی
در بدنسازی استفاده گسترده ای از این دارو می شود، افرادی که به دنبال بهبود سرعت و افزایش قدرت خود می باشند معمولا رو به استفاده از این سری دارو ها می آورند؛ البته تحقیقات نشان میدهد که توده عضلانی را افزایش میدهد و منجر به افزایش سرعت و قدرت آنها میشود. بنابراین اگر به صورت دقیق و زیر نظر پزشک با دوز های پایین مصرف شود مشکلی ندارد.
علاوه بر این موضوع گروه دیگری از ورزشکاران همواره به دنبال حجم گرفتن و افزایش قدرت عضلانی می باشند. استروئیدهای آنابولیک به طور گسترده برای افزایش توده عضلانی، قدرت و توان خروجی استفاده میشوند.
هورمون های استروئیدی آنابولیک
در تعریف ساده، هورمون های استروئیدی آنابولیک مواد مصنوعی هستند که با هورمون های جنسی مردانه مرتبط می باشند. هورمون های استروئیدی آنابولیک تولید پروتئین را تحریک می کنند که این موضوع سبب شده است تا برای عضله سازی در باشگاه ها بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
آنها همچنین منجر به افزایش تولید تستوسترون می شوند. تستوسترون علاوه بر نقش بالایی که در رشد اندام های دستگاه تناسلی و ویژگی های جنسی دارد، در رشد توده عضلانی بدون چربی نیز حیاتی است. علاوه بر این، هورمون های استروئیدی آنابولیک باعث ترشح هورمون رشد می شود که رشد اسکلتی را تحریک می کند.
جدا از این موضوعات، استروئیدهای آنابولیک کاربرد درمانی دارند و ممکن است برای درمان مشکلاتی مانند تحلیل عضلانی مرتبط با بیماری، مشکلات هورمونی مردانه و شروع دیررس بلوغ تجویز شوند.
با این حال، برخی افراد به طور غیرقانونی از استروئیدهای آنابولیک برای بهبود عملکرد ورزشی و ساخت توده عضلانی استفاده می کنند! دقت داشته باشید که سوء استفاده از هورمون های استروئیدی آنابولیک باعث اختلال در تولید طبیعی هورمون ها در بدن می شود .
برخی از عوارض های منفی مصرف خودسرانه این هورمون عبارتند از ناباروری، ریزش مو، رشد سینه در مردان، حملات قلبی و تومورهای کبدی . استروئیدهای آنابولیک همچنین بر مغز تأثیر می گذارد و باعث تغییرات خلقی و افسردگی می شود.
پس از مصرف استروئید، تا چه مدت در بدن باقی می ماند؟
استروئید های آنابولیک زمانی که مصرف می شوند، توسط اندام های مختلف از طریق گردش خون جذب می شوند. به دلیل این که روند دفع آن ها بسیار کند انجام می شود، بنابراین برای مدت نسبتا طولانی در بدن باقی می ماند.
عموما با انجام آزمایش های ادرار یا خون می توان تشخیص داد که آیا استروئید مصرف شده است یا نه، بنابراین می توان گفت حداقل تا 3 ماه پس از مصرف به خوبی در بدن وجود دارند.
عوارض جانبی احتمالی استروئیدها چیست؟

عوارض تزریق استروئید چیست
احتمال عوارض جانبی بستگی به دوز، نوع استروئید و طول درمان دارد؛ بنابراین عوارضی که در شخص ظاهر می شود نسبت به شخصی دیگر متفاوت است. از شایع ترین عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش اشتها
- افزایش وزن
- تغییرات در خلق و خو
- ضعف عضلانی
- تاری دید
- افزایش رشد موهای بدن
- کبودی
- مقاومت کمتر در برابر عفونت
- صورت متورم و “پف کرده”
- آکنه
- پوکی استخوان (بیماری ضعیف کننده استخوان)
- شروع یا بدتر شدن دیابت
- شروع یا بدتر شدن فشار خون بالا
- تحریک معده
- عصبی شدن، بی قراری
- مشکل در خوابیدن
- آب مروارید یا گلوکوم
البته لزوما به این معنا نیست که شما تمامی علائم بالا را خواهید داشت؛ حتی ممکن است هیچ یک از علائم گفته شده در شما ایجاد نباشد. این موارد لیستی از عوارض های شایعی می باشد که در بیماران مختلف با توجه به وضعیت بدنی ها متفاوت دیده شده است.
همچنین بخوانید: درمان خانگی پوکی استخوان با 9 روش ساده
خطرات استروئید برای دختران
- ایجاد ویژگی های مردانه، مانند کلفت شدن صدا، و از دست دادن ویژگیهای زنانه بدن، مانند کوچک شدن سینهها
- بهم خورگی روز های قاعدگی
- افزایش رشد و ضخامت موهای صورت و بدن
خطرات استروئید برای پسران
- کوچک شدن بیضه
- درد هنگام ادرار کردن
- بزرگ شدن سینه
- ناتوانی جنسی (ناتوانی در نعوظ)
- کاهش تعداد اسپرم و ناباروری
آیا می توان عوارض مصرف استروئید را کم کرد؟

استروئید طبیعی برای کاهش التهاب
در صورتی که پزشک شما با بررسی وضعیت بدنیتان و انجام آزمایش های متنوع دوز های پایین استروئید را تجویز کرده است، می توانید با خیال راحت اقدام به مصرف کنید، زیرا مسلما مصرف این دارو برای شما لازم بوده است و مزایا آن بیشتر از عوارض می باشد، بنابراین در این شرایط احتیاجی به نگرانی نمی باشد.
به طور مثال، برخی از افراد در هورمون های دارای سطح پایینی از تستوسترون می باشد، برای این ذسته باید از تستوسترون مصنوعی استفاده کرد که به آن درمان TRT گفته می شود. به طور کلی برای مردانی که سطح تستوسترون پایینی دارند، مصرف استروئید (یه مقدار تجویز شده) ایمن است.
بنابراین اگر این دارو به صورت حساب شده و با توجه به نیاز بدن مصرف شود عوارض چندانی ندارد و حتی بسیار هم مفید می باشد، اما آنچه که مسلم است این می باشد که اگر دوز های مصرف بالا باشد و به صورت بی رویه مصرف شود، عوارض های قابل توجهی به دنبال دارد که راهی برای کم کردن آن ها وجود ندارد.
کلام آخر
در پایان اگر بخواهیم یک جمع بندی از موضوع استروئید چیست داشته باشیم، به این نتیجه رسیدیم که استروئید ها به طور کاملا طبیعی در بدن تولید می شوند و انواع مختلفی از آن ها وجود دارد. مهم ترین وطایف آن ها مربوط به افزایش رشد، افزایش قدرت عضلانی، باروری، کم کردن استرس و … می باشد.
اما استروئید های به صورت مکمل و دارو وجود دارد که می توان آن ها را به صورت اضافی مصرف کرد، اما باید در میزات مصرف آن ها دقت بسیاری داشته باشید زیرا عوارض های بسیاری به دنبال دارند.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم به خوبی شما را با استروئید و موارد مربوط به آن آشنا نماییم. در صورتی که سوالی در ذهن شما باقی مانده است و ما فراموش کرده ایم تا در خصوص آن صحبت کنیم در قسمت نظرات برای ما بیان کنید تا توسط متخصصین کلینیک خانه درد بهترین پاسخ ارائه شود.