انواع شکستگی استخوان کدام اند و چگونه درمان میشود؟
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا شما را با انواع شکستگی استخوان و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم. بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به شکستگی دچار شده اید و می خواهید اطلاعاتی در خصوص نوع شکستگی و درمان آن به دست آورید توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
انواع شکستگی استخوان
استخوان های ما به گونه ای طراحی شده اند که اسکلت محکمی را تشکیل دهند، اما علیرغم استحکام اساسی استخوان، هنوز هم مستعد ضربه و ساییدگی روزمره است. شکستگی زمانی رخ می دهد که استخوان می شکند که اغلب به دلیل ضربه به استخوان می باشد که طی این ضربه نیروی قابل توجهی وارد می شود.
در این میان شناخت انواع شکستگی بسیار مهم است، زیرا این موضوع به فوق تخصص ارتوپدی کمک می کند تا بهترین گزینه درمانی را ارائه دهد.
برخی از رایج ترین انواع شکستگی استخوان عبارتند از:
شکستگی عرضی:
شکستگی عرضی زمانی اتفاق می افتد که یک استخوان با زاویه 90 درجه نسبت به محور بلند استخوان می شکند. این معمولاً زمانی اتفاق می افتد که یک ضربه مقدار زیادی نیرو را مستقیماً عمود بر استخوان منتقل می کند. شکستگی های عرضی نیاز به جراح ارتوپد تروما دارد
شکستگی مورب:
شکستگی مورب با شکستگی منحنی یا زاویه دار نسبت به استخوان مشخص می شود. یک ضربه تند که از یک زاویه (یعنی بالا یا پایین) وارد می شود ممکن است باعث شکستگی های مورب شود.
شکستگی خرد شده:
شکستگی خرد شده می تواند بسیار جدی باشد. در این نوع شکستگی، یک استخوان در واقع به چند قطعه می شکند. استخوان های کوچک، مانند استخوان های دست یا پا، به شدت مستعد شکستگی خرد شده هستند. شکستگی های خرد شده اغلب به دنبال یک تصادف رانندگی یا یک رویداد جدی دیگر رخ می دهد.
شکستگی گرین استیک:
شکستگی گرین استیک اغلب در کودکانی مشاهده می شود که استخوان های آنها هنوز به طور کامل رشد نکرده است. استخوان های نرم کودک ممکن است در صورت وارد شدن نیروی قابل توجهی نشکند و باعث خم شدن استخوان شود. گاهی اوقات، قسمت بیرونی خم می شکند در حالی که بقیه استخوان شکسته نمی ماند.
همچنین بخوانید: علائم و چگونگی درمان شکستگی ساق پا
شکستگی استرس:
ورزشکاران گاهی از شکستگی های استرسی شکایت دارند که می تواند به طور جدی عملکرد ورزشی را مختل کند. شکستگی استرسی یک شکستگی خط مو در استخوان است که ممکن است منجر به ناراحتی قابل توجهی شود.
شکستگی پاتولوژیک:
شکستگی پاتولوژیک زمانی که بیماری استخوانها را آنقدر ضعیف میکند که به راحتی میشکنند، پزشکان ارتوپد گاهی اوقات شکستگی را شکستگی پاتولوژیک میدانند. پوکی استخوان یکی از علل اصلی شکستگی پاتولوژیک است. افراد مبتلا به پوکی استخوان استخوانهایی دارند که شکننده یا ضعیف شدهاند و باعث شکستن راحتتر از استخوانهای سالم میشوند.
علت شکستگی استخوان
شکستگیها اغلب زمانی اتفاق میافتند که نیرویی بیشتر از آنچه که استخوان میتواند تحمل کند به استخوان وارد میشود. استخوان ها زمانی که پیچ خورده اند ضعیف تر هستند.
شکستگی استخوان می تواند در اثر زمین خوردن یا ضربه مستقیم به بدن ایجاد شود.
استفاده بیش از حد یا حرکات تکراری می تواند عضلات را خسته کند و فشار بیشتری بر استخوان وارد کند. این باعث شکستگی استرس می شود که در ورزشکاران بیشتر دیده می شود.
شکستگی ها همچنین می تواند ناشی از بیماری هایی باشد که استخوان را ضعیف می کند، مانند پوکی استخوان یا سرطان در استخوان ها.
همچنین بخوانید: انواع شکستگی مهره های ستون فقرات و چگونگی درمان
علائم شکستگی چیست؟
موارد زیر شایع ترین علائم شکستگی هستند. با این حال، هر فردی ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کند. علائم شکستگی استخوان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درد ناگهانی
- مشکل در استفاده یا حرکت ناحیه آسیب دیده یا مفاصل مجاور
- تورم
- بدشکلی آشکار
- گرمی، کبودی یا قرمزی
علائم شکستگی استخوان ممکن است شبیه سایر شرایط یا مشکلات پزشکی باشد. همیشه برای تشخیص به یک پزشک ماهر مراجعه کنید.
چه زمان باید نزد پزشک مراجعه کنیم؟
به صورت کلی شما هر زمان که فکر می کنید ممکن است استخوان شکسته ای داشته باشید و علائم آن را مشاهده کردید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
شکستگی باز (شکستگی که در آن استخوان از طریق پوست وارد می شود تا بتوانید آن را ببینید یا زخم عمیقی که استخوان را از طریق پوست نمایان می کند) یک وضعیت اورژانسی در نظر گرفته می شود و برای این نوع شکستگی فورا به پزشک مراجعه کنید.
هر گونه آسیب به استخوان های ستون فقرات نیز یک اورژانس پزشکی است که باعث کمردرد شدید می شوند و ممکن است باعث مشکلات عصبی شوند. این علائم شامل بی حسی، سوزن سوزن شدن، ضعف یا مشکلات روده مثانه است.
شکستگی چگونه درمان می شود؟
هدف از درمان، قرار دادن قطعات استخوان در محل، کنترل درد، دادن زمان به استخوان برای بهبودی، جلوگیری از عوارض و بازگرداندن استفاده طبیعی از ناحیه شکسته است.
درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
آتل یا گچ گیری: استفاده از آتل ناحیه آسیب دیده را بی حرکت می کند تا استخوان در یک راستا بماند. در هنگام بهبودی استخوان، از ناحیه آسیب دیده در برابر حرکت یا استفاده محافظت می کند.
دارو: ممکن است برای کنترل درد لازم باشد.
کشش: کشش استفاده از یک عمل کششی ثابت برای کشش قسمت های خاصی از بدن در جهت خاصی است. کشش اغلب از قرقرهها، ریسمانها، وزنهها و یک قاب فلزی متصل به تخت یا روی تخت استفاده میکند. هدف از کشش کشش عضلات و تاندون های اطراف استخوان شکسته است تا به انتهای استخوان کمک کند تا تراز و ترمیم شود.
عمل جراحی: ممکن است برای بازگرداندن انواع خاصی از استخوانهای شکسته به جراحی نیاز باشد. گاهی اوقات از فیکساسیون داخلی (میلهها یا پینهای فلزی که در داخل استخوان قرار دارند) یا دستگاههای ثابت خارجی (میلهها یا پینهای فلزی که در خارج از بدن قرار دارند) برای نگهداشتن قطعات استخوان در محل خود در حین بهبودی استفاده میشوند.
افزایش قدرت استخوان با رژیم غذایی کامل
بهترین راه برای دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز این است که بشقاب خود را با غذاهای کامل پر کنید. آجیل، لوبیا، غلات کامل و میوه ها و سبزیجات به طور طبیعی سرشار از مجموعه ای از مواد مغذی ضروری برای استخوان های سالم هستند . تحقیقات نشان می دهد که میوه ها و سبزیجات به اندازه محصولات لبنی برای سلامت استخوان ها مهم هستند.
با افزایش سن، انتخاب غذاهای غنی از مواد مغذی اهمیت ویژه ای دارد، زیرا نیازهای کالری بیشتر افراد کاهش می یابد. برای رعایت این رژیم باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
از غذاهای بسیار فرآوری شده خودداری کنید. فرآوری برخی از غذاها را از مواد مغذی طبیعی خود حذف می کند. حتی زمانی که ویتامین ها یا مواد معدنی دوباره اضافه می شوند، غذاهای فرآوری شده معمولاً فاقد مجموعه کاملی از مواد مغذی موجود در غذاهای طبیعی هستند.
غذاهای کامل را انتخاب کنید. هر زمان که حق انتخاب داشتید، به سراغ غذاهای حاوی غلات کامل بروید که از نظر مواد مغذی مرتبط با سلامت استخوان بسیار غنی تر هستند. به پنل مواد تشکیل دهنده نان، غلات و سایر محصولات تهیه شده با غلات نگاه کنید. اولین ماده باید یک غلات کامل باشد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با انواع شکستگی استخوان و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.