ایا استرس باعث درد زانو یا درد مفاصل میشود؟
شاید برایتان سوال باشد که آیا میان استرس و درد مفاصل ارتباطی وجود دارد؟ در خصوص این موضوع باید بیان کنیم که بله، زمانی که به استرس دچار می شوید به دلیل آزاد شدن برخی از هورمون ها میزان شدت درد در مفاصل به خصوص زانو افزایش پیدا می کند. در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم بررسی نماییم که ارتباط میان زانو درد و استرس چیست و چگونه می توان آن را برطرف کرد. توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
علائم استرس و اضطراب

علائم استرس
استرس می تواند ذهن و بدن شما را مختل کند، زمان هایی که میزان استرس کم است، علائم کمتری از خود نشان می دهد. با این حال، استرس مزمن می تواند منجر به مشکلات جدی مانند بیماری های قلبی عروقی، مشکلات گوارشی و بیماری های خود ایمنی شود. اگر هر یک از علائم زیر را به طور مداوم تجربه کردید، حتما با پزشک خود صحبت کنید.
علائم ذهنی/عاطفی:
- بد خلقی
- حواس پرتی
- فراموشی
- عزت نفس پایین
- افسردگی
علائم فیزیکی:
- درد، درد و تنش
- بیخوابی
- سردرد
- درد قفسه سینه
- عصبی بودن
- مشکلات گوارشی
- سطوح انرژی پایین
- سرماخوردگی یا عفونت های مکرر
- درد های عصبی
چگونه استرس موجب زانو درد می شود؟

علت درد مفاصل با استرس
یکی از اصلی ترین عوارض استرس تشدید بیماری های خود ایمنی می باشد، بیماری های خودایمنی باعث می شود که سیستم ایمنی بدن شما آنتی بادی هایی تولید کند که به جای مبارزه با عفونت، به بافت سالم بدن حمله کرده و به آن آسیب می زند. در شرایط خاصی، مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس، آنتی بادیها به بافت همبند درون مفاصل میچسبند که منجر به درد، سفتی، تورم و بدون درمان آسیب بالقوه دائمی مفاصل میشود.
در صورتی که شما از زانو درد ناشی از استرس رنج می برید می توانید برای درمان نزد فوق تخصص زانو مراجعه نمایید.
سایر آسیب های آن عبارت است از:
احساسات و درد مفاصل
احساس ذهنی شما می تواند بر احساس فیزیکی شما تأثیر بگذارد به این معنی که احساساتی مانند استرس، اضطراب و افسردگی می تواند تأثیر منفی بر سلامت مفاصل شما داشته باشد. به گفته بنیاد آرتریت، افرادی که افسرده یا مضطرب هستند، بیشتر مستعد درد هستند. علاوه بر این، مطالعات متعدد در مورد استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید، لوپوس و فیبرومیالژیا نشان می دهد که کسانی که احساسات منفی بیشتری را تجربه می کنند، درد بیشتری را نیز گزارش می کنند.
فشار
استرس بر هر قسمت از بدن اعم از خواب، هضم غذا، عملکرد سیستم ایمنی و هورمونها تأثیر میگذارد. وقتی نوبت به مفاصل شما میرسد، استرس باعث میشود استخوانهای شما مواد معدنی مورد نیاز برای تشکیل استخوان را به جریان خون آزاد کنند تا سایر بافت ها آسیب نبینند.
بدن شما این کار را انجام می دهد زیرا وقتی استرس دارید، واکنش جنگ یا گریز شما فعال می شود و فرآیندهای ترمیم شما سرکوب می شود. هر گونه مواد مغذی مصرفی برای تصمیمگیری سریعتر و زمانهای واکنش به ارگانهای ضروری – مغز، قلب و ریهها فرستاده میشود تا به شما کمک کند از خطر خارج شوید.
متأسفانه، اگر استرس مزمن را تجربه کنید، استخوان های شما به طور مداوم از مواد معدنی محروم می شوند که می تواند منجر به تحلیل استخوان شود.
کورتیزول
کورتیزول یک هورمون استروئیدی است که توسط غده فوق کلیوی تولید می شود و زمانی که تحت استرس هستید آزاد می شود. در حالی که این ممکن است یک چیز منفی به نظر برسد، ما برای بسیاری از عملکردهای مهم دیگر مانند تجزیه کربوهیدرات ها، لیپیدها و پروتئین ها به کورتیزول نیاز داریم.
مقادیر بالای کورتیزول عملکردهای ترمیم بدن را سرکوب می کند و مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد.
مقادیر کمی کورتیزول برای رشد طبیعی استخوان لازم است، اما مقادیر زیاد آن رشد استخوان را مسدود می کند. هورمون استرس به طور غیرمستقیم روی استخوان اثر می گذارد و مانع جذب کلسیم می شود که رشد سلول های استخوانی را مهار می کند. این امر باعث افزایش تحلیل استخوان و در نهایت کاهش تراکم مواد معدنی استخوان می شود.
هنگامی که سطح کورتیزول شما بالا باشد، بدن شما به حالت التهابی می رود که در آن توانایی کمتری برای جذب کلسیم پیدا می کند و حتی افزایش قابل توجهی در دفع کلسیم وجود دارد. در نتیجه توانایی استخوان ها برای بازسازی و ترمیم خود برای حفظ سلامتی به طور قابل توجهی مختل می شود.
علاوه بر این، استرس مزمن باعث کاهش سریع کلسیم می شود که رژیم غذایی ما به تنهایی قادر به جایگزینی مواد معدنی از دست رفته نیست. وقتی استخوانهای ما به شدت از نظر کلسیم تهی میشوند، در نهایت استخوان های متخلخل، استخوانهای شکننده و شرایطی مانند پوکی استخوان ایجاد میشوند.
کاهش منیزیم
یکی دیگر از مواد معدنی که تحت تاثیر استرس قرار می گیرد، منیزیم است که به دلیل اثر متعادل کننده آن بر خلق و خو، به عنوان “قرص اصلی سرماخوردگی” نیز شناخته می شود. مشابه کلسیم، هرچه استرس بیشتری داشته باشید، از دست دادن منیزیم از سلول ها بیشتر می شود. اگر منیزیم پایینی دارید، احتمالاً علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی و نوسانات خلقی را تجربه خواهید کرد. مهمتر از آن، منیزیم پایین، پذیرش درد را افزایش می دهد، به این معنی که درد مفاصل ما بیشتر تشدید می شود.
چگونه درد مفاصل مرتبط با استرس را کاهش دهیم

درمان درد های عصبی
ما نمی توانیم دقیقاً استرس را از زندگی خود حذف کنیم، اما راه هایی برای کاهش علائم وجود دارد.
محرک ها را شناسایی کنید: به این منظور می توانید هر زمان که استرس داشتید دلایل خود را بنویسید. هنگامی که آنها را شناسایی کردید، سعی کنید راه هایی برای دور زدن آنها پیدا کنید.
خوب غذا بخورید: نه تنها یک رژیم غذایی سالم برای حفظ وزن سالم ضروری است، برخی غذاها نیز می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. از این رو همیشه در تلاش باشید تا غذاهای سالم بخورید و از ضعف و پر خوری دوری کنید.
کمک بخواهید: معمولا بیشتر افراد زمانی استرس می گیرند که کارهای انجام نداده دارند و در این حین به سرعت مشغول آن ها می شوند. در این شرایط تنها فشار اضافی را بر روی زانو و مفاصل بیشتر می کنید و در نتیجه با درد آن ها روبرو می شوید. بنابراین در این اوقات سعی کنید تا از سایرین کمک بخواهید.
فعال بمانید: ورزش نقش مهمی در سلامت روحی و جسمی دارد. پیاده روی، یوگا یا سایر فعالیت ها را در برنامه روزانه خود بگنجانید. بسته به شرایط پزشکی و سطح آمادگی جسمانی، ممکن است فعالیت هایی وجود داشته باشد که باید از آنها اجتناب کنید. با پزشک خود صحبت کنید تا برنامه ای را که برای بدن شما مناسب است تعیین کند.
الکل و کافئین را محدود کنید: الکل و کافئین می توانند اضطراب و درد مفاصل را تشدید کنند. بنابراین تا حد امکان از مصرف آن ها خودداری کنید.
مثبت بمانید : سعی کنید به جنبه های روشن همه چیز نگاه کنید. قطعا انجام این کار آسان نیست اما اگر بدانید در زمان استرس و اضطراب چه فشاری به مفاصل بدن وارد می شود و در معرض بیماری های مختلف قرار می گیرید قطعا این می توانید آن را انجام دهید.
کلام آخر
همان طور که مطالعه کردید استرس باعث می شود که ما به طور مستمر کلسیم و منیزیم خود را هدر دهیم! بنابراین برای جلوگیری از تشدید استرس درد مفاصل چه کاری می توانید انجام دهید؟ اطمینان از داشتن یک رژیم غذایی متعادل که حاوی مقدار زیادی کلسیم است و یافتن راههای آسان برای مقابله موثر با استرس، به جلوگیری از تشدید استرس در ایجاد درد مفاصل کمک میکند.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.
خیلی به من کمک کرد ممنون از راهنماییتون
از این که این مطلب برای شما سودمند بوده، خوشحالیم