علت خالی کردن زانو + روش های درمان
خالی شدن و نا پایداری زانو، بیماری است که درآن زانو فرد به دلیل احساس نا پایداری ناگهان خم میشود. این بیماری ممکن است بر اثر بیماری ها و دلیل های مختلفی از جمله نا پایداری کشکک زانو، آسیب دیدگی رباط در فرد و … ایجاد شود. در این مقاله از کلینیک خانه درد ما به صورت دقیق تر به توضیح خالی کردن زانو، علت و روش های درمانی آن می پردازیم؛ پیشنهاد می کنیم تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
خالی شدن پا نشانه چیست

خالی شدن پا نشانه چیست
خالی شدن زانو به بیماری گفته می شود که زانو شخص به طور ناگهانی خم می شود و شخص عدم تعادل و بی ثباتی در زانوی خود احساس می کند. وقتی فرد به این بیماری دچار می شود در مرحله اول باید دنبال دلیل ایجاد این بیماری باشد و یا ممکن است با علائم دیگری نیز همراه باشد. زانو در حالت طبیعی پایدار و با ثبات است و قابلیت انجام فعالیت های روزمره با شدت های گوناگون مثل انجام فعالیت های ورزشی، دویدن، انجام کارهای روزمره و خانه، پریدن و….. را دارد. باید اضافه کنم که زانو درد و خالی کردن زانو می تواند یک هشدار برای فرد بیمار و جلوگیری از وارد شدن صدمه بیشتر به مفصل زانو باشد.
اما بعضی اوقات با وارد شدن صدمه به زانو می تواند عملکرد طبیعی آن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. خالی شدن زانو یکی از اختلالات عملکردی مفصل زانو است. که در آن فرد بیمار احساس عدم تعادل و نا پایداری در زانوی خود می کند. یکی از دلایل خالی شدن زانو می تواند آسیبی باشد که به زانو فرد وارد شده است و یا علائم دیگری مثل آرتروز را می تواند به همراه داشته باشد. که با مشاهده هر نوع علائمی بهتر است با پزشک متخصص مشورت کرد و برای رفع آن هر چه سریعتر اقدام کرد. و به هیچ عنوان نباید آن را پشت گوش انداخت و نسبت به آن بی اهمیت بود.
در صورتی که شما به این عارضه دچار شده اید می توانید به کلینیک خانه درد مراجعه نمایید و از مشاوره های رایگان ما استفاده کنید تا در نهایت بهترین روش درمانی توسط پزشک فوق تخصص زانو به شما ارائه شود.
تلفن تماس: 02126703126 و 09362701700
علت خالی کردن زانو چیست

علت خالی شدن زانو
برخی از علائم علاوه بر بالا بردن خطر خالی شدن زانو، عوارضی نیز به دنبال دارد که اگر فرد برای رفع این بيماري اقدام نکند تبعات بدی به دنبال دارد و نیز امکان آسیب بیشتر به مفصل زانو می شود. علاوه بر آن راه رفتن برای فرد بیمار مشکل می شود و فرد را برای انجام فعالیت روزمره محدود می کند. برخی از مهمترین دلایل خالی کردن زانوی پا این شامل موارد زیر می باشد:
- اشخاصی که عمل جراحی برای درمان مفصل زانو انجام می دهند، در مقایسه با سایر اشخاص دیگر بیشتر در معرض خطر خالی کردن مفصل زانو می باشند و راه رفتن برای فرد محدود می کند.
- اشخاصی که گذشته از راهکارهای مناسب برای درمان از بین بردن خالی شدن زانو استفاده کرده اند، اما متاسفانه پس از دوره درمان سلامتی و بهبودی آنها مناسب نبوده است. در معرض خطر بیشتر خالی شدن زانو قرار دارند. در صورتی که روش های توانبخشی به طور صحیح انجام نشود، باعث می شود عضلات مفصل زانو ضعیف باقی مانده و این وضعیت باعث ایجاد مشکلات بعدی برای شخص بیمار خواهد شد.
- بیشتر مفصل زانو در افراد میانسال مشاهده میشود. در هر صورت در بین افراد چاق یا دارای اضافه وزن زیاد و افرادی که گذشته زانو آنها دچار آسیب شده است به خطر انحطاط مفصل زانو، یک عامل تاثیرگذار در خالی شدن زانو می توان مشاهده کرد.
- افرادی که به انواع بیماری مختلف مانند روماتیسم مفصل زانو، آرتروز و دیگر بیماریهای مانند آن مبتلا میشوند، در چنین موقعیتی امکان دارد با خالی شدن زانو رو به رو شوند.
همچنین بخوانید: علت صدا دادن زانو و درمان تق تق زانو
تشخیص خالی کردن زانو
برای مشخص شدن دلیل خالی کردن زانو میتوان با انجام آزمایش های فیزیکی شناسایی کرد. در بیشتر مواقع علت خالی شدن زانو می توان آسیبی باشد که در زانو یا رباط ایجاد شده است. جدا از این آزمایش های پزشکی امکان دارد، علائم ورم، گرم شدن، التهاب و حساسیت مفصل زانو یا به وجود آمدن آسیب، کبودی، و تشکیل زخم را در محل مشخص کند. خالی شدن زانو می تواند به خم شدن ناگهانی آن نیز منجر شود که تبعات بدی را به دنبال دارد. ممکن است عوارضی نیز برای بیمار به وجود بیاورد.
علت خالی شدن زانو در نوجوانان

علت خالی شدن زانو در نوجوانان
از دلایل احتمالی خالی شدن زانو صدمه دیدن بافت نرم، تغییرات در مفصل زانو، شکستگی، مشکلات ساختاری می توان نام برد. با انجام عکس برداری رادیولوژی، اسکن ام آر آی، سی تی اسکن می توان این مشکلات را شناسایی کرد و هر چه سریعتر برای رفع آن اقدام کرد. لازم به ذکر است که در این موقعیت با توجه به وضعیت بیمار، امکان انجام آزمایش های بیشتر برای تشخیص عفونت، ناراحتی های بافت پیوندی و ابتلا به آرتروز نیز وجود دارد. البته کلیه این اقدامات با تجویز پزشک انجام می شود.
به طور کلی بیشتر افراد به خاطره آسیب جزئی ایجاد شده برای زانو، زمین خوردن، آسیب های ورزشی یا دیگر مشکلات شبیه آن با خالی شدن زانو مواجه میشوند. درکل با وجودی که فرسایش یکی از موقعیت هایی است که با استفاده پی در پی از مفاصل برای فرد ایجاد میشود. هر گونه آسیب وارد شده به زانو میتواند تحلیل مفصل را سریع تر کند.
بیشتر بخوانید: علت درد زانو هنگام نشست و برخاست + روش های درمان
درمان دارویی خالی کردن زانو
برای درمان زانو درد ابتدا باید علت آن مشخص شود. برای تشخیص علت این بيماري میتوان با انجام معاینات پزشک متخصص، انجام تست هایی برای ارزیابی آسیب و بی ثباتی بافت ها و ماهیچه های مفصل زانو، ارزیابی مفصل زانو و دامنه حرکتی آن کمک شایانی کرد. اما برای تشخیص بهتر و دقیق تر علت بیماری می توان از عکسبرداری از زانو کمک گرفت.
برای درمان این بیماری باید ابتدا علت ایجاد آن مشخص شود. با وارد شدن آسیب به زانو که موجب خالی شدن زانو و درد شدید آن شده، باید از تکان دادن زانوی آسیب دیده خودداری کرد و باید آن را استراحت داد، سعی کنيد روی آن کمپرس سرد قرار دهید و زانو خود را بالا گرفته تا جایی که بالاتر از سطح قلب شما قرار بگیرد. همچنین امکان دارد پزشک برای درمان درد زانو و کاهش ورم آن داروهای مسکن تجویز کند.
درمان خانگی خالی شدن زانو

درمان خانگی خالی شدن زانو
در روش های خانگی برای مراقبت از مفصل زانو هنگام حرکت دادن آن، پزشک در طول درمان برای بیمار استفاده از زانو بند طبی مخصوص را تجویز کند. بیمار می تواند با استفاده از مکمل های غذایی مثل ویتامینD و سایر مکمل ها البته با تجویز پزشک به بهبودی خود کمک کند. اما درصورتی که خالی شدن زانو به خاطره آسیب های شدید به رباط ها البته با درجه آسیب دیدگی بالا باشد، امکان دارد برای رفع آسیب دیدگی نیاز به انجام عمل جراحی باشد. البته در عمل جراحی تکه های استخوان که از مفصل زانو فاصله گرفته و در فضای بین مفصل رها شده اند، از داخل زانو خارج می شوند تا در آینده در حرکت زانو مشکل ایجاد نکنند.
ورزش برای خالی شدن زانو
برای درمان خالی کردن زانو و همین طور راه پیشگیری از آن، ورزش کردن و انجام حرکات اصلاحی بخش مهمی از برنامه درمانی می باشد. برای ثبات و تقویت هر چه بیشتر زانو و جلوگیری از خالی شدن زانو و تبعات بعد آن، تقویت کردن عضلات و رباط های زانو می تواند روش خوبی برای سلامتی زانو باشد. باید اضافه کنم عضلاتی که برای این منظور باید تقویت شوند عضلات چهار سر رانی، همسترینگ، عضلات گلوتس و عضلات ساق پا می باشند. با انجام تمرين ها و درمان فيزيکي به شما کمک می کند تا عضلات پا را سالم نگه داريد و از به وجود آمدن هر نوع عوارضی برای پا و زانو شما جلوگیری می کند.
سخن پایانی
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی در مورد خالی کردن زانو راهنمایی نماییم، در صورتی که سوالی در این زمینه دارید و نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.