علت درد پا از زانو به پایین و درمان آن
علت درد پا از زانو به پایین هنگام خواب چیست؟ علت درد پا از زانو به پایین در جوانی چیست؟ آیا درد ساق پا نشان از بیماری خاصی دارد؟ درمان خانگی این درد چه می باشد؟ برای رسیدن به پاسخ سوال های خود تا انتها این مطلب همراه کلینیک خانه درد باشید.
انواع درد ساق پا
درد ساق پا را می توان به دو دسته تقسیم کرد: دردهایی که مربوط به ماهیچه ها هستند و دردهایی که مربوط به عضلات نیستند. درد عضلانی اغلب ناشی از فشار فیزیکی حاد یا مزمن است. اینها انواع آسیب هایی هستند که معمولاً در ورزش یا سایر انواع فعالیت بدنی اتفاق می افتد.
از سوی دیگر، اگر درد ساق پا دارید و دلیل آن را مطمئن نیستید، ممکن است یک بیماری زمینه ای داشته باشید که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. دردی که مربوط به عضله نیست می تواند به دلیل آسیب عصبی، بیماری شریانی، ضربه شدید یا چیز دیگری باشد.
علائم درد ساق پا چیست
درد ساق پا می تواند فقط ناحیه کوچکی از ساق پا را تحت تاثیر قرار دهد، یا می تواند یک ناحیه وسیع یا حتی کل ساق را پوشش دهد. درد می تواند مبهم یا تیز باشد، یا ممکن است سوزش، گزگز یا بی حس باشد. همچنین ممکن است در باسن، کمر، ستون فقرات یا پا درد داشته باشید.
سایر علائم و نشانههایی که میتوانند با پا درد رخ دهند عبارتند از:
- ورم
- رگهای واریسی
- زخم ها یا زخم ها
- قرمزی، تورم یا گرما
- در صورت داشتن عفونت یا شکستگی، به طور کلی احساس ناخوشی می کنید
- تغییر در رنگ ساق یا پا در صورتی که مشکل اعصاب شما باشد
- زخمی که دیر التیام می یابد
در صورت داشتن هر یک از این علائم به شما توصیه می شود که برای درمان آن ها به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید.
علت درد پا از زانو به پایین چیست؟
بدن انسان در معرض دردها و دردهای مکرری است که می آیند و می روند. معمولاً اینها نگرانی یا اهمیت زیادی ندارند. اما وقتی دردها غیرقابل توضیح هستند، طولانی می شوند و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهند، ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشید.
ران ها، همسترینگ، ساق پا و ناحیه ساق پا اغلب احساس درد می کنند. بیشتر دردها ناشی از ساییدگی، استفاده بیش از حد یا صدمات و ضربه در مفاصل، استخوان ها، ماهیچه ها، رباط ها، تاندون ها یا سایر بافت های نرم است.
در ادامه بیشتر در مورد علت درد در ساق پا صحبت می کنیم.
گرفتگی عضلات ساق پا
اسپاسم یا گرفتگی عضلات ساق پا به انقباض ناگهانی و غیرارادی یک یا چند ماهیچه ساق پا اشاره دارد. این اسب ها اغلب به عنوان اسب های قابل درمان شناخته می شود.
گرفتگی عضلات ساق پا می تواند به شدت سفت و دردناک باشد و حتی ممکن است یک گره قابل مشاهده یا احساس تکان خوردن وجود داشته باشد. دقیقاً مشخص نیست که چه چیزی باعث آنها می شود!
با این حال موارد زیر به آن مرتبط هستند:
- گرفتگی عضلات ساق پا ممکن است با خستگی عضلانی پس از ورزش شدید مرتبط باشد.
- برخی از داروها ممکن است آنها را القا کنند، مانند کلونوپین (کلونازپام)، سلبرکس (سلکوکسیب)، آمبین (زولپیدم)، و ناپروسین (ناپروکسن).
- برخی شرایط با افزایش گرفتگی پا همراه است، از جمله بیماری عروق کرونر و سیروز
بیشتر بخوانید: درمان درد عضلانی پشت پا
پارگی عضله پلانتاریس
پارگی عضله پلانتاریس زمانی اتفاق می افتد که وزن زیادی از بدن به طور ناگهانی روی مچ پا قرار می گیرد در حالی که زانو کشیده می شود. ممکن است هنگام آسیب دیدگی، درد ناگهانی و ناگهانی در پشت پای خود احساس کنید. 6
کبودی، درد و تورم ممکن است چند دقیقه، ساعت یا حتی چند روز طول بکشد تا پس از آسیب دیدگی ایجاد شود. برخی از افراد نیز ممکن است گرفتگی عضلات ساق پا داشته باشند. خوشبختانه این آسیب نیز باید خود به خود بهبود یابد.
لخته خون
لخته های خون می توانند در قسمت های عمقی ساق پا ایجاد شوند – وضعیتی که به عنوان ترومبوز ورید عمقی شناخته می شود . این می تواند باعث تورم، قرمزی، گرما و درد حساس و گرفتگی در ساق پا شود.
برخی شرایط خطر ابتلا به لخته خون را در افراد افزایش می دهد، مانند:
- افزایش سن
- بارداری
- چاقی
- عدم فعالیت بدنی
- سرطان استخوان
- تحت یک روش جراحی اخیر
شکستگی استخوان ساق پا
شکستگی استخوان در یکی از استخوانهای ساق پای شما ممکن است در اثر افتادن یا ضربهای آسیبزا به پای شما، مانند تصادف رانندگی، ایجاد شود.
این آسیب ممکن است باعث درد شدید ساق پا شود. علاوه بر این، ساق پای شما ممکن است کاملاً متورم باشد و راه رفتن یا تحمل وزن روی پایتان را دشوار کند.
شکستگی کامل استخوان می تواند باعث شود که پای شما تغییر شکل داده شود. اگر استخوان شکسته به درستی بهبود نیابد، این اتفاق میافتد. برای جلوگیری از این اتفاق، ممکن است نیاز به گچ گرفتن یا در برخی موارد جراحی داشته باشید.
چه زمای برای درد پا از زانو به پایین باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر از علت علائم خود مطمئن نیستید، یا اگر نمی دانید چگونه بیماری خود را درمان کنید، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. درمان شما به علت خاص درد ساق پا بستگی دارد.
برخی از علائمی که نشان می دهد باید توسط پزشک ویزیت شوید عبارتند از:
- ناتوانی در راه رفتن راحت در سمت آسیب دیده
- آسیبی که باعث تغییر شکل ساق پا می شود
- درد ساق پا که در شب یا هنگام استراحت رخ می دهد
- درد ساق پا که بیش از چند روز ادامه دارد
- تورم ناحیه مفصل ساق پا یا مچ پا
- علائم عفونت، از جمله تب، قرمزی، گرما
- هر گونه علائم غیر معمول دیگر
درمان خانگی درد پا از زانو به پایین چیست
یخ و گرما
کیسه های یخ و پدهای گرم کننده از رایج ترین درمان های مورد استفاده برای درد ساق پا مربوط به ماهیچه یا تاندون هستند. بسته به موقعیت شما، ممکن است استفاده از یکی بهتر از دیگری باشد.
کشش ماهیچه ها
کشش ماهیچه ها و تاندون های ساق پا می تواند به برخی از علل درد ساق پا کمک کند. انجام حرکات کششی منظم و استفاده از تکنیک مناسب برای جلوگیری از صدمات بیشتر مهم است. با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید تا یک برنامه کششی مناسب برای درمان درد ساق پا به شما ارائه دهد.
استراحت
اولین درمان، در بیشتر موارد، استراحت دادن به عضلات و کاهش التهاب حاد است. این اغلب تنها مرحله مورد نیاز برای تسکین درد ساق پا است. اگر علائم شدید باشد، کفش پیاده روی و عصا ممکن است مفید باشد.
دیگر روش های درمانی
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی بخش مهمی از درمان تقریباً برای همه شرایط ارتوپدی است. فیزیوتراپیست ها از تکنیک های مختلفی برای افزایش قدرت، بازیابی تحرک و کمک به بازگرداندن بیماران به سطح فعالیت قبل از آسیب یا تا حد امکان نزدیک به آن استفاده می کنند.
داروها
داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDS) برخی از رایجترین داروهای تجویزی هستند، به ویژه برای بیماران مبتلا به درد ساق پا ناشی از تاندونیت یا کشیدگی عضلانی، کوفتگی یا گرفتگی عضلات.
جراحی
جراحی برای درمان درد ساق پا به ندرت مورد نیاز است، اما ممکن است برای آسیبهای شدیدتر، مانند پارگی تاندون آشیل یا انسداد شریان پوپلیتئال که به خودی خود بهبود نمییابد، لازم باشد.
درمان های جایگزین و مکمل
اگر درد پای شما ناشی از آرتریت یا بیماری مفصلی مرتبط باشد، ممکن است مصرف مکمل زردچوبه (کورکومین) کمک کند. در واقع، برخی از مطالعات نشان دادهاند که مکملهای زردچوبه میتوانند از نظر اثربخشی مشابه برخی داروهای NSAID برای این منظور باشند.
برخی از مکمل های غذایی ممکن است در مدیریت گرفتگی عضلات پا یا نوروپاتی مفید باشند. در مورد خطرات و مزایای احتمالی مصرف هر گونه مکمل با پزشک خود صحبت کنید.
درمان های جایگزین دیگری که ممکن است به درد پا کمک کند عبارتند از:
- طب سوزنی
- ماساژ
- هیپنوتیزم
- بیوفیدبک
- آموزش تمدد اعصاب
آیا می توان از درد پا جلوگیری کرد؟
شما می توانید با گرم کردن بدن قبل از ورزش و سرد کردن بدن و انجام حرکات کششی بعد از آن، از فشارها و آسیب ها جلوگیری کنید. فعالیت بدنی را به تدریج افزایش دهید و خیلی سریع انجام ندهید.
این ایده خوبی است که کفش های فرسوده را که پای شما را اذیت می کند کنار بگذارید و کفش مناسب برای فعالیتی که انجام می دهید بپوشید.
مراقبت از سلامتی خود به طور کلی: داشتن خواب کافی، نوشیدن آب کافی، ورزش منظم، سیگار نکشیدن، داشتن وزن مناسب ممکن است کمک کند.
مدت زمان درد ساق پا
پا درد می تواند مداوم یا پراکنده باشد، با فعالیت یا در زمان هایی که به نظر تصادفی به نظر می رسد، می آید و می رود. با توجه به اینکه بسیاری از بیماریهای مختلف ممکن است پشت آن وجود داشته باشد، هیچ قانونی برای مدت طولانی درد پا وجود ندارد. اما اگر نمی توانید بدون درد شدید و نیاز به نشستن چند قدم بردارید، باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
اگر می توانید راه بروید، اما درد پای شما به چند روز درمان خانگی و خود مراقبتی پاسخ نمی دهد، یک ویزیت پزشک را برنامه ریزی کنید تا متوجه شود که شما یک بیماری دارید که نیاز به درمان پزشکی دارد.
عوامل خطر برای درد پا از زانو به پایین
پا درد می تواند به دلیل بسیاری از شرایط سلامتی مختلف از جمله موارد زیر ایجاد شود:
- آرتروز
- کیست بیکر
- سرطان استخوان
- شکستگی استخوان
- بورسیت
- سندرم کمپارتمان فعالیت مزمن
- کلودیکاسیون
- ترومبوز ورید عمقی
- نقرس
- درد رو به رشد
- آسیب همسترینگ
- فتق دیسک در ستون فقرات
- بیماری های مربوط به پا
- آسیب رباط
- مرالژیا پرستتیکا
- گرفتگی عضلات
- فشار عضلانی
- بیماری ازگود-شلاتر
- استئومیلیت (عفونت استخوان)
- بیماری شریان محیطی (PAD)
- نوروپاتی محیطی
- ساکروایلییت
- سیاتیک
- آتل ساق پا
- تنگی کانال نخاعی
- رگ به رگ شدن
- تاندونیت
- ترومبوفلبیت
- منیسک پاره شده
- رگهای واریسی
عوامل زیر برای افزایش خطر ابتلا به برخی از اشکال رایج درد پا شناخته شده است:
- سن بالاتر
- کم آبی بدن
- بارداری
- دیابت
- اضافه وزن یا چاق بودن
- اختلالات عصبی
- اختلالات لخته شدن خون
- جراحت یا جراحی
- استراحت طولانی مدت در رختخواب
- نشستن برای مدت طولانی
- سیگار کشیدن
- سوء مصرف الکل
- فعالیت های ورزشی، به ویژه ورزش های تماسی
کلام آخر
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با درد پا از زانو به پایین و جرئیات مربوط به آن آشنا نماییم. در صورتی که سوالی در ذهن شما باقی مانده است و ما فراموش کرده ایم تا در خصوص آن صحت کنیم. در قسمت نظرات برای ما بیان کنید تا توسط تیم متخصص کلینیک درد بهترین پاسخ به شما ارائه شود.