بهترین روش های درمان درد ساق پا
ایجاد دردهای سرسام اور در ساق پا یکی از آسیب هایی است که اغلب افراد به آن دچار می شوند، به همین جهت تصمیم گرفتیم تا در این سری از مقالات کلینیک خانه درد به توضیح روش های درمان درد ساق پا بپردازیم؛ پیشنهاد می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
علت درد ساق پا

علت درد ساق پا
معمولا کسی که هر روز به کارهای روزانه و معمولی خود مشغول باشد و هیچ فشاری به پاهای خود وارد نکند، به چنین دردی دچار نمی شود. پس درد در پشت پا زمانی رخ می دهد که فرد از پاهای خود به شدت کار کشیده باشد و فشار زیادی را به ان تحمیل کرده باشد. این شراط معمولا در هنگام انجام ورزش های سنگین، مانند دویدن، دوچرخه سواری، انجام حرکات کششی در ناحیه ساق پا و یا سایر حرکت های این چنینی رخ می دهد.
البته معمولا زمانی که به تازگی فعالیت های ورزشی این چنینی را اغاز کرده اید، بیشتر به این درد دچار هستید که این کاملا طبیعی است و بعد از مدتی از بین می رود. ولی زمانی است که درد در ساق پا همچنان ادامه دارد و تسکین پیدا نمی کند. در این صورت ماهیچه و بافت استخوان مطمئنا به اسیب های جدی دچار شده است.
اگر شما یا اطرافیانتان از این درد رنج می برید می توانید به کلینیک خانه درد مراعه کنید؛ در این کلینیک بهترین متخصصین پا و مچ پا قرار دارند و به خوبی می توانند علت درد شما را تشخیص دهند و در نهایت بهترین روش درمانی به شما معرفی شود.
تلفن تماس برای مشاوره رایگان: 02126703126
تشخیص پزشک برای درد ساق پا
زمانی که با توجه به هر یک از نشانه ها و علائم درد ساق پا به پزشک مراجعه می کنید، پزشک به وسیله روش های تشخیصی سعی بر این دارد که بفهمد مشکل اصلی درد در ناحیه ساق پا چه می تواند باشد. به این ترتیب پزشک با در نظر گرفتن سوابق بیماری های فرد، و ارزیابی وضعیت فعلی بیمار، دستور عکس برداری از ان ناحیه را می دهد. به این ترتیب زمانی که عکس برداری انجام می شود، پزشک می تواند تشخیص دهید که دلیل اصلی بروز این درد چیست و چه می تواند باشد.
پس این تشخیص می تواند نشان دهنده بیماری های شکستگی استرسی، التهاب تاندون، سندرم کمپارتمان مزمن و بیماری های این چنینی باشد. سپس به وسیله تشخیص داده شده، پزشک وابسته به بیماری فرد درمان هایی را توصیه می کند. پس بهتر است بدانید که به خودی خود نمی توانید دلیل درد در ساق پا را تشخیص دهید و برای این کار حتما به مراجعه نزد پزشک فوق تخصص ارتوپدی نیاز دارید. سپس می توانید روش های درمان درد ساق پا را پشت سر بگذارید.
درمان درد پشت ساق پا
درمان های خانگی

درمان درد ساق پا با روش های خانگی، طب سنتی و گیاهی
کمپرس سرد برای درمان درد ساق پا در اثر ضربه
اگر درد ساق پا شما به دلیل انجام ایجاد ضربه باشد می توانید با استفاده از کمپرس رد میزان التهاب را کاهش دهید و درد موجود را کم کنید. برای انجام این کار چند قطعه یخ را درون پارچه قرار دهید و بر روی عضلات پا بگذارید.
حرکت پاها
ساکن نشستن هیچ کمکی در بهبود درد شما نمی کند، باید پاهای خود را حرکت دهید تا گردش خون در عضلات شما جریان پیدا کند. کشش عضله گوساله و همسترینگ بهترین تمرین است.
درمان گیاهی ساق پا
در درمان های گیاهی شما باید از روغن خردل و زردچوبه استفاده کنید. برای انجام این کار زردچوبه را با مقداری کنجد مخلوط کنید و خمیز حاصل را بر روی پا قرار دهید.
در مورد روغن خردل هم شما می توانید چند قطره از آن را بر روی پا بریزید و سپس شروع به ماساژ دادن کنید.
درمان درد ساق پا در طب سنتی
دلیلی که متخصصان طبسنتی برای درد ساق پای شبانه مطرح میکنند سوءهاضمه است. مطابق توصیه آن ها برای رفع این درد باید:
- غذا خوب جویده شود.
- همراه با غذا آب، نوشابه، دوغ ننوشید.
- بین زمان خواب و شام حداقل سه ساعت باید فاصله باشد.
- همچنین ساق پا در معرض سرما قرار نگیرد و با ساقبند گرم نگه داشته شود.
بیشتر بخوانید: درمان درد عضلانی پشت پا
درمان های پزشک

درمان درد ساق پا با دارو
مصرف دارو
اگر درد شما آزار دهنده است و شما نمی توانید کارهای روزمره خود را انجام دهید می توانید زیر نظر پزشک دارو درمانی را آعاز کنید. معمولا پزشک داروهای ضد درد مثل ایبوپروفن، استامینفون یا ناپروکسن تجویز می کند.
جراحی
بعد از انکه بیمار به وسیله توصیه های پزشک تمام روش های درمانی ذکر شده را پشت سر گذاشت، و همچنان نیز از درد در ساق پا رنج می برد و روش های غیر جراحی نتوانستند باعث درمان شوند، در این صورت پزشک روش جراحی را توصیه می کند. به این ترتیب عمل جراحی باعث می شود تا فرد با توجه به نوع اسیبی که به ان دچار شده است، درمان شود. پس عمل جراحی زمانی توصیه می شود که پزشک از سایر روش ها برای درمان فرد نا امید شده باشد.
بنابراین معمولا 1 درصد از افراد برای درمان درد ساق پا به جراحی احتیاج پیدا می کنند و این موضوع هم در مواقعی است که سایر روش های درمانی برای شما پاسخ گو نبوده باشد.
دیگر روش های درمانی درد پشت ساق پا
- استراحت کردن معمولا دردی را که در اثر ورزش و کشیدگی تاندون ها باشد و زود گذر باشد درمان می کند.
- مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب می تواند درد و ورم را کاهش دهد.
- کمپرس گرم از جمله روش های درمانی بسیار موثری است که توسط پزشک توصیه می شود.
- استفاده از ساق بندهای طبی تا حد زیادی می تواند در کاهش درد و ورم در ساق پا تاثیرگذار باشد.
- تمرینات انعطاف پذیری و ورزش برای درمان درد پشت ساق پا از جمله توصیه هایی هستند که می توانند احساس بهتری در ساق پا ایجاد کنند.
- پوشیدن کفش مناسب نیز می تواند باعث درمان درد ساق پا شما شود.
- قرار دادن ارترز در کفش برای کسانی که به صافی کف پا دچار هستند، می تواند باعث کاهش درد شود.
- استفاده از نوارهای درمانی کشی قبل از انجام حرکات ورزشی می تواند مانع از کشیده شدن ساق پا شود.
همچنین بخوانید: علل و روش های درمان درد سیاتیک
برای پیشگیری از درد ساق پا چه کاری باید انجام داد؟

پیشگیری از درد ساق پا
راه ها و روش هایی هستند که به وسیله ان ها تا حد زیادی می توان از بروز درد در ساق پا چلوگیری کرد. این روش ها شامل موارد ذکر شده در زیر می باشند:
- استفاده از کفش های مناسب
- استفاده از کفی مناسب در صورت صاف بودن کف پا
- خودداری از راه رفتن به روی دامنه های پر شیب و خطرناک
- حمام گرم قبل از ورزش
- گرم کردن بدن قبل از ورزش
- داشتن تغذیه مناسب برای تقویت عضلات
- انجام تمرینات مناسب کششی برای تقویت عضلات ساق پا
از قدیم گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است. پس برای جلوگیری از بروز درد در ساق پا بهتر است که هر چه زودتر روش های پیشگیری را انجام دهید.
علائم و نشانه های درد ساق پا
زمانی که به هر دلیلی، دچار درد ساق پا شدید، بهتر است بدانید که اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، نیازمند مراجعه به پزشک خواهید بود. به این ترتیب بهترین زمان برای مراجعه به پزشک، زمانی است که با این نشانه ها رو به رو شدید. علائم درد ساق پا به شرح زیر است:
- دردی که تیز و خنجری باشد و یا کند و ضربان دار
- دردی که قبل از و بعد از ورزش ایجاد شود
- دردی که با لمس ناحیه اسیب دیده تشدید پیدا کند
- کاهش یافتن دامنه حرکت مفصل
- خستگی و تب به همراه درد در ساق پا
- ایجاد رگ های واریسی و برجستگی های پوستی
ورم و درد ساق پا نشانه چیست؟ آیا خطرناک است؟

ورم و درد پا نشانه چیست
بهتر است در این حیطه بدانید که با توجه به تمام موارد ذکر شده، باز هم دلایل جدی وجود دارند که سلامتی شما را تهدید خواهند کرد. این دلایل ممکن است نشانه های یک بیماری جدی باشند که در صورت بروز ان ها باید درمان خود را پیش بگیرید و ان ها را پشت گوش نیندازید. دلایل جدی و تهدید کننده درد ساق پا به شرح زیر است:
- ترومبوز ورید عمقی که در ان خون در چا لخته شده و باعث امبولی ریه و یا حمله قلبی و سکته شود.
- بیماری های شریان محیطی، شامل بیماری های عروقی، که در اثر باریک شدن عروق و تجمع چربی ها رخ می دهد. به این ترتیب جریان خون را در اندام ها محدود می کند.
- تنگی نخاع
- علامت های ذکر شده می تواند دلایل بسیار جدی برای تهدید سلامتی شما باشد، به این ترتیب در صورت بروز هر یک از ان ها باید برای درمان درد ساق پا اقدام کنید.
آیا درد ساق پا و سرطان ارتباطی با یکدیگر دارند؟
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم این درد بسیار رایج می باشد، به همین دلیل نمی توان گفت که ربط چندانی به سرطان دارد. اما با این حال اگر فرد دارای سرطان روده، کبد یا کلیه باشد در این صورت درد ه استخوان ها نیز انتقال می یابد. اما بهترین کار برای تشخیص این موضوع مراجعه به پزشک و انجام آزمایش های مربوطه می باشد.
سخن پایانی
درد در ساق پا عارضه ای است که به دلایل ذکر شده رخ می دهد. به این ترتیب برای حفظ سلامتی خود و سرعت بخشیدن به روند درمان، بهتر است که در صورت بروز علائم موجود هر چه زودتر برای درمان درد ساق پا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.