علل و روش های درمان درد سیاتیک
تشخیص درد و درمان سیاتیک چگونه است؟ گاهی اوقات تشخیص علت کمردرد دشوار است، اما در مواقعی می توانید به راحتی دلیل کمر دردتان را پیدا کنید. سیاتیک یکی از مواردی است که تشخیص آن بسیار ساده است و برای درمان آن داروهای خانگی نیز می توانند پاسخگو باشند، بنابراین ممکن است مجبور نباشید به پزشک مراجعه کنید.
در این مقاله به دلایل بروز درد سیاتیک و راه های درمان سیاتیک را پرداخته ایم. اگر خودتان یا اطرفیان نزدیکتان از دردهای سیاتیک رنج می برید خواندن این مقاله می تواند به کنترل و کاهش دردتان کمک بسیاری کند.
از درد و درمان سیاتیک چقدر می دانید؟
بلندترین عصب در بدن عصب سیاتیک می باشد که این عصب از مهم ترین اعصاب محیطی نیز به شمار می رود. سیاتیک در بدن نقش مهمی در حواس پاها و حرکت دارد در واقع می توان گفت نقش مستقیمی دارد. از شروع عصب سیاتیک از نخاع می باشد و تا ناحیه پا می رسد.
با تحریک و آسیب دیدن این عصب فرد دچار درد می شود که به آن درد سیاتیک می گویند. درد می تواند به شکل خفیف و یا شدید در ناحیه کمر و پاها دیده شود. تاثیر سیاتیک اغلب در یک طرف بدن می باشد. با ایجاد این عارضه، پا دچار مقداری بی حسی می شود.
خبر خوب اینکه علاوه بر تشخیص ساده ی این عارضه، در صورتی که دردهای خفیف یا با میزان شدت متوسط نیز می توان با درمان های غیر جراحی در طول مدت چند هفته درمان کرد.
متخصصین کلینیک خانه درد، از درمان غیر جراحی سیاتیک مطابق با روش های نوین طب فیزیکی با مهارت، تخصص و تجربه بالا برای درمان سیاتیک استفاده می کنند. می توانید برای مشاوره رایگان در این زمینه با متخصص سیاتیک خانه درد با شماره های ۰۲۱۲۶۷۰۳۱۲۶ و ۰۲۱۲۶۷۰۲۹۳۵ تماس بگیرید.
درد سیاتیک با چه علائمی همراه است؟

علائم درد سیاتیک چیست؟
درد سیاتیک نوعی از درد های کمری است که بر عصب سیاتیک شما تأثیر می گذارد، که از کمر به لگن و باسن و تا پشت پاها گسترش می یابد.
علائم رایج سیاتیک عبارتند از:
- درد پایین کمر
- درد در ناحیه باسن یا پا که هنگام نشستن تشدید می شود
- درد مفصل ران
- سوزش یا سوزن سوزن شدن پای شما
- احساس ضعف، بی حسی در پای شما، یا مشکل در حرکت پا ها
- درد مداوم در یک طرف باسن شما
- پای شما از شدت درد به اصطلاح تیر می کشد که ایستادن را دشوار می کند
اگر علائم فوق را در خود یا اطرافیانتان احساس و مشاهده می کنید به شما مراجعه به یک فوق تخصص درد را پیشنهاد می کنیم. با کنترل درد تحت نظر متخصصین درد از عوارض عارضه سیاتیک جلوگیری کنید.
سیاتیک معمولاً فقط یک طرف پایین تنه شما را درگیر می کند. اغلب، درد از قسمت پایین کمر تا انتهای ران و از طریق یکی از پاهای شما گسترش می یابد. بسته به جایی که عصب سیاتیک شما تحت تأثیر قرار گرفته است، درد ممکن است به پا یا انگشتان پا نیز کشیده شود.
برای برخی از افراد درد سیاتیک می تواند شدید باشد و انجام کارهای معمولی را برای آنها سخت کند. برای برخی دیگر ممکن است مدت زیادی دوام نیاورد، اما آنها را آزار می دهد و احتمال بدتر شدن آن وجود دارد.
عوامل موثر در بروز درد سایتیک چیست؟

علت درد سیاتیک چیست؟
سیاتیک زمانی ایجاد می شود که عصب سیاتیک تحت فشار قرار می گیرد، معمولاً علت آن دیسک کمر است. دلایل درد سیاتیکی عبارتند از:
بیرونزدگی یا فتق دیسک؛ عامل درد سیاتیک
مهره ها یا استخوان های ستون فقرات شما به وسیله ی غضروف از هم جدا می شوند. غضروف با یک ماده ضخیم و شفاف پر شده است تا هنگام حرکت انعطاف پذیری مورد نیاز را تضمین کند.
فتق دیسک هنگامی رخ می دهد که اولین لایه غضروف پاره می شود. ماده داخل آن می تواند عصب سیاتیک شما را فشرده کرده و در نتیجه باعث درد و بی حسی اندام تحتانی شود. طبق منابع معتبر تخمین زده می شود که 1 تا 5 درصد از همه افراد در برخی از مراحل زندگی خود دچار کمردرد ناشی از فتق دیسک می شوند.
تنگی کانال نخاع؛ علت بروز درد سیاتیک
تنگی کانال نخاع را معمولا تنگی کانال نخاع کمری نیز می نامند که با تنگ شدن غیرطبیعی کانال نخاعی تحتانی شما مشخص می شود. این تنگ شدن بر نخاع و ریشه های عصب سیاتیک فشار وارد می کند.
برای تشخیص دقیق علت بروز درد در عصب سیاتیک و درمان درد سیاتیک بهتر است به یک فوق تخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سایر عوامل در بروز درد سیاتیک
با افزایش وزن و افزایش احتباس مایعات احتمال خطر بروز سیاتیک نیز افزایش می یابد. اسپوندیلولیستزیس یکی از بیماری های مرتبط با اختلال دژنراتیو دیسک است. هنگامی که یک استخوان نخاعی یا مهره رو به جلو بر روی استخوان دیگر کشیده می شود، استخوان نخاعی که کشیده شده می تواند اعصابی را که عصب سیاتیک شما را تشکیل می دهند به هم بچسباند.
سندرم پیریفورمیس یک اختلال عصبی عضلانی نادر است که در آن عضله پیریفورمیس شما به طور غیر ارادی منقبض یا سفت می شود و باعث ایجاد سیاتیک می شود. ماهیچه پیریفورمیس ماهیچه ای است که قسمت تحتانی ستون فقرات را به استخوان ران متصل می کند.
کمر درد در دوران بارداری بسیار شایع است و اضافه وزن ایجاد شده می تواند بر عصب سیاتیک فشار وارد کند و باعث بروز عارضه سیاتیک شود.
چه عواملی مستعدکننده بروز درد سیاتیک هستند؟

عومل تشدید کننده سیاتیک چیست؟
1) پیری
با افزایش سن، بدن ما انعطاف پذیری خود را از دست می دهد و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آسیب ها بهبود یابند. یکی از انواع رایج درد مرتبط با افزایش سن، کمردرد است که با سیاتیک ارتباط نزدیکی دارد. خوشبختانه، کایروپراکتیک یک روش عالی برای غلبه بر کمردرد به صورت جامع است.
اگر می خواهید زودتر به نتیجه ی اثر بخشی برسید پیشنهاد کلینیک خانه درد به شما مراجعه به یک کلینیک معتبر درد با تجهیزات کامل روز دنیا و دارای کادر مجرب و متخصص می باشد. همچنین شما می توانید برای مشاوره رایگان با شماره های تماس کلینیک تماس بگیرید و با متخصصین ما در زمینه ی درد سیاتیک خود مشاوره بگیرید. جهت مشاوره یا رزرو نوبت می توانید با شماره های ۰۲۱۲۶۷۰۳۱۲۶ و ۰۲۱۲۶۷۰۲۹۳۵ تماس بگیرید.
2) سیگار کشیدن
سیگار کشیدن نه تنها برای ریه های شما مضر است، بلکه می تواند خطر ابتلا به کمردرد و سیاتیک را نیز افزایش دهد. سیگار باعث افزایش التهاب، کاهش گردش خون و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. علاوه بر این، عملکرد بدن برای بهبود جراحات را برای شما سخت تر می کند.
3) سابقه کمردرد
مطالعات نشان می دهد در افرادی که کمردرد دارند احتمال ابتلا به سیاتیک وجود دارد. از آنجا که کمردرد می تواند منجر به التهاب در ناحیه کمر و ستون فقرات شود ، در صورت عدم درمان به عصب سیاتیک نیز می رسد.

برای درمان سیاتیک چه کنیم؟
4) سلامت کلی
غذا خوردن سالم و ورزش منظم فقط برای احساس خوب و یا ظاهر خوب نیست ،بلکه می تواند احتمال ایجاد این عارضه را کاهش داده و به کاهش التهاب کمک کند. سلامتی تحرک را بهبود می بخشد و اگر سلامت عمومی ما ضعیف باشد ، فعال و سالم ماندن دشوار است. با فعال بودن ، احتمال ابتلا به کمردرد را کاهش می دهید.
5) چاقی
اضافه وزن یکی از اصلی ترین دلایل کمردرد و سایر مشکلات اسکلتی-عضلانی از جمله سیاتیک است. بافت چربی می تواند باعث التهاب شود. سیاتیک نیز ناشی از التهاب عصب سیاتیک است. بنابراین ، اگر بدن شما در حالت التهابی قرار دارد ، به احتمال زیاد مشکل درد را تجربه خواهید کرد.
برای تشخیص و درمان سیاتیک به چه دکتری مراجعه کنیم؟
در صورتی که روش های درمانی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، به کاهش درد و بهبود سیاتیک شما کمک نکرد می توانید به بهترین متخصص ستون فقرات در تهران که مراجعه کنید تا با تشخیص دقیق علت بروز سیاتیک، روش های درمانی مناسب با شرایط شما را تجویز کند.
روش های درمان سیاتیک

روش های درمان سیاتیک
برای درمان سیاتیک چه باید کرد؟ مانند اکثر دردها روش های غیر جراحی و جراحی وجود دارد، که دردهای خفیف و متوسط با ورش های خانگی و غیرجراحی زیر نظر متخصص سیاتیک به راحتی قابل درمان است و در صورت شدید بودن درد و نوع عارضه ممکن است متخصص، گزینه جراحی را انتخاب کند.
راه های درمانی غیر جراحی برای درمان سیاتیک
استراحت؛ راه درمانی سیاتیک
در بیشتر شرایط ، پزشکان مدت طولانی استراحت در تخت را توصیه نمی کنند. اگرچه ممکن است دوره های کوتاه استراحت پس از افزایش درد سیاتیک برای عارضه سیاتیک لازم باشد، اما شما باید تا حد ممکن فعال باشید تا روند بهبود را تقویت کرده و خطر پیشرفت بیماری خود را به حالت مزمن محدود کنید.
استراحت زیاد در رختخواب می تواند ماهیچه های مورد نیاز برای حمایت از ستون فقرات را ضعیف کرده و دیسک های ستون فقرات را خشک کرده و سفت کند و آنها را بیشتر در معرض آسیب قرار دهد.
کمپرس سرد و گرم؛ شیوه درمانی غیر جراحی درمان سیاتیک
استفاده از سرما برای بی حس کردن کمردرد و کاهش تورم برای بسیاری از مبتلایان کاملاً موثر است. و همچنین می تواند درد را تسکین دهد و گردش خون را تسریع کرده و روند بهبود را تسریع کند.
کمپرس گرم نیز می تواند برای درمان موفتی درد موثر باشد.
فیزیوتراپی؛ راه درمان سیاتیک
برای درمان سیاتیک در بسیاری از بیماران، فیزیوتراپی که شامل حرکات کششی و تقویت کمر است می تواند به کاهش درد سیاتیک کمک کند. این تمرینات می تواند به کشش کمر و کاهش فشار بر عصب سیاتیک کمک کند.
درمان سیاتیک با ورزش

درمان سیاتیک با ورزش
یکی از عوامل کلیدی برای بسیاری از بیماران مبتلا به سیاتیک وجود چربی شکمی است. این کار نه تنها بر ستون فقرات فشار می آورد و شما را مستعد ابتلا به فتق دیسک می کند ، بلکه ممکن است با افزایش فشار بر عصب سیاتیک وضعیت سیاتیک را تشدید کند.
این یکی از اصلی ترین دلایلی است که شما را وادار می کند یک رژیم منظم ورزشی را رعایت کنید که شامل حرکات کششی ، تمرینات قلبی عروقی و ورزش های عضلانی می شود.
قبل از شروع هرگونه برنامه تناسب اندام جدیدی را با پزشک خود در میان بگذارید تا از آسیب دیدگی جلوگیری شود.
مسکن ها: یکی از اولویت ها برای درمان سیاتیک مدیریت علائم درد است ، بنابراین پزشک شما باید بلافاصله پس از تشخیص مسکن تجویز کند. اگرچه درد ممکن است شدید باشد ، اما بیشتر پزشکان توصیه می کنند که بیماران مبتلا به کمردرد سیاتیک در ابتدا از داروهای ضد درد بدون نسخه استفاده کنند.
درمان های جراحی درمان سیاتیک
- دیسککتومی: در این روش جراحی قسمتی از دیسک نخاعی را که به عصب سیاتیک برخورد می کند حذف می کند. اگرچه هدف این است که فقط قسمتی از استخوان یا دیسک را که فشار می دهد برش دهند ، اما در برخی موارد ، جراحان ممکن است مجبور شوند کل دیسک را بردارند. بسیاری از بیمارانی که تحت این روش قرار می گیرند می توانند همان روز به خانه برگردند.
- لامینکتومی: در این روش ، لامینا (صفحه استخوانی در کانال نخاعی) برداشته می شود. این برداشت لایه باعث کاهش فشار بر عصب سیاتیک و کاهش درد و علائم عصبی می شود.
کلام آخر
در این مقاله از شیوه های درمانی سیاتیک گفتیم. از عواملی که در بروز این عارضه تاثیر گذارند. همانطور که تا الان متوجه شدید دردهای سیاتیک ممکن نشانه ی عللی مانند دیسک کمر باشند. بنابراین حتما برای درمان قطعی سیاتیک به یک متخصص مراجعه کنید.
در صورتی که به سوالات شما در این مقاله پاسخ داده نشد در نظرات می توانید بپرسید و یا با مشاوره رایگان از متخصصین می توانید اطلاعات بیشتری را در زمینه درمان سیاتیک کسب کنید.