روش های درمان مشکل کوتاهی آشیل پا در استخوان
کوتاهی آشیل پا به حالتی گفته می شود که تاندون آشیل نسبت به عضلات ساق پا و استخوان پاشنه طول متناسبی ندارد و کوچکتر از حالت عادی می باشد. این کوتاهی موجب می شود تا پا مقداری آویزان بماند و برای حرکت دادن آن به سمت بالا به تلاش بیشتری احتیاج است. اما درمان مشکل کوتاهی آشیل پا در استخوان چیست؟
در طی این آسیب خم شدن پا نیز به عقب به راحتی ممکن نیست، در نتیجه با این امکان را ندارد که انتقال نیرو را به خوبی انجام دهد و شما در حین راه رفتن و دویدن، نیرو و فشار کمتری انتقال می دهید. این موضوع موجب می شود که فرد در زمان راه رفتن بیشتر بر روی پنجه پا راه برود که خود آسیب های بسیاری را در پی دارد.
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا با جزئیات بیشتری در خصوص درمان مشکل کوتاهی آشیل پا در استخوان صحیت کنیم و ببنیم که علت بروز چیست، چه علائمی دارد و چگونه می توان به درمان آن کمک کرد؛ بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به این آسیب دچار هستید و می خواهید اطلاعات بیشتری در خصوص آن به دست آورید توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
کوتاهی تاندون آشیل چیست؟

کوتاهی آشیل پا
تاندون آشیل یک بافت رشته ای محکم است که از طریق آن عضلات ساق پا به استخوان پاشنه متصل می شوند. به این تاندون تاندون پاشنه نیز گفته می شود. عضلات دوقلو و نعلی (عضلات ساق پا) در انتهای ساق پا به هم می پیوندند و یک بافت رشته ای را تشکیل می دهند که همان تاندون آشیل می باشد.
کیسه های کوچکی دارای مایعی به نام بورسا هستند از تاندون آشیل در پاشنه محافظت می کنند. تاندون آشیل بزرگترین و قوی ترین تاندون در بدن است، زمانی که عضلات ساق پا منقبض می شوند، آشیل بر روی پاشنه کشیده می شود و در نهایت موجب کوتاهی تاندون آشیل می شود که برای درمان لازم است نزد فوق تخصص ارتوپدی مراجعه کنید..
راه رفتن روی پنجه از عوارض کوتاهی آشیل
راه رفتن روی پنجه به شرایطی گفته می شود که طی آن فرد بدون اینکه وزن زیادی بر روی قسمت های دیگر پا خصوصا پاشنه وارد کند و یا بدون انداختن وزن بر روی این نواحی، بر روی پنجه راه می رود.
معمولا افرادی که به کوتاهی تاندون آشیل دچار هستند این علائم را از خود نشان می دهند؛ بنابراین درمان در این افراد اهمیت بسیاری دارد.
روش های درمان مشکل کوتاهی آشیل پا در استخوان

درمان سریع کوتاهی آشیل پا
استفاده از بریس
معمولا یکی از روش های درمانی که توصیه می شود استفاده از ارتز های مچ پا نی باشد، معمولاً این بریسها دارای ویژگیهایی هستند که مانع خم شدن پلانتار (فلکشن پلانتار) میشوند.
فلکشن پلانتار حرکتی است که برای کشیدن انگشتان پا و اشاره کردن به سمت پایین به وسیله این انگشتان لازم است. یعنی همان حرکتی که بالرینها برای رقصیدن از آن استفاده میکنند. با ممانعت از انجام این حرکت، کودک شما قادر به بلند شدن روی انگشتان پای خود نیست.
همچنین بخوانید: بهترین درمان های خانگی برای تاندویت آشیل
فیزیوتراپی
در فیزیوتراپی انواع مختلفی از روش های درمانی ارائه می شود که استفاده از آن ها برای ترمیم تاندون، کاهش درد، تمرینات انعطاف پذیری و کششی مناسب می باشد. شما می توانید با کمک تمرین های تقویتی قدرت بدنی خود را بازیابی کنید و این گونه از بدنتان در برابر آسیب دیدگی های مختلف مراقبت می کنید.
همچنین به جهت افزایش گردش خون بیشتر و انعطاف پذیری فیزیوتراپیست از ماساژ عمیق استفاده می کند، آنها همچنین گرما درمانی و درمان التراسوند را انجام می دهند که به روند بهبودی کمک کرده و گردش خون را افزایش می دهد.
به همین جهت اگر از این آسیب رنج می برید بسیار مهم است که نزد فیزیوتراپیست مراجعه کنید، در این مراجعه یک برنامه درمانی خصوصی برای شما طراحی می شود، فیزیوتراپیست میزان آمادگی جسمانی، فعالیت های منظم و آسیب دیدگی تاندون آشیل را ارزیابی می کند و در نهایت بهترین برنامه درمانی به شما داده می شود.
ورزش کردن
اگر به مشکلات تاندون آشیل دچار هستید می توانید به جهت بهبود سریع تز ار حرکات و تمرینات کششی استفاده کنید. همچنین انجام تمرینات تقویتی موجب می شود تا عضلات ساق پا حجیم تر و قوی تر شوند و هرچقدر این عضلات قوی تر شوند فشار کمتری به تاندون وارد می شود.
البته قبل از انجام هرگونه از این حرکات لازم است که با پزشک خود صحبت داشته باشید، مهم است که پزشک تشخیص دهد ایا امکان تمرینات ورزشی برای شما وجود دارد یا خیر.
جراحی افزایش طول تاندون آشیل
در طی این فرایند برش های کوچکی بر روی پشت مچ پا و امتداد طول تاندون ایجاد می شود، در زمان التیام با آن ها طول تاندون نیز افزایش می یابد. کوتاهی آشیل می تواند ناشی از ساختار غیر طبیعی پا باشد. علائم این مشکل شامل گرفتگی عضلانی، احساس ناراحتی در پشت پا و وضعیت نامناسب قرار گیری آن می شوند. جراحی یاد شده با افزایش طول تاندون، نحوه راه رفتن و ایستادن را مخصوصا در افراد مبتلا به صافی کف پا، بهبود می بخشد.
روش های جراحی متنوعی برای بهبود گرفتگی و کوتاهی آشیل پا قابل انجام است، این روش ها هم به صورت سنتی هستند و هم با جراحی باز قابل انجام هستند. این روش ها شامل:
بلند کردن تاندون با برش های کوچک
در طول فرایند، پزشک ناحیه بیرونی را سوراخ می کند، این سوراخ مقداری تاندون را پاره می کند و از تنش آن می کاهد. در زمان التیام یافتن تاندون طول آن بیشتر می شود و گرفتگی عضلات نیز کمتر می شود.
برش عضله دو قلو
این روش با انجام یک برش انجام می شود، به این طریق که فیبر های عضلانی متصل به تاندون آزاد می شوند، این تکنیک معمولا تنها در موارد خفیف قابل انجام است.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با درمان مشکل کوتاهی آشیل پا در استخوان و جزئیات مربوط به آن اشنا کنیم، همان طور که مطالعه کردید اگر این عارضه درمان نشود عوارض بسیاری را به همراه دارد؛ بنابراین بسیار مهم است که در سریع ترین زمان ممکن اقدامات لازم جهت درمان را انجام دهید.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.