علائم آرتروز گردن و درمان آن
آرتروز گردن یا اسپوندیلوز، اصطلاحی می باشد که برای فرسایش دیسک های ستون فقرات گردنی اشاره دارد. در این مطلب از کلینیک خانه درد قصد داریم تا در خصوص علائم آرتروز گردن و چگونگی درمان آن صحبت کنیم؛ توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
آناتومی

آرتروز گردن
ستون فقرات انسان تشکیل شده از 24 قطعه استخوان به نام مهره می باشد، تمامی این مهره ها بر روی یکدگیر قرار گرفته اند و متصل به هم می باشند. با اتصال این مهره ها یک کانال میان آن ها تشکیل می شود که وظیفه آن جای دادن و حفاظت از نخاع می باشد.
هفت مهره ابتدایی ستون فقرات که کوچک تر از سایرین می باشند در قاعدع جمجمه می باشند و ستون فقرات گردنی نام دارند. آرتروز گردن عارضه ای است که تمامی این هفت مهره را درگیر می کند. در صورتی که آرتروز گردن شما مربوط به مشکلات ستون فقراتی باشد باید به فوق تخصص ستون فقرات مراجعه کنید.
عموما آرتروز گردن به دلیل افرایش سن رخ می دهد، طی تحقیقاتی که صورت گرفته است، بیش از 85 درصد افراد بالای 60 سال به این درد دچار هستند.
آرتروز گردن
تخریب یا فرسایش دیسک ها مهره ای گردن را آرتروز گردن می نامند. عموما انسان زمانی که پا به سن می گذارد، مهره های کمری و گردن دچار فرسودگی و سایش می شوند. بنابراین آرتروز گردن بیشتر در دهه سوم زندگی رخ می دهد.
اگر دیسک گردن شما خیلی شدید نباشد، با یک دوره زمانی استراحت می توانید آن را درمان کنید. اما بسیار مهم است که حرکات خود را پس از این دوره به صورت کنترل شده انجام دهید.
یکی از اصلی ترین علئم آرتروز گردن فرسایش مهره ها و ایجاد زائده های کوچک استخوان در کنار مهره ها است. علاوه بر آن با گذشت زمان دیسک ها باریک تر می شود و این موضوع احتمال مبتلا شدن به آرتروز گردن را افزایش می دهد.
همه ما با صدا دادن گردن آشنا هستیم، چرخش گردن به طرفین چب یا راست موجب این صدا می شود، بسیاری از افراد عادت دارند که پس از بلند شدن از خواب یا انجام کار طولانی، گردن خود را به طرفین تکان دهند.
اگرچه پس از انجام این کار احساس راحتی به دست می آید، اما انجام مداوم این کار موجب گردن درد و آرتروز گردن خواهد شد. علاوه بر آن ژنتیک، مصرف دخانیات و … خطر ابتدا به آتروز را افزایش می دهند.
علت بروز آرتروز گردن

علت آرتروز گردن
معمولا دلایل بروز ارتروز گردن بسیار واضح هستند و بیمار می تواند متوجه شود به چه دلیل به این عارضه دچار شده است، مهم ترین این دلایل عبارت است از:
سن: یکی از اصلی ترین دلایل آرتزور گردن سن است.
شغل: برخی از گروه های شغلی به نحوی هستند که حرکات گردن در آن ها بالا است، یا کار آن ها به گونه ای است که فشار زیادی به گردن وارد می شود.
آسیب به گردن: هرگونه آسیبی که به گردن و ستون فقرات آن وارد شود احتمال مبتلا شدن به آرتروز گردن را افزایش می دهد.
عوامل ژنتیکی: در برخی از خانواده ها آرتروز گردن موضوع شایعه ای است که تمامی افراد با آن درگیر هستند.
علائم آرتروز گردن چیست

علائم آرتروز گردن و دست
برخی از افراد ممکن است چندین سال به این عارضه دچار باشند اما علائم آرتروز گردن و دست را نداشته باشند. بنابراین این موضوع بستگی به شدت بیماری دارد و برای تمامی افراد یکسان نیست.
درد
اولین و اصلی ترین نشانه این بیماری درد در ناحیه گردن می باشد، این درد هم می تواند به شانه و هم پایه های جمجمه نیز کشیده شود. در چنین شرایطی زمانی که شما گردنتان را تکان می دهید میزان درد افزایش می یابد.
در موارد شدید تر ممکن است درد شما به بازو یا حتی کف دست و انگشتان نیز سرایت کند، در این شرایط نشان می دهد که شدت آرتزور گردن شما افزایش یافته است.
البته دقت داشته باشید که درد شما به صورت همیشگی نیست، یعنی ممکن است گاهی عود کند و اذیتت کننده شود و گاهی هیچ دردی نداشته باشد.
در بیشتر موارد درد شما بدون هیچ دلیل واضحی شروع می شود، اما عموما با حرکات اشتباه گردن یا کشیدگی در عضلات میزان آن افزایش می یابد.
سردرد
در برخی از افراد آرتروز گردن موجب درد در پشت سر و دقیقا در بالای گردن می شود، در چنین شرایطی ممکن است که شما حتی در بالای پیشانی احساس درد داشته باشید که تمامی آن ها به آرتروز گردن مربوط است.
احساس سوزن سوزن
این احساس در بازو یا دست به وجود می آید، این درد می تواند مربوط به التهاب عصب در ستون فقرات در نقطه خروج از ناحیه استخوانی باشد. در چنین شرایطی و یا زمانی که احساس بی حسی در دستانتان می کنید لازم است که با پزشک مشورت داشته باشید.
این علائم نشان از این دارد که یک فشار بر روی اعصاب وارد شده است و به اصطلاح بیرون زدگی دیسک رخ داده است.
آرتروز گردن و سرگیچه
سرگیجه نیز می تواند یکی از نشانه های آتروز گردن باشد، این حالت زمانی اتفاق می افتد که عارضه شما شدید باشد و برای درمان دیر اقدام کرده باشید.
بی حسی در بخشی از بدن
این موضوع بسیار نادر می باشد، اما ممکن است تعداد کمی از افراد در زمان آرتروز گردن، قدرت یکی از دستان خود را از دست بدهند، مشکل در راه رفتن داشته باشند و یا توانایی خود برای سیستم دفع ادرار را از دست بدهندو
این چنین شرایطی در هنگام وارد شدن فشار از یک استخوان فرسوده (مهره) یا دیسک آسیب دیده در کانال نخاعی ایجاد شود. دقت کنید که این علائم بسیار خطرناک است و حتما باید پس از مشاهده آن با پزشک خود صحبت داشته باشید.
آرتروز گردن و درد دست چپ یا راست
درد در دست زمانی رخ می دهد که آرتروز گردن شما به صورت پیشرفته شده باشد، که در چنین شرایطی لازم است حتما برای درمان به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
یکی از علائم اصلی این موضوع تنگی کانال نخاعی می باشد که در آن استئوفیت ها (خارهای استخوان) در داخل مهره ها رشد می کنند و مجرای مهره ها را برای نخاع باریک می کنند.
در نهایت این اتفاق شما در دست و بازو نیز احساس درد خواهید داشت.
درمان آرتروز گردن

درمان آرتروز گردن
در بیشتر موارد می توان به کمک درمان های غیر جراحی آرتروز گردن را درمان کرد، مهم ترین روش های بدون جراحی عبارت است از:
درمان فیزیکی
اولین درمانی که برای شما تجویز می شود کار های فیزیکی است، در این روش حرکات ورزشی مخصوص برای شما تجویز می شود تا عضلات ضعیف تقویت شوند.
علاوه بر آن طرز نشستن و ایستادن شما باید به طور کنترل شده شود. طول مدت درمان های فیزیکی متغیر است اما عموما تا چندین ماه باید آن ها را انجام دهید تا بهبودی حاصل شود.
درمان دارویی
در صورتی شما احساس درد داشته باشید چندین داروی ضد التهاب و غیر استروئیدی برای شما تجویز می شود تا میزان درد و التهاب شما کم تر شود. عموما در این مرحله از پماد برای آرتوز گردن نیز استفاده می شود.
استفاده از گردنبند طبی
استفاده از این گردنبند ها موجب می شود تا حرکات گردن محدود تر شود و این گونه مهره های گردن استراحت می کنند. این کار حتی موجب می شود تا درد شما به صورت چشمگیری کاهش یابد زیرا دیگر فشار های اضافی به گردن وارد نمی شود.
درمان آرتروز گردن در منزل با گرما
گرم کردن گردن توسط دستگاه های مخصوص می تواند به کاهش و رفع درد شما بسیار کمک کند. برای این کار می توانید دوش آب گرم انجام دهید، توصیه می شود دو بار در طول روز و هر بار برای 10 الی 20 دقیقه آب گرم بر روی گردن شما حرکت کند.
جراحی
در صورتی که آرتروز گردن شما شدید باشد و سایر روش های درمانی پاسخگو نباشد پزشک از روش جراحی استفاده می کند. رایج ترین جراحی برای درمان آرتروز دیسککتومی قُدامی گردن و فیوژن ستون فقرات است.
در این روش دیسک دارای مشکل توسط یک برش در جلوی گردن خارج می شود و جراح پس از خارج سازی دیسک، فضای باقی مانده را به هم متصل می کند.
کلام آخر
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با علائم آرتروز گردن آشنا نماییم. در صورتی داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.