علائم سرطان استخوان چیست؟
علائم سرطان استخوان چیست؟ این سوالی است که برای افرادی که خود را مشکوک به این بیماری می دانند ایجاد می شود، یکی از انواع بیماری هایی که متاسفانه بدون در نظر گرفتن سنین افراد آن ها را به خود درگیر می کند، انواع سرطان ها می باشد. سرطان ها از شایع ترین بیماری هایی هستند که محدودیتی برای آن وجود ندارد. یکی از انواع بیماری های سرطانی رایج، سرطان استخوان است که با علائم و نشانه های زیادی همراه است که سیستم بدنی فرد را به خودش درگیر کرده است.
این بیماری در انواع مختلفی در افراد رخ می دهد که باعث می شود تمام سنین را از کوچک تا بزرگ به خود درگیر کند. لازم به ذکر است که برخی از این توده ها خوش خیم هستند و گسترش پیدا نمی کنند که یقینا درمان آن ها با سرعت بیشتری انجام می شود و باعث بهبودی افراد خواهد شد. برای آشنایی بیشتر تا انتها این مطلب همراه کلینیک خانه درد باشید.
سرطان استخوان در چه افرادی رخ می دهد؟

سرطان استخوان در چه افرادی رخ می دهد؟
بیماری های سرطانی به خودی خود رخ نمی دهند و همیشه دلیل قانع کننده ای برای دچار شدن به آن ها وجود دارد. یکی از رایج ترین این بیماری ها همانطور که ذکر شد، سرطان استخوان است که در افرادی رخ می دهد که یک توده یا بافت غیر طبیعی در استخوان آن ها تشکیل شود.
آیا سرطان استخوان کشنده است؟
لازم به ذکر است که بدانید این تومور ممکن است بد خیم باشد و به صورت تهاجمی و سریع رشد کرده و کل بدن را درگیر خود می کند. نمی توان گفت که سرطان استخوان درمانی ندارد چرا که با توجه به پیشرفت علم پزشکی امروزه شاهد درمان های قطعی در این بیماری هستیم که باعث شده افراد از دست آن نجات پیدا کنند.
بهتر است بدانید که سرطان استخوان ممکن است در هر یک از استخوان های بدن رخ دهد و بدن را درگیر خود کند. این نوع سرطان بسیار نادر است و ممکن است کمتر از 1 درصد از افراد به آن دچار شوند که بیشتر در سنین پایین رخ می دهد ولی نمی توان گفت که بزرگسالان به آن دچار نمی شوند.
علائم سرطان استخوان مهره کمر یا لگن
این سرطان ها ابتدا در یک بخشی از بدن نیز می توانند شیوع پیدا کنند که سپس به استخوان سرایت می کنند. این بیماری با علائم سرطان استخوان مواجه است که بهتر است در صورت رو به رو شدن با آن ها به بهترین متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
این علائم معمولا مداوم نیستند و در شب شدیدتر می شوند و با مسکن های معمولی و بدون نسخه پزشک بهبود پیدا نمی کنند. و نیازمند یک درمان جدی دارند. در غیر این صورت ممکن است کل بدن را به خود درگیر کنند که در آن زمان ممکن است درمان سخت تر شود.
چه دلایلی برای دچار شدن به سرطان استخوان وجود دارد؟
اغلب افرادی که به سرطان استخوان دچار می شوند، به دنبال این هستند که بدانند دلیل بروز این بیماری چیست. بنابراین سرطان استخوان به دلایل متعددی رخ می دهد که از جمله رایج ترین آن ها به صورت موارد ذکر شده در زیر هستند که در صورت تشخیص پزشک متخصص دلیل اصلی دچار شدن به آن در شما طبق راه های تشخیص بیماری هویدا می شود.
اختلالات ژنتیکی: می تواند اصلی ترین دلیل برای بروز این بیماری در افراد باشد. بنابراین برخی از سندرم های ژنتیک در اصل وراثت منتقل می شوند که یکی از آن ها می توان به رتینوبلاستوما اشاره کرد که خط ابتلا به سرطان استخوان را در فرد بیشتر می کند.
پیچ خوردگی استخوان: یکی دیگر از دلایل شایع است که بیشتر در افراد مسن دیده می شود و باعث خطر بروز سرطان می شود.
قرار گرفتن در برابر دوزهای بالای پرتو درمانی: که برای سرطان های دیگر توسط پزشکان تجویز می شود، گاهی می تواند خطر ابتلا به سرطان استخوان را نیز در فرد افزایش دهد.
باز هم بهتر است بدانید که دلایل دچار شدن به سرطان و انواع علائم سرطان استخوان موجود در افراد، به موارد ذکر شده محدود نمی شود و می تواند بعضی مواقع دلایل نادر دیگری نیز داشته باشد که طبق مراحل تشخیصی پزشک می توان به آن پی برد.
همچنین بخوانید: دردهای عصبی چیست؟| علل و درمان
نشانه های سرطان استخوان

علائم سرطان استخوان چیست
زمانی که فردی به این بیماری دچار می شود، قطعا با علائم و نشانه هایی همراه است که این علائم و نشانه ها باید توسط پزشک متخصص تایید شوند چرا که نمی توان تنها به وسیله این نشانه ها نگرانی از بابت دچار شدن به بیماری سرطان داشته باشید.
بنابراین بهتر است که ابتدا با علائم سرطان استخوان آشنا شوید و سپس دوران تشخیص و سپس درمان را پشت سر بگذارید. ولی بهتر است که این علائم را جدی بگیرید.
به صورت علائم سرطان استخوان پا، لگن، ساق پا، ران، مهره کمر و قفسه زیر دارای کلیات زیر می باشد:
- خستگی و کاهش وزن: به صورت ناخواسته یکی از نشانه های سرطان استخوان است که بدن با گسترش بیماری مقاومت و توانایی خودش را از دست می دهد و قادر به انجام فعالیت های روزانه خود نیست.
- درد: از اصلی ترین نشانه های سرطان است که به صورت ثابت نیست و همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، در شب این درد تشدید می شود. با بزرگ شدن تومورها، با راه رفتن درد بیشتر می شود و فعالیت های شما با مشکل رو به رو می شود.
- تورم در ناحیه درد: تا چندین هفته ممکن است خودش را نشان ندهد. ولی سرانجام بسته به محل ایجاد درد می توانید تورم را احساس کنید. همچنین در بعضی مواقع ترشحات در گردن باعث می شود تا تومور در قسمت پشتی گلو بیشتر شود و در نتیجه تنفس برای فرد سخت تر می شود.
- از آنجایی که سرطان استخوان باعث تضعیف بدن و استخوان ها می شود، گاهی شکستگی استخوان ها و یا تغییر شکل استخوان را به همراه دارد که باعث بروز درد شدید نیز خواهد شد.
با توجه به علائم و نشانه هایی که در رابطه با بیماری خود مشاهده کردید، بهتر است که در ابتدای دیدن این علائم، هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید و روند درمان خود را پشت سر بگذارید.
روش های درمانی سرطان استخوان

درمان سرطان استخوان
زمانی که به پزشک متخصص مراجعه می کنید، پزشک با توجه به میزان و شدت بیماری شما روش های درمانی را توصیه می کند. این روش های درمانی به صورت زیر می باشد:
- شیمی درمانی: از روش های درمانی است که با استفاده از داروهای شیمیایی سعی می کنند تا از گسترش سلول های سرطانی جلوگیری کنند. همچنین این درمان یک روش سیستمیک است، که باعث می شود داروها وارد جریان خون شده و خودشان را به سلول های سرطانی برسانند و آن ها را تخریب کرده و نابود کنند.
- پرتو درمانی: روش دیگری است که با توجه به علائم سرطان استخوان در آن از پرتوهای پر انرژی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود و در آن اشعه ایکس را به سلول های سرطانی می تابانند. البته لازم به ذکر است که این سلول ها گاهی در اثر این روش درمان از بین نمی روند و به روش دیگری نیازمند است.
- عمل جراحی: روشی است که طی آن آزمایشاتی صورت می گیرد که در آن باید تومور به وسیله جراحی برداشته شود. بیوپسی و جراحی دو عمل جداگانه هستند که دکتر هر دوی آن ها را با برنامه ریزی انجام می دهد. هدف جراحی از بین بردن سلول های سرطانی است که به وسیله پزشک متخصص باید انجام شود.
سخن پایانی
بیماری سرطان یکی از مهم ترین و شایع ترین بیماری هایی است که در زمانی که با علائم آن رو به رو شدید، باید برای بهبود کیفیت زندگی خود هر چه سریع تر با پزشک مشورت کنید.