علت درد لگن در زنان از چه می باشد؟
یکی از مشکلات رایجی که اغلب زنان زیادی به آن دچار هستند، درد لگن است که می تواند به دلایل متعددی در زنان رخ دهد. این درد با علائم و نشانه هایی همراه است که در صورت بروز آن ها باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بتوانید راه درمان ایده آلی را برای آن پیدا کنید. علت درد لگن در زنان می تواند به دلایل متعددی رخ دهد که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا می شوید، بنابراین پیشنهاد می کنیم تا انتها این مطلب همراه کلینیک خانه درد باشید.
درد لگن کجاست و مربوط به کدام قسمت ها می شود

درد لگن کجاست
یکی از حساس ترین قسمت های بدن زنان، لگن می باشد که دقیقا در زیر ناف و پایین شکم قرار دارد. لگن در اصل شامل روده، مثانه، رحم و تخمدان است که درد در ناحیه لگن از این قسمت ها آغاز می شود.
درد ایجاد شده مربوط به استخوان های لگن، عضلات، اعصاب، رگ های خونی لگن و مفاصل مجاور آن است که در برخی شرایط دردناک و در برخی خفیف تر است. در هر صورت علت ایجاد شدن این درد در هر یک می تواند متفاوت باشد.
این درد ممکن است حتی 6 ماه یا بیشتر به طول انجامد که عده ای به آن بی تفاوت هستند. این درد می تواند به صورت شدید و مداوم، دردی که به صورت متناوب می آید و می رود، درد کسل کننده، درد شدید یا گرفتگی و یا احساس فشار و سنگینی در عمق لگن باشد. در چنین مواقعی درد در هنگام مقاربت نیز احساس می شود و حتی ممکن است در هنگام مدفوع و ادرار کردن نیز آزاردهنده باشد.
در چنین مواقعی فرد ممکن است در هنگام نشستن طولانی مدت نیز با درد لگن رو به رو شود که می تواند خفیف یا آزار دهنده باشد. بنابراین علت درد لگن در زنان می تواند بسیار شایع باشد که در این حین به دلایل نامحدودی درد در بدن رخ می دهد.
این درد در بعضی مواقع چنان آزاردهنده می شود که فرد مجبور است از داروهای مسکن استفاده کند و فرد توان انجام کارها از او گرفته می شود و فرد حتی قادر نیست بخوابد، ورزش کند و یا کارهای روزانه خود را انجام دهد. بهترین کار برای رهایی از دست این درد، مراجعه نزد پزشک متخصص ارتوپدی و در جریان گذاشتن علائم درد لگن با پزشک است.
تشخیص درد لگن به چه صورت انجام می شود؟
زمانی که بنا بر انواع علت درد لگن در زنان با علائم و نشانه هایی رو به رو می شوید، باید برای مطمئن شدن و یک تشخیص دقیق تر به پزشک مراجعه کنید. در این صورت پزشک از روش های تشخیصی زیادی برای اطمینان از وجود این بیماری و درد استفاده می کند. این روش های تشخیصی شامل موارد ذکر شده در زیر می باشد:
- معاینه لگن که می تواند به دلیل عفونت های زنان باشد. همچنین در این حین پزشک از آزمایشات ادرار و خون نیز استفاده می کند که می تواند نشان دهنده بیماری هایی نیز باشد.
- پزشک برای مشاهده رحم و اندام های داخلی از روش سونوگرافی استفاده می کند که ممکن است در آن خطر بروز کیست و یا توده دیده شود.
- ممکن است پزشک برای رسیدن به نتایج دقیق تر، به سی تی اسکن و ام آر آی نیز روی آورد.
- لاپاراسکوپی، روشی است که طی آن برش کوچکی به روی شکم داده می شود که دوربینی به داخل بدن فرستاده می شود و طی آن بافت های غیر طبیعی و عفونت ها نشان داده می شوند.
علت درد لگن و کشاله ران در زنان چیست؟

علت درد لگن و کشاله ران در زنان
همانطور که می دانید هر بیماری به خودی خود ایجاد نمی شود و حتما دلایل متعددی برای آن وجود دارد. پس انواع دلایل درد در مفصل ران و لگن سمت راست یا چپ زنان می تواند شامل:
آندومتریوز (بیماری که در بافت داخلی رحم و خارج از رحم ایجاد می شود. این بیماری باعث افزایش خون ریزی و کاهش سطح هورمون ها می شود)، مشکلات اسکلتی عضلانی (شرایط نامناسب استخوان ها، مفاصل و بافت های همبند باعث ایجاد مشکلات اسکلتی می شود.
همچنین باعث کشش عضلات کف لگن و التهاب مفصل ناحیه تناسلی می شود)، بیماری مزمن التهابی لگن (عفونت های طولانی مدت در اثر رابطه جنسی)، مشکلات تخمدان (در اثر برداشتن لوله های فالوپ، تخمدان ها و رحم ایجاد می شود)، فیبروم (یک بافت غیر سرطانی که در رحم رشد می کند)، سندرم روده تحریک پذیر، سندرم مثانه دردناک، سندرم احتقان لگن، مشکلات روانشناسی مانند افسردگی، سابقه سوء استفاده جنسی و … می باشد.
همچنین لازم است بدانید که این درد در لگن زنان، به دلیل اختلالات قاعدگی، عفونت مجرای ادراری، بیماری التهابی لگن و موارد این چنینی نیز رخ می دهد. همچنین علت درد لگن در زنان یائسه مربوط به تغییرات هورمونی می باشد که خیلی جای نگرانی ندارد.
این علت ها در هر صورت گاهی در حدی می شوند که نمی توان آن ها را تحمل کرد. پس برای آنکه بتوانید کیفیت زندگی خود را افزایش دهید، باید برای پیدا کردن یک پزشک متخصص زنان تحقیقات خود را انجام دهید.
روش های درمانی درد لگن در زنان

درمان درد لگن در بانوان
زمانی که برای درد لگن به هر دلیل به پزشک متخصص زنان مراجعه می کنید، پزشک با توجه به روش های تشخیصی روش های درمانی مهمی را مدنظر قرار می دهند و توصیه می کنند. این روش های درمانی می تواند شامل موارد ذکر شده در زیر باشند:
- دارو درمانی، یکی از روش های درمان است که طی آن از مسکن ها، قرص های هورمونی، آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی و … استفاده می شود.
- فیزیوتراپی برای درمان های کششی و تقویت عضلات و ماساژ و تکنیک های آرامش بخش
- تحریک عصبی به وسیله روش کاشت دستگاهی که باعث مسدود کردن مسیرهای عصبی شده و مانع از رسیدن درد به مغز می شود.
- تزریق داروی بی حسی در نقاط تحریک کننده
- جلسات روان درمانی برای کسانی که به افسردگی دچار هستند
در نهایت زمانی که پزشک از روش های ذکر شده ناامید شود، و همچنان بیمار از درد و بیماری رنج بکشد، در این صورت است که پزشک به روش های جراحی روی می آورد که این روش ها به وسیله لاپاراسکوپی و هیسترکتومی انجام می شود.
در این صورت تنها روشی که می تواند باعث درمان درد لگن در زنان شود، جراحی است که به وسیله روش های ذکر شده انجام می شود و می توانید با متوسل شدن به جراحی هایی که پزشک توصیه می کند، درمان موفقیت آمیزی را پشت سر بگذارد.
همچنین بخوانید: درمان خانگی برای درد دنبالچه
برای درد لگن به چه دکتری مراجعه کنیم

برای درد لگن به چه دکتری مراجعه کنیم
با توجه به انواع دلایل ذکر شده برای درد لگن در زنان، روش های درمانی زیادی وجود دارد که پزشک با توجه به انواع علت درد لگن در زنان به توصیه انواع درمان ها می پردازد. البته لازم است بدانید که علت بروز این بیماری به موارد ذکر شده محدود نمی شود.
شما برای درد لگن به پزشکان متعددی می توانید مراجعه نمایید، اما با توجه به این که لگن یکی از اندام های اصلی بانوان می باشد و مشکلات سیستم عضلانی، اسکلتی و حرکتی مربوط به ارتوپد است، مراجعه به پزشک متخصص ارتوپدی بهترین انتخاب است.
توجه داشته باشید که شما هرگز نباید درد در ناحیه لگن را نادیده بگیرید. زیرا شما در ابتدا این درد خفیف باشد و مشکلات زیادی برای شما نداشته باشید اما به مرور زمان با نادیده گرفتن میزان شدت آن بیشتر می شود و مشکلات بسیاری برای شما ایجاد می شود.
در این حین می توانید روش های درمانی را طی کنید که نتیجه آن باعث بهبود کیفیت زندگی شما می شود. پس بهتر است که درمان خود را جدی بگیرید و برای بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی خود به پزشک متخصص در این حیطه مراجعه کنید.
سخن پایانی
بنا بر علت درد لگن در زنان، روش های درمانی متعددی توصیه می شود که متفاوت هستند. برای بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی خود می توانید هر چه سریع تر برای رهایی از دست این درد به پزشک متخصص مراجعه کنید و به وسیله روش های تشخیصی درمان شوید.