علت درد پشت کتف
گاهی اوقات ناحیه اطراف یا زیر کتف های شما دچار درد می شود و وضعیت ناراحت کننده ای ایجاد می شود، در چنین شرایطی شما حتی در انجام کارهای ساده نیز با مشکل روبرو می شوید و برای حرکت دادن دست و یا چرخاندن سر هم درد خواهید داشت. اما علت درد پشت کتف چیست و چرا این درد ایجاد می شود؟
به طور کلی دلایل متنوعی سبب بروز این درد می شود و برای مشخص شدن علت باید علائمی که در کنار درد احساس می شود را بررسی کرد. در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا به صورت کامل به بررسی این علائم و دلایل بپردازیم و در آخر بررسی نماییم که چگونه می توان برای درمان اقدام کرد.
بنابراین اگر به درد در ناحیه کتف دچار شده اید، توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
دلایل و علت درد پشت کتف چیست؟

علت درد پشت کتف راست و چپ
فارق از اینکه علت درد پشت کتف شما چه می باشد، برای تشخیص، معاینه و درمان می توانید نزد بهترین متخصص ارتوپدی در تهران مراجعه نمایید.
وجود گره یا گرفتگی عضلات
یکی از اصلی ترین دلایل که موجب می شود شما در ناحیه کتف خود احساس درد داشته باشید مربوط به گرفتگی عضلات می باشد، مخصوصا در زمان هایی که شما به صورت ناگهانی به این درد دچار می شوید احتمال این گزینه افزایش می یابد.
در مورد دلیل گرفتگی عضلات نیز نظریات بسیاری وجود دارد، اما معمولا به دلیل انجام فعالیت های جسمانی شدید می باشد، به طور مثال زمانی که سعی در پرتاب وسیله ای دارد و قبل از آن بدن خود را گرم نکرده اید.
البته در چنین شرایطی و زمانی که فعالیت جسمانی شما بالا باشد، ممکن است در ناحیه گردن و شانه نیز احساس درد کنید. خوشبخانه این مورد خیلی جای نگرانی ندارد و با انجام چند روش درمانی ساده می توانید آن را رفع کنید.
آسیب دیدگی عضله
هر گونه آسیبی که به عضلات شانه، کمر و گردن شما وارد شود می تواند علت درد پشت کتف باشد. به طور مثال حتی زمانی که در طول شبانه روز بد خوابیده باشید و یا در یک مکان جدید خوابیده باشید ممکن است به گرفتگی عضلات دچار شوید.
ابتلا به آسیب های گردن
در صورتی که شما آرتروز گردن داشته باشید احتمال این که به درد شانه و میان دو کتف دچار شوید بسیار زیاد است، علاوه بر این موضوع تنگی کانال نخاعی نیز تاثیر بسیاری دارد. در چنین شرایطی دیسک مهره های گردن و کمر فشارده می شوند که در طی آن شما در ناحیه کتف احساس درد دارید.
ابتلا به آسیب های شانه

تنگی نفس و درد پشت کتف
پارگی روتاتور کاف و یا داشتن شانه یخ زده، هر دو جزو مواردی می باشند که در صورت بروز سبب درد در اطراف کتف می شوند. همچنین حتی اگر شما به تازگی به یک آسیب جزئی در ناحیه شانه دچار شده اید ممکن است تا مدت ها پس از آن در ناحیه کتف احساس درد داشته باشید.
داشتن آسیب های قلبی و ریوی
برخی مواقع ممکن است درد بین دو کتف شما نشان دهنده یک بیماری قلبی یا ریوی باشد. در صورتی که مشکلی جدی در این دو اعضا وجود داشته باشد شما احساس درد بین دو کتف خواهید شد.
مخصوصا زمانی که شما علاوه بر درد بین کتف، علائمی دیگر نظیر تنگی نفس، سرگیجه و درد قفسه سینه دارید احتمال این گزینه بسیار زیاد می شود و لازم است که سریعا نزد پزشک مراجعه نمایید.
شکستگی استخوان کتف
البته که شکستگی استخوان کتف به خوبی قابل مشاهده است و در این مورد راحت می توانید آن را تشخیص بدهید. این آسیب دیدگی معمولا ب دلیل وارد شدن ضربه های ناگهانی نظیر تصادفات خودرویی رخ می دهد.
جدا از این موضوع پوکی استخوان یکی از اختلال هایی که است که ریسک شکستگی استخوان در ناحیه کتف را افزایش می دهد. در چنین شرایطی حجم بافت استخوان ها کاهش پیدا می کند و استخوان شکننده می شود به طوری که به راحتی به آسیب دچار می شود.
ابتلا به فیبرومیالژی
در صورتی که درد بین دو کتف شما به تازگی ایجاد نشده است و حالتی عود کننده فروکش کننده دارد، احتمالا به بیماری مزمن فیبرومیالژی دچار هستید، این اختلال حدود 3 تا 6 درصد از افراد را درگیر می کند و بارز ترین نشانه آن درد و احساس خستگی می باشد. البته برای برخی افراد ممکن است علائم دیگری مثل کشیدگی عضله نیز احساس شود.
چگونه می توان درد بین دو کتف را درمان کرد؟

درمان درد کتف
در اکثر موارد درد بین دو کتف مربوط به مسئله ای جدی نمی باشد و با روش های درمانی ساده می توانید آن را درمان کنید و فعالیت های روزمره خود را ادامه دهید. این روش ها شامل:
استراحت کنید
در صورتی که درد شما مربوط به داشتن فعالیت های سنگین می باشد، بهتر است مدت کوتاهی استراحت داشته باشید تا به بدنتان استراحت بدهید. به این منظور حداقل برای 24 الی 48 ساعت از انجام کارهایی که درد شما را بیشتر می کند و یا به فعالیت جسمانی احتیاج است خودداری کنید.
استفاده از کمپرس سرد و گرم
استفاده از کمپرس یخ می تواند برای تسکین درد شما بسیار مفید باشد، به این منظور باید مقداری یخ را درون یک کیسه قرار دهید و آن را بر روی ناحیه دردناک بگذارید. اجازه دهید که کیسه یخ برای 15 الی 20 دقیقه بر روی محل مورد نظر باقی بماند و پس از آن برای 45 دقیقه استراحت کنید.
البته شما می توانید به سراغ کمپرس گرم هم بروید، اگر شما به گرفتگی عضله دچار باشید کمپرس گرم گزینه بهتری می باشد زیرا گردش خون را افزایش می دهد و درد شما بهبود می یابد.
استفاده از قرص مسکن
مصرف قرص مسکن برای زمانی مناسب است که درد شما آزاردهنده باشد و مانع از انجام کارهای روزمره تان شده باشد. شما می توانید انواع قرص های مسکن بدون نسخه را استفاده کنید، اما اگر دارای بیماری جدی می باشید و یا دارویی خاص مصرف می کنید دقت داشته باشید که تداخلی ایجاد نشود.
کتف خود را ماساژ دهید
یکی از حرکات عالی برای کنترل درد کتف ماساژ می باشد. البته بهتر است از شخصی دیگر بخواهید این کار را برای شما انجام دهد تا تمامی نقاط حساس و دردناک به خوبی ماساژ داده شود. اگر شما چند مرتبه در روز ماساژ کتف داشته باشید قطعا درد شما تا حد زیادی از بین خواهد رفت.
فیزیوتراپی
در صورتی که درد شما شدید است و مانع از انجام های کارهای روزانه می شود، بهترین کار این است که چند جلسه فیزیوتراپی داشته باشید. متخصص فیزیوتراپی به خوبی وضعیت شما را بررسی می کند و پس از مشخص شدن علت درد، حرکات و تمرین های مخصوص ورزشی ارائه می شود.
معمولا در اکثریت مواقع با استفاده از روش های اشاره شده در بالا شما می توانید درد خود را آرام کنید، اما در برخی شرایط علت درد پشت کتف شما مربوط به بیماری خاص یا عارضه ای جدی می باشد، در چنین شرایطی لازم است که از درمان پیشرفته تری استفاده نمایید.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با علت درد پشت کتف و چگونگی درمان آن آشنا نماییم. در آخر این مورد را در نظر داشته باشید که دلایل درد گرفتن کتف متنوع است، گاهی ممکن است مربوط به یک عارضه ساده باشد و یا در برخی شرایط دیگر به دلیل عارضه ای جدی است.
بنابراین توصیه ما این است که با مراجعه نزد پزشک متخصص و بیان علائم علت درد را مشخص کنید و پس از آن متناسب با وضعیتی که دارید یک روش درمانی را امتحان کنید.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با علت درد پشت کتف و جزئیات دیگر آشنا نماییم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.