فیبروزیت
التهاب یا درد در عضلات، غلاف عضلات، و لایههای بافت همبند تاندونها
فیبروزیت یا درد منتشر در بدن یک نوع بیماری است که موجب درد و التهاب در عضلات و لایه های هم بند استخوان ها و تاندون ها می شود. گفته شده که این عارضه بیشتر در قسمت پایین کمر، گردن، شانه، سینه، بازوهای بدن رخ می دهد.
سندروم فیبروزیت یک بیماری التهابی است که در بیشتر موارد با بیماری روماتوئید اشتباه گرفته می شود. اما بهترین متخصص ارتوپد قادر است تا از پس تشخیص آن بربیاید. برای این که این بیماری با روماتوئید اشتباه گرفته نشود، باید علائم را به طور دقیق توسط بهترین متخصص ارتوپد مورد بررسی قرار داد تا بعدها دچار مشکل نشوید.
دلیل به وجود آمدن این بیماری در بدن هر بیمار باید به طور خاص توسط بهترین متخصص ارتوپد مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد. اما به طور کلی می توان گفت که این عارضه به دلیل نبود تعادل شیمیایی مغز صورت می گیرد.
به این معنا که در سیستم امنیتی بدن یک سری مشکلاتی رخ می دهد که به دنبال آن سندرم فیبروزیت رخ می دهد. از موارد دیگری که بروز این بیماری را در بدن تشدید می کند، می توان به:
افرادی که مبتلا به فیبروزیت هستند، ضعف و سفتی بسیاری در عضلات خود احساس می کنند
البته در نظر داشته باشید که، دلایل ایجاد فیبروزیت و خطرات مرتبط با به این دلیل است که فرد علت دقیق فیبروزیت را کشف نکرده است. مهم ترین دلیل احتمالی رخ دادن این عارضه مربوط به یک اختلال خود ایمنی یا عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز در نظر گرفته می شود.
برخی از عوامل خطر فیبروزیت عبارتند از:
به جهت کنترل یا پیشگیری از این بیماری، باید سعی کرد تا جایی که می توانید از عوامل خطر اجتناب کنید. همچنین برای بیماران توصیه می شود که به طور منظم ورزش کنند و خواب کافی داشته باشند.
در سال های اخیر تحقیقات متنوعی در این زمینه انجام شده است، با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیقات، خانم ها دو برابر آقایان در معرض ابتلا به این سندروم قرار دارند.
دلیل اصلی این موضوع مربوط به سیستم بدنی ضعیف خانم ها می باشد؛ البته بازهم نمی توان به صورت قطعی عنوان کرد که تنها دلیل این موضوع مربوط به سیستم ایمنی می باشد؛ اما آنچه که مسلم است این می باشد که سیستم ایمنی خانم ها بسیار ضعیف تر از آقایان است.
موضوع دیگری که وجود دارد این است که این سندورم گاهی سبب خود ایمنی بدن می شود، یعنی در صورت بروز اختلال های ناچیز در بدن، ناگهان سیستم ایمنی قوی تر می شود و به حدی می رسد که به سلول ها سالم حمله می کند و مشکلات متنوعی ایجاد می شود.
در نهایت طی چندین مرحله که سیستم ایمنی به اشتباه به سلول های سالم حمله می کند، بدن بیمار ضعیف می شود و سندورم فیبروزیت ایجاد می شود.
زمانی که با توجه به علائمی که دارید که نزد پزشک متخصص مراجعه می کنید، ممکن است در ابتدا بیماری های دیگری مثل آرتریت روماتوئید یا آرتروز تشخیص داده شود. زیرا علائم اولیه تمامی این بیماری ها شبیه به هم می باشد.
به همین دلیل و برای تشخیص بهتر لازم است که برخی از آزمایشات و عکس برداری ها برای شما نوشته شود. توصیه ما در این است که حتما پس از مشخص شدن نتایج آزمایشات و معاینه توسط چندین پزشک متخصص، روند درمانی خود را پیش بگیرید. زیرا امکان تخشیص اشتباه در خصوص این بیماری بسیار بالا است.
هیچ درمان قطعی برای فیبرومیوزیت وجود ندارد. با این حال، برخی علائم بیماری را میتوان با درمانهای دارویی و غیردارویی برطرف کرد. در بسیاری مواقع بهترین نتایج هنگامی رخ می دهد که چند روش درمانی باهم انجام میگیرند.
درمانهای دارویی میتوانند به بهبود الگوی خواب، رفع درد و فیبروزیت کمک کنند. تجویز دارو وقتی با درمانهای غیردارویی مستمر اجرا گردد، بیشترین تاثیر را بر تسکین درد میگذارد. برخی داروها که غالبا در پروسه درمان فیبرومیالژیا تجویز میشوند عبارت اند از داروهای گروه ضدافسردگی (اساسا این داروها به منظور درمان اضطراب و افسردگی بیماران تولید میشوند) و داروهای ضد تشنج (داروهایی که جهت درمان بیماری تشنج کاربرد دارند).
تلفیقی از ورزشهای هوازی و حرکات استقامتی، یا نرمشهای کششی در کاهش درد، حساسیت، سفتی و اختلال خواب بیماران مبتلا به فیبروزیت کارساز هستند. درصورتی که با ورزش کردن علائم بیماری رفع شد، بهتر است برای کسب نتایج نهایی به انجام این حرکات ادامه دهید. تمرین کردن با دوست یا مربی تمرین شخصی میتواند انگیزهتان در ادامه ورزش درمانی را بالا ببرد.
با این که دلیل قطعی برای این موضوع وجود ندارد، اما بسیاری از پزشکان بر این باروند که سندورم فیبروزیت در زمان های استرس شدید تر می شود؛ به همین دلیل است که برخی از علائم روزانه احساس می شود، زیرا فرد در بیشتر ساعات روز به مشکلات عصبی دچار است.
این احتمال وجود دارد که در سال های آینده این سندورم در دسته مشکلات روان شناسی قرار بگیرد و یکی از گزینه های درمانی کنترل بر روی اعصاب باشد!
یکی از توصیه هایی که ما همیشه برای بیماران مبتلا به این سندروم داریم این است که حتما نسبت به کنترل اعصاب خود توجه ویژه ای داشته باشند.
بسیاری از افراد همواره بر این باورند که تنها به کمک دارو می توان برای درمان بیماری های مختلف اقدام کرد، در حالی همیشه این طور نیست، شما با مصرف مواد غذایی مناسب و تغییر در رژیم غذایی خود می توانید هم به درمان بیماری خود کمک کنید و هم جلوگیری هایی کرده باشید.
در مورد سندروم فیبروزیت نیز به همین شکل است، تغذیه درست نقش بسیار مهمی جهت کنترل این بیماری دارد. بهترین کار این که با توجه به معاینات خود نزد پزشک تغذیه مراجعه کنید تا یک برنامه غذایی کنترل شده برای شما نوشته شود.
به طور مثال، مصرف مواد غذایی که دارای اسید چرب امگا 3 هستند، موجب کاهش التهاب در مفاصل و استخوان ها می شود و در نتیجه علائم شما کاهش می یابد. شما می توانید برای به دست آوردن این ماده غذایی آجیل، گردو و تخم کتان نیز مصرف کنید.
همچنین وجود مقدار زیاد اسید آمینه در بادام زمینی و تخم کدو می تواند برای بدن شما بسیار موثر باشد. در نظر داشته باشید که سندروم فیبروزیت توسط مواد شیمیایی تحریک می شود.
این مواد شامل حلال رنگ ها نیز می شود، به همین دلیل بیمارانی که به این عارضه دچار هستند باید تا حد ممکن از مصرف این مواد غذایی خودداری کنند.
خانه درد از سال 1400 به عنوان مدرن ترین و پیشرفته ترین کلینیک ارائه دهنده ی خدمات فوق تخصصی به بیماران داخل و خارج از کشور در زمینه ستون فقرات، ارتوپدی و درد شروع به فعالیت نموده است.
پزشکان این مجموعه را بهترین و مجربترین جراحان فوق تخصص ستون فقرات و ارتوپدی تشکیل داده اند.
ارائه خدمات با استفاده از جدیدترین روش های تشخیصی و درمانی و مدرن ترین تجهیزات پزشکی در سطح استاندارد های بین المللی همگام با مراکز مشهور و معتبر در آمریکا و اروپا میباشد.