علت قفل شدن آرنج دست + راهکار های درمانی
قفل شدن آرنج دست یکی از آسیب هایی است که اغلب افراد به آن دچار می شوند، البته این آسیب به راحتی ایجاد نمی شود زیرا رباط های آرنح برای ایجاد ثبات در دست به اندازه کافی قوی هستند و ضربات و آسیب ها را به راحتی تحمل می کنند.
اما ابا این حال بنابر شرایط مختلفی ممکن است که این آسیب ایجاد شود. در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم بررسی نماییم که شرایطی سبب بروز این درد می شود و زمانی که به آن دچار شدید چگونه می توان برای درمان اقدام کرد؛ بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان به این عارضه دچار شده اید توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
علائم قفل شدن آرنچ چیست؟
در مورد این موضوع هر کس ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کتد. برای برخی از افراد علائم شدید است و بیشتر آن را احساس می کنند و برای برخی دیگر علائم چندان احساس نمی شود. در ادامه شایع ترین علائم قفل شدن آرنج را برای شما آورده ایم:
- سفتی
- مشکل حرکت مفصل
- آسیب شدید به غضروف و از دست رفتن فرم بدن
- بیثباتی مفصل آرنج
- تشکیل اسپور استخوان و انقباض کپسولی
- تورم مفصل آرنج
البته این علائم در مواردی احساس می شود که شدت عارضه در شما شدید باشد، در مواردی که به تازگی به آن دچار شده باشید تنها در زمان های حرکت دست متوجه آن می شوید. اما در هر صورت لازم است که برای درمان نزد فوق تخصص ارتوپدی مراجعه نمایید.
دلایل و علت های قفل شدن آرنج
برخی مواقع این آسیب هیچ دلیل مشخصی ندارند و به طور ناگهانی بروز پیدا می کند و حتی ممکن است به خودی خود نیز درمان شود. با این حال همیشه توصیه ما این است که در زمان بروز علائم اولیه نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت شما بررسی شود. زیرا ممکن است مربوط به آسیبی خاص باشد.
دلایل دیگری که ممکن است سبب بروز این درد شود شامل:
کشیدگی یا شکستگی که به غضروف های بازو آسیب می رساند و موجب می شود حرکات آرنج برای شما دشوار شود.
کبودی آرنج: اگر فشار بیش از حدی به غضروف وارد شود سطح آن دچار کبودی می شود. بسته به محل کبودی ممکن است حرکات زانوی شما قفل شود.
تشکیل بافت اسکار: حفرههای سطح غضروف با بافت اسکار پر میشوند. بافت اسکار بهاندازه غضروف مفصلی نرم و صاف نیست.
در رفتگی: اگر آرنج شما در رفته باشد، موجب آسیب پایدار در آرنج می شود. در این شرایط مفصل آرنج برای حرکت با مشکل روبرو می شود و این تغییر در حرکت موجب فشار بر روی غضروف های مفصلی می شود که آرنج شما قفل می شود.
کوفتگی و گرفتکی: ساده ترین دلیلی که موجب می شود شما احساس قفل شدن در مفصل آرنح داشته باشید مربوط به خشکی مفصل آرنج است. این مورد چندان جای نگرانی ندارد و معمولا پس از مدت کوتاهی به خودی خود درمان می شود.
تشخیص قفل شدن آرنچ به چه صورت است؟
همان طور که مطالعه کردید دلایل متنوعی در قفل شدن آرنج نقش دارند. بنابراین بسیار مهم است که شما در زمان احساس درد آرنج نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت آرنج شما بررسی شود.
با مراجعه نزد پزشک از شما می خواهد که تست های حرکتی را انجام دهید تا میزان بی ثباتی مفصل بررسی شود. پس از یک معاینه فیزیکی برای بررسی های دقیق تر اشعه ایکس برای شما نوشته می شود. این گونه هر نوع ترک یا آسیبی که سبب بروز این آسیب شده باشد مشخص می شود.
البته این احتمال وجود دارد که قفل شدن آرنج شما مربوط به آرتروز باشد، بنابراین باید از نظر آرتروز نیز مورد بررسی قرار بگیرید و ازمایش های لازم در مورد این موضوع نیز انجام شود.
تشخیص علت آسیب بسیار مهم است، زیرا در صورتی که تشخیص به خوبی و به موقع انجام شود راحت تر می توان روند درمان را طی کرد و در بازه زمانی کوتاه تری به نتیجه خواهید رسید.
درمان قفل شدن آرنج
محدود کردن فعالیت ها
اولین کاری که شما باید انجام بدهید این است که فعالیت هایی که موجب فشار بیشتر به آرنج می شود و برایتان اذیت کننده است را محدود کنید. این کار می تواند هم فعالیت های روزانه باشد و هم ورزش.
استراحت دادن به مفصل موجب می شود تا درد و خشکی آرنج کمتر شود و حتی اگر دلیل خاصی برای قفل شدن آرنج وجود نداشته باشید چ بسا پس از مدت کوتاهی استراحت این عارضه به طور کامل درمان شود.
بنابراین همیشه اولین گزینه درمانی که ما به بیماران خود توصیه می کنیم این است که حتما استارحت داشته باشند و از انجام هرگونه کار سنگین خودداری کنند. همچنین اگر پس از بهبودی قفل کردن آرنجتان دچار درد آرنج شدید توصیه میکنیم محتوای درمان خانگی درد آرنج را مطالعه فرمایید.
استفاده از آرنج بند
زمانی که آرنج شما قفل می شود باید فعالیت های خود را محدود کنید، در این زمان برای ثابت نگه داشتن و محافظت از آرنج و همچنین تسکین درد، استفاده از اسپیلنت گزینه مناسبی می باشد. با این حال این مورد را هم باید در نظر داشته باشید که بی حرکتی آرنج برای مدت طولانی نیز توصیه نمی شود زیرا می تواند مفاصل آسیب دیده را ضعیف کند.
دارو
گاهی مواقع علاوه بر قفل شدن آرنج شما در کنار آن احساس درد نیز خواهید داشت، در این شرایط مصرف دارو گزینه بسیار مناسبی می باشد. دارو هایی مثل استامینوفن و ایبوپروفن درد ناشی از گرفتگی آرنج را تا حد زیادی کاهش می دهد. البته توصیه ما در این است که حتما زیر نظر پزشک اقدام به مصرف دارو نمایید تا عوارضی برای شما ایجاد نشود و دارو هایی متناسب با وضعیتتان تجویز شود.
تزریق کورتیزون
تزریق کورتیزون به مفصل آرنج می تواند درد شما را به صورت موقت کاهش دهد. کورتیزون نوعی داروی ضد التهابی قوی است که به صورت موثری درد و تورم شما را از بین می برد. البته باید در نظر داشت که اثرات آن موقت است و معمولا برای چند هفته پایدار می باشد.
مورد دیگری که شما باید در نظر داشته باشید این است که هر تزریق خطر ابتلا به عفونت را به همراه دارد و در این میان این دارو نیز این موضوع مستثنا نیست.
تزریق اوزون
این ماده دارای خاصیت ضد التهاب و احیا کنندگی می باشد، از این رو تزریق مستقیم اوزون به داخل بافت و غضروف های آسیب دیده منجر به کاهش درد و التهاب موجود می شود. بنابراین می توان این گونه گفت که اوزون درد آرنج را تسکین داده و با فعال سازی سلولهای بنیادی، بازسازی بافت های آرنج را تحریک می نماید.
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت
روش پی ار پی شامل استفاده از نمونه خون بیمار می باشد، در این روش موارد مورد نیاز از خون بیمار جدا می شود و سپس با ترکیبی از سایر موارد به طور مستقیم در داخل بافت تزریق می شود. استفاده از این روش عملکرد موثرتری به نسبت تزریق استروئید دارد.
فیزیوتراپی
یکی از مهم ترین روش های درمانی برای قفل شدن آرنج رفتن به جلسات فیزیوتراپی می باشد. در جلسات فیزیوتراپی متناسب با آسیب شما بهترین حرکات درمانی ارائه می شود و به طور موثری می توان این انتظار را داشت که این عارضه به طور کامل در شما درمان خواهد شد.
ماساژ درمانی
اگر قفل شدن آرنج برای شما مربوط به عارضه و بیماری خاصی نباشد می توان انتظار داشت که به کمک درمان های دستی و ماساژ درمانی روند بهبودی طی شود. ماساژ درمانی به طور موثری برای تسکین درد ناشی از گرفتگی موثر می باشد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با قفل شدن آرنج و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم؛ همچنین انواع روش های درمانی که برای آن وجود دارد را بررسی کردیم، در آخر در نظر داشته باشید که شما باید در ابتدا علت قفل شدن را تشخیص دهید و سپس مطابق با آن یک روش درمانی را دنبال کنید.
ما تلاش کردیم انواع روش ها را به شما توضیح دهیم اما این موضوع به این معنا نمی باشد که تمامی آن ها برای شما موثر می باشد. تنها پزشک متخصص در خصوص این موضوع می تواند شما را راهنمایی کنید و به این مطلب به عنوان یک آشنایی کلی نگاه کنید.
سلام. من ارنجم یه ماه و خورده ایپیش شکست و تو گچ بود
یه هفته میشه که دستمو از گچ باز کردم اما دستم به طور کامل باز نمیشه و یا به طور کامل خم نمیشه و حرکتش محدوده
چیکار کنم؟
این هتروتوپیک اوسیفیکاسیونه ظاهرا، اگر محدودیت حرکت نداده فعلا کاری نمیخواد، اگر حرکاتش محدوده باید جراحی بشه. البته این فعلا فیزیوتراپی بشه، اگر برنگشت جراحی. ولی معمولا برمیگرده. یکه هفته زوده برای اظهار نظر
دقیقا دست من هم مثل شما است ولی من دو هفته میشه که باز کردم
سلام.دوماهه که آ رنج دست چپم در رفته و استخوان زیرین آرنج هم شکسته بود.آرنج راجاانداخته وشکستگی راعمل کردم ووگچ گرفتن وبعداز باز کردن به فیزیوتراپی رفتم وظاهرا بعد از آن به دکتر مراجعه کردم وگفت دست شما استخوان آورده والان باید چکار کنم
سلام، باید معاینه بشه و ریلیز میخواد، باید جراحی بشه اگه به فیزیوتراپی جواب نداده
سلام، ببخشید من ی ماهی هست باشگاه میرم و دست چپم قفل میکنه بعد از چند ست زدن و راهی دارید تا زود درمان بشه؟
سلام منظور از دست کجاست اگه منظور شانه قفل میشه باید ام ار ای شوید
سلام .بنده مدت پنج سال هست که آرنجم قفل شده وکامل بازنمیشه..البته بیماری روماتیسم دارم.آیاراهی هست که آرنجم کامل بازبشه وبه حالت قبل دربیات؟
با توجه به توضیحاتی که ارائه دادید، قفل شدن آرنج و عدم توانایی در باز شدن کامل آن میتواند به علتهای مختلفی مانند فیبروز بافتهای نرم، التهاب مفاصل به دلیل روماتیسم، یا تغییرات ساختاری در مفصل باشد.
برای بررسی دقیق تر شما باید مراجعه حضوری داشته باشید ابتدا نیاز به معاینه دقیق و بررسیهای تصویربرداری مثل رادیوگرافی (X-ray)، امآرآی (MRI) و احتمالا سیتیاسکن (CT-scan) داریم تا وضعیت ساختاری و بافتهای نرم اطراف مفصل آرنج به دقت بررسی شود.
برای درمان ممکن از روش های غیرجراحی یا کم تهاجمی استفاده شود