پیچ خوردگی مچ پا از علائم تا بهترین روش های درمان
یکی از مشکلاتی که اغلب همه شما آن را تجربه کرده اید، پیچ خوردگی مچ پا می باشد. این مشکل در بعضی افراد بسیار بیشتر از سایرین اتفاق می افتد. که در برخی اوقات اسیب های جدی را به همراه دارد. ولی ایا به نظر شما دلیل این اتفاق چه می تواند باشد؟ ایا راه های درمانی برای ان وجود دارد؟
در این سری از مقالات کلینیک خانه درد قصد داریم تا به توضیح پیچ خوردگی مچ پا و انواع روش های درمانی برای آن بپردازیم؛ پیشنهاد می کنیم تا انتها این مطلب همراه کلینیک خانه درد باشید.
پیچ خوردگی مچ پا چه زمانی رخ می دهد؟

پیچ خوردگی مچ پا و ورم
زمانی که به طور ناگهانی مچ دست و یا پا پیچ بخورد، پیچ خوردگی در این نواحی رخ می دهد که گاهی ممکن است سریعا بهبود یابد. ولی متاسفانه همیشه شانس با ما یار نیست و در بعضی مواقع رباط هایی که مچ دست و یا پا را به هم نزدیک می کنند، پاره شده و فرد دچار اسیب و پیچ خوردگی مچ پا و دست می شود.
با وجود اینکه تمام رباط ها قابلیت محدودیت درحرکت دارند، رباط هایی که در مچ قرار گرفته است، اینطور نیستند و حساس ترند. به این ترتیب زودتر به این اسیب دچار می شوند.
در این شرایط مفصل پا یا دست از جایگاه خودش خارج شده و دچار تورم، درد و کبودی شود. در بیشتر مواقع این اتفاق ممکن است در اثر ورزش های سنگین و یا بلند کردن اجسام سنگین و دلایل متعدد دیگری رخ دهد.
به این ترتیب تاندون ها، غضروف ها و رگ های خونی ممکن است دچار اسیب شوند و ایجاد درد و ناراحتی داشته باشند. به این ترتیب در چنین شرایطی حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید و به دنبال درمان باشید. البته لازم به ذکر است که این اسیب به سن خاصی محدود نمی شود و هر سنی ممکن است به این اتفاق دچار شود.
از جمله مهم ترین دلایل دیگر که زمینه بروز این اتفاق را فراهم می کند، می توان به راه رفتن در زمین ناهموار و پوشیدن کفش های نامناسب مانند کفش های پاشنه بلند اشاره کرد.
اقدامات بعد از پیچ خوردگی مچ پا

اقدامات بعد از پیچ خوردگی مچ پا
یکی از شایع ترین اتفاقاتی که معمولا برای افراد رخ می دهد پیچ خوردگی مچ پا و دست می باشد. به این ترتیب از انجایی که این پیچ خوردگی می تواند درد و التهاب و کبودی و حتی اسیب های بدتری را به همراه داشته باشد، در صورت بروز ان سریعا باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
به این ترتیب بهترین زمان برای مراجعه به پزشک دقیقا بعد از زمانی است که این اتفاق رخ داده است. در این صورت پزشک می تواند به روند بهبودی سرعت ببخشید و بیمار کمتر مجبور به تحمل درد می باشد.
از انجایی که برخی از افراد پیچ خوردگی را جدی نمی گیرند، تصور می کنند که امری طبیعی است و ان را نادیده می گیرند. در صورتی که ممکن است دچار اسیب جدی شده باشد که این کار روند درمان را کندتر کرده و سلامتی شما را به خطر می اندازد. پس به جای تعویق انداختن زمان مراجعه به پزشک، در مناسب ترین زمان بهترین متخصص ارتوپد در تهران را در اولویت قرار دهید.
در صورتی که چند روز از پیچ خوردگی پا شما گذشته است و همچنان احساس درد دارید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به کلینیک خانه درد است. در این شرایط وضعیت مچ پای شما باید توسط پزشک متخصص پا بررسی شود تا اقدامات درمانی لازم برای آن انجام شود.
تلفن تماس برای مشاوره رایگان: 02126703126
علائم و نشانه های پیچ خوردگی دست و پا
زمانی که فرد به پیچ خوردگی مچ پا و دست دچار می شود، این اتفاق با علائم و نشانه هایی همراه است. پس اولین کاری که بعد از بروز این حادثه باید انجام دهید، این است که در صورت مشاهده هر یک از این نشانه ها باید هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. این علائم به شرح زیر است:
- تورم
- نرم شدن
- کبودی
- درد
- عدم تحمل وزن به روی مچ پا
- ناتوانی در بلند کردن اشیاء یا استفاده از مچ دست
- تغییر رنگ پوست
- سفتی
از انجایی که تحمل برخی از اسیب ها راحت تر است ولی ممکن است یک اسیب جدی باشد، پس بهتر است حتی اگر این علائم را به صورت کم مشاهده کردید، برای درمان اقدام کنید.
درمان پیچ خوردگی مچ پا

درمان پیچ خوردگی مچ پا
زمانی که برای پیچ خوردگی مچ پا و دست به پزشک متخصص مراجعه می کنید، پزشک سعی بر این دارد تا به وسیله ارزیابی وضعیت شما بهترین روش های درمانی را توصیه کند. به این ترتیب با توجه به میزان اسیب دیدگی پزشک متخصص روش های درمانی زیر را توصیه می کند:
درمان خانگی پیچ خوردگی مچ پا
اولین توصیه های پزشک برای درمان، روش های خانگی و غیر جراحی است که پیشنهاد می شود. به این ترتیب این روش ها به شرح زیر می باشد:
- استفاده از بندهای الاستیک برای پیچیدن به دور مچ دست و پا که تورم و التهاب را کاهش می دهد.
- استفاده از مپ بندهای مخصوص دست و پا
- بلند کردن پا به وسیله بالشت برای کاهش تورم
- استفاده از کمپرس های مخصوص یخ
- استراحت کافی
- ماساژ درمانی
- استفاده از کفش مناسب برای پیچ خوردگی مچ پا
همچنین بخوانید: بهترین روش های درمان درد ساق پا
درمان سریع پیچ خوردگی پا

درمان سریع پیچ خوردگی مچ پا
برای درمان سریع پیچ خوردگی مچ پا می توانید از یخ استفاده نمایید، تا 48-72 ساعت بعد از پیچ خوردگی استفاده یخ سبب می شود درد، التهاب و تورم شما کم تر شود. همچنین استفاده یخ سبب می شود التهاب رباط ها کم تر شود و از خون ریزی رگ های پاره شده جلوگیری می کند.
پیشنهاد می شود هر 2-3 ساعت یک بار مقداری یخ را درون حوله قرار دهید و آن را برای مدت زمان 15-20 دقیقه بر روی منطقه آسیب دیده قرار دهید و این کار را برای هر دو تا سه ساعت تکرار کنید.
توجه داشته باشید که هرگز یخ را برای مدت زمان طولانی روی پوست نگذارید زیرا ممکن است پوست شما دچار آسیب شود.
درمان سنی پیچ خوردگی مچ پا
در طب سنتی پیشنهاد می شود که از زردچوبه برای درمان پیچ خوردگی پا استفاده نمایید، این ادویه دارای خواص ضد التهابی می باشد و یک مسکن عالی برای درمان پیچ خوردگی است.
برای استفاده از آن باید دو قاشق غذاخوری پودر زردچوبه را با مقداری آبلیمو و کمی آب گرم مخلوط نمایید. سپس مخلوط به دست آمده را بر روی مچ پا قرار دهید و به کمک بانداژ آن را ببندید.
بهتر است تا یک هفته پس از پیچ خوردن هر 10 ساعت این خمیر را عوض کنید.
همچنین در صورتی که درد شما شدید است مقدار مناسبی از زردچوبه و پودر آهک را مخلوط کنید و پس از 2 الی 3 روز پیچ خوردگی مچ پا، هر شب قبل از رفتن به رخت خواب از این خمیر بر روی قسمت آسیب دیده استفاده کنید.
روش های پزشکی

پماد برای پیچ خوردگی مچ پا
در نهایت زمانی که پزشک از روش های خانگی نا امید شد، به سراغ سایر روش های زیر می رود:
- دارو و پماد برای پیچ خوردگی مچ پا
دارو درمانی از مهم ترین روش درمان است که به وسیله مصرف مسکن های مخصوص می توان باعث کاهش درد و التهاب در مچ دست و پا شد.
یکی از پماد هایی که در بیشتر مواقع برای درمان پیچ خوردگی تجویز می شود پماد پیروکسیکام می باشد، این پماد دارای خاصیت ضد التهابی است و سبب کاهش درد و التهاب می شود.
- فیزیوتراپی
فیزیوتراپی از روش های دیگری است که بیمار بهتر است برای درمان بهتر تمام جلسات ان را پشت سر بگذارد و ان را نادیده نگیرد. در این جلسات تمریناتی به منظور تقویت عضلات و کاهش درد استفاده می شود.
- جراحی
جراحی اخرین روشی است که زمانی که پزشک از سایر روش ها ناامید شد، به سراغ جراحی می اید. در این صورت بیمار حتما دچار اسیب جدی شده است که با وجود روش های ذکر شده باز هم از وجود درد رنج می برد. پس جراحی تنها روشی است که باعث بهبود وی می شود.
روش های جلوگیری پیچ خوردگی پا

کفش مناسب برای پیچ خوردگی مچ پا
برای انکه بتوان از بروز این اسیب جلوگیری کرد، روش های پیشگیری زیادی وجود دارند که می توان ان ها را عملی کرد. این روش ها به شما کمک می کنند تا کمتر به این اسیب دچار شوید و همچنین باعث می شوند تا سلامتی شما حفظ شود و کارتان به درمان نکشد. این روش ها به شرح زیر است:
- استفاده از یک بانداژ کشسان به دور مچ پا و دست
- استفاده از کفش مناسب
- استفاده از مچ بند در صورت لزوم
- انجام تمرینات لازم تقویت کننده عضلات دست و پا
- اجتناب از پوشیدن کفش های پاشنه بلند
- گرم کردن بدن و پاها قبل از ورزش کردن
- استفاده از کفش های محکم و با کیفیت
- توجه به سطوحی که به روی ان ها در حال قدم برداشتن هستید
- کند یا متوقف کردن فعالیت هایی که احساس می کنید در ان ها خسته شده اید
- اجتناب از بلند کردن اشیاء سنگین
سخن پایانی
پیچ خوردگی مچ پا و دست یکی از عارضه هایی است که برای همه پیش می اید. به این ترتیب بهتر است برای جلوگیری از بروز ان ها به روش های ذکر شده توجه کنید. همچنین بهتر است در صورت رخ دادن این اتفاق سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان شما کند نشود.