علل، علائم و درمان کشیدگی تاندون دست
پارگی یا کشیدگی تاندون دست جزو آسیب های پزشکی است که طی آسیب دیدگی دست با اجسام برنده مثل چاقو، شیشه و لبه های تیز ایجاد می شود. همان طور که می دانید تاندون نوعی بافت طنابی شکل است که سبب اتصال عضلات به استخوان ها می باشد، در صورتی که آسیبی به این قسمت وارد شود شما علائمی را احساس می کنید که شامل درد، گز کز، بی حسی و … می باشد.
بنابراین بسیار مهم است که در صورت کوچک ترین آسیب اقدامات سریع برای درمان انجام شود تا از عوارض و آسیب هایی که ممکن است برای شما ایجاد شود پیشگیری کنید.
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا به صورت کامل در خصوص تمامی جرئیات مربوط به تا پارگی تاندون دست صحبت کنیم و بررسی نماییم در صورت ایجاد این عارضه بهترین روش درمانی چیست. بنابراین اگر شما یا یکی از اطرافیانتان به این آسیب دچار شده است توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
آشنایی با تاندون های دست
با هر نوع انقباض و انبساطی که در عضلات صورت می گیرد تاندون ها نیز منقبض و منبسط می شوند و سبب حرکت استخوان ها و مفاصل می شوند. انگستان دست از تاندون های بلندی تشکیل شده است که به ماهیچه های واقع در ساعد متصل می شوند؛ به این طریق با حرکت ماهیچه ها تاندون ها نیز حرکت می کنند و سبب حرکت در انگشتان می شوند.
دو مجموعه تاندون وجود دارد که به قسمت های مختلف دست شما متصل می شوند:
- تاندون های فلکسور در سمت کف دست شما قرار دارند. تاندون های فلکسور انگشتان و شست را خم می کنند و به شما امکان می دهند انگشتان خود را جمع کنید و اشیاء را بردارید.
- تاندون های اکستانسور در پشت دست شما قرار دارند. تاندونهای اکستانسور انگشتان و شست را صاف میکنند و به دست اجازه میدهند اشیا را رها کند یا به عبارتی انگشتان باز شود.
بسیاری از ماهیچه های متصل به این تاندون ها از آرنج شروع می شوند! در مجموع، 9 تاندون خم کننده و 12 تاندون اکستانسور وجود دارد که به دست شما می روند و به این
شایع ترین آسیبی به تاندون های دست وارد می شود مربوط به پارگی آن ها می باشد که علت اصلی آن اصابت با اجسام تیز و برنده است. علاوه بر این موضوع هر گونه حرکات ناگهانی و شدید انگشتان نیز سبب پارگی تاندون ها می شود.
علائم و نشانه های کشیدگی تاندون دست
مشکلات تاندون دست، معمولاً به نام “تندونیت دستی” یا “کشیدگی تاندون دست” شناخته میشوند و میتوانند بسیار مزاحم باشند.
در ادامه مهم ترین علائم که نشان از پارگی تاندون دست می باشد را برای شما آورده ایم:
- درد در قسمت زیرین انگشتان؛ که در اثر کشیدگی یا پارگی جزئی رخ می دهد.
- ایجاد زخم در زیر دست، به دلیل پاره شدن تاندون دست و خون ریزی داخلی که ایجاد می شود.
- تورم در زیر سطح زیرین مفاصل که در زمان پاره شدن تاندون انگشت دست ایجاد شده است و دلیل مربوط به جمع شدن خون و انقباض سلول ها می باشد.
- باز ماندن انگشت و عدم توانایی در خم کردن آن؛ در چنین حالتی نیز تاندون دست دچار پارگی شده ارتباط بین ماهیچه و استخوان به طور کامل قطع شده است.
- عدم توانایی در حرکت انگشتان دست؛ این عارضه زمانی رخ میدهد که تاندون دست به طور کامل پاره شده باشد و اتصال بین ماهیچه و استخوان انگشت به طور کامل قطع گردد.
- درد در هنگام خم کردن انگشت؛ در اثر کشیدگی بیش از حد تاندون انگشت ایجاد شده و به همین دلیل نمی توان انگشت را به طور کامل خم کرده و یا باز نمود.
- ناتوانی در حرکت دادن مفصل انگشتان؛ در صورتی که پارگی تاندون از قسمت مفصل باشد، این عارضه برای فرد رخ میدهد.
همچنین بخوانید: برای ترمیم تاندون دست چی بخوریم؟
علل آسیب دیدگی تاندون دست
همان طور که بیان کردیم دلایل مختلفی برای این آسیب وجود دارد، بنابراین برای هر بیمار به یک صورت می باشد، اما معمولا رایج ترین دلایل به شرح زیر است:
- زمین خوردن، زیرا در این حین به طور ناگهانی ضربه به مچ دست وارد می شود و سبب خمیدگی آن به سمت جلو یا عقب خواهد شد.
- آسیب در هنگام انجام انواع ورزش
- استفاده از دستان برای بلند شدن از زمین که سبب فشار به تاندون ها می شود.
- ضربه ناگهانی در تصادفات و حوادث به دستان
در تمامی موارد گفته شده یک شوک ناگهانی و فشار بیش از حد به تاندون های دست وارد می شود که در نهایت کشیدگی انگشتان را در پی دارد.
همچنین بخوانید: درمان رگ به رگ شدن مچ دست
روش های درمات کشیدگی مچ دست
درمان این مشکلات میتواند به توجه به میزان شدت مشکل و عوامل مختلفی که ممکن است آن را ایجاد کنند، متغیر باشد. در ادامه، روشهای مختلف درمان کشیدگی تاندون دست توضیح داده شدهاند:
خوشبختانه کشیدگی تاندون دست جزو آسیب هایی می باشد که با روش های خانگی و بدون جراحی قابل درمان است، این روش ها عبارت است از:
1- استراحت و مچ بند
اولین کاری که شما باید انجام بدهید این است که به دست خود استراحت بدهید و هیچ گونه فشاری به آن وارد نکنید، باید فرصت بهبود را فراهم کنید. با توجه به شدت آسیب و میزان فشار وارد شده ممکن است لازم باشد تا از اسپیلنت یا مچ بند های طبی استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده بیش از حد از مچ دست وقتی هنوز کاملا بهبود نیافته باعث ایجاد آسیب بیشتر یا حتی آسیب دائمی خواهد شد.
2- کمپرس یخ
به جهت کاهش تورم و درد استفاده از کمپرس یخ یک گزینه درمانی مناسب می باشد، البته دقت کنید که هرگز نباید یخ را به طور مستقیم بر روی پوست قرار دهید، بهتر است درون پارچه بگذارید و سپس هر مرتبه به مدت 20 دقیقه از یخ بر روی محل استفاده کرده و پس از هر 20 دقیقه، به مچ کمی استراحت دهید.
3- مچ دست را بالا بگیرید
قرار دادن مچ دست بالا تر از سطح قلب موحب می شود تا تورم شما تا حد زیادی کمتر شود، به این طریق زمانی که خواب هستید یک بالشت در زیر دست خود قرار دهید تا کمی بالاتر از سطح قلب بیاید.
4- فیزیوتراپی
یکی دیگر از بهترین روش های درمانی که شما می توانید از آن استفاده کنید مراجعه به جلسات فیزیوتراپی می باشد؛ هدف از این جلسات در این است که سرعت بهبودی در شما افزایش یابد و کاهش احتمال آسیب دیدگی های مجدد نیز افزایش می یابد.
این که چه تمریناتی به شما داده شود در هر شخص نسبت به دیگری متفاوت است، زمانی که نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید اطلاعات لازم در این زمینه به شما داده می شود.
5- استفاده از دارو ها
در مواردی که درد و التهاب شدیدی وجود دارد، پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن تجویز کند. این داروها به کاهش التهاب و درد مرتبط با کشیدگی تاندون دست کمک میکنند.
6- تزریقات موضعی
در مواردی که درمان با داروها و تمرینات فیزیوتراپی به نتیجه مطلوب نمیانجامد، پزشک ممکن است تزریقهای محلی را توصیه کند. این تزریقها معمولاً شامل استروئیدها و مواد تسکینی مختلفی است که به محل مورد نیاز تزریق میشوند.
7- جراحی
– در موارد شدید و کشیدگی تاندون دستی که به داروها و سایر روشها پاسخ نمیدهد، فوق تخصص دست ممکن است به جراحی اشاره کند. در این روش، تاندون معوج برش میخورد یا بازسازی میشود.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با کشیدگی تاندون دست و جزئیات مربوط به آن آشنا نماییم. رایج ترین علائم را برای شما آورده ایم، بنابراین دقت داشته باشید که اگر هر یک از این علائم را در خود احساس می کنید باید در سریع ترین زمان ممکن نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت شما بررسی شود و بهترین روش درمانی ارائه شود.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با با این عارضه آشنا نماییم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.
ممنون از اطلاعات خوب تون
سلام دکتر امروز دست برادرم از پشت مچ روی در خانه بود که من کمی هلش دادم و دستش دو تا صدای کوچیک داد و بعدش دردش اومد خیلی زیاد دردش نیومد دردش متوسط بود و بعد از ۵ ثانیه دردش خوب شد و میتونست دستشو باز و بسته کنه و هنگام باز و بسته کردن دستش درد نداره به نظرتون رباط دستش آسیب دیده
سلام اگه دردی وجود نداره آسیب هم وجود نداره
سلام کشیدگی تاندون چند وقت باید تو گچ بمونه
من ۱۵ روز تو گچ موند ولی هنوز درد میکنه وقتی انگشت شصتم رو به سمت عقب میکشم بنظرتون چیکار کنم
سلام. باید معاینه بشن ولی در شست پارگی لیگامانهای طرفی انگشت شست شایعه و اگر این پارگی باشه و پارگی کامل باشه باید جراحی بشه. تشخیص پارگی کامل با معاینه و بعد ام آر آی هست.