علت کمر درد در زنان و بهترین روش های درمان
همه ما تا کنون کمر درد را تجربه کرده ایم، اما مسئله ای که وجود دارد، این است که گاهی این درد به حدی زیاد می شود که مانع از آن می شود فعالیت های روزمره را به درستی انجام داد. در این میان بانوان بیشتر به این اختلال دچار می شوند و میلیون ها زن در سراسر دنیا از این درد رنج می برند؛ اما علت چیست و کمر درد در زنان از چه دلایلی منشا می گیرد؟
در ادامه به صورت کامل علت درد در ناحیه کمر بانوان و روش های درمان آن را بررسی می کنیم، تا انتها همراه ما باشید.
انواع کمر درد در زنان
کمر درد در حالت کلی دو نوع دارد که به شرح زیر می باشد:
درد مکانیکی
این نوع کمر درد از شایع ترین درد هایی است که ایجاد می شود، معمولا دلایلی که سبب این نوع می شوند ناشی از وارد شدن آسیب به رباط ها، مفاصل، عضلات و استخان هایی است که در داخل و یا اطراف ستون فقرات قرار گرفته اند.
با توجه به حالتی که شما قرار می گیرد میزان درد شما نیز قابل تغیر است، به طور مثال زمان هایی که در حال فعالیت هستید، نشسته اید، حالت ایستاده و …
اگر شما بیشتر در ناحیه ی باسن، قسمت هایی بالای پا و ناحیه پایین کمر درد دارید به احتمال زیاد کمر درد شما از نوع مکانیکی می باشد.
درد رادیکولار
حتما برای شما هم پیش آمده است که برای درمان کمر درد خود به پزشک مراجعه کنید و ازتان سوال شود که آیا تنش های عصبی داشته اید؟ معمولا در این مواقع این سوال ایجاد می شود که کمر درد چه ربطی به مشکلات عصبی دارد! اما باید بگوییم گاهی اوقات درد شما ریشه عصبی دارد و از الگوهای عصبی پیروی می کند.
معمولا درد هایی که به این دلیل ایجاد می شوند همراه با احساس تیزی، بی حسی و ضعف هستند.
اما درد شما از هر مدل که باشد مشخصا علتی در پشت آن قرار دارد، در ادامه ما مهم ترین دلایلی که سبب کمر درد در زنان می شود را برایتان آورده ایم.
عوامل موثر در ایجاد کمر درد در زنان

عوامل کمر درد در زنان
علت کمر درد در زنان چیست؟ سوالی که برای اکثر خانمها پیش آمده است. در ادامه برخی از دلایلی که موجب بروز کمر درد در خانم ها می شود را آورده ایم، می توانید با آگاهی از این علل، برای درمان راهکارهای بهتری را انتخاب کنید.
تغییرات هورمونی در بارداری، پریودی و یائسگی
چنانچه درد در ناحیه کمرتان شدید می باشد و نیاز به مشاوره در زمینه روش های درمان دارید می توانید با متخصصین کلینیک خانه درد با شماره های 02126703126 و 02126702935 و 09362701700 تماس گیرید و از خدمات مشاوره رایگان کلینیک استفاده کنید.
اکثر زنان باردار از درد ناحیه کمر شکایت دارند؛ این درد نه تنها به دلیل اضافه وزن بلکه به دلیل تغیر هورمون های بدن ایجاد می شود. با تغیراتی که هورمون ها در این دوران پیدا می کنند مفاصل و رباط های بدن شل می شوند و در نهایت شما درد بیشتری را احساس می کنید.
نه تنها بارداری بلکه در زمان های پریودی و یائسگی کمر درد احساس می شود. اما درد تغیرات هورمونی در تمامی زنان یکسان و هر کس با توجه به وضعیت بدنشان آن را حس می کند.
کمر درد های ناشی از عفوت ادراری
میلیون ها زن در سراسر جهان دچار عفونت ادرار می شوند، اما بسیاری هنور نمی دانند که این موضوع سبب کمر درد می شود، معمولا درد هایی که به این دلیل ایجاد می شوند در سمت راست کمر بیشتر احساس می شود و حتی در برخی از مواقع به زیر دنده ها می زند.
در صورتی که در این نواحی درد احساس کردید بهتر است سریعا به فوق تخصص درد مراجعه کنید تا برایتان آنتی بیوتیک تجویز شود.
آندومتریوز؛ علت کمر درد در زنان
یکی از عوامل مهمی که سبب کمر درد در بانوان می شود آندومتریوز است، به این معنا که بافت تشکیل دهده رحم در خارج از رحم رشد می کند، در این حالت رشد بافت های رحم بر روی لوله های فالوپ، تخمدان ها و دیگر بافت های موجود در لگن انجام می شود.
در اکثر مواقع این بیماری خود را با کمر درد نشان می دهد و همراه با آن در زمان های قاعدگی و رابطه جسنی درد بیشتری را احساس می کنید و یا مشکلات گوارشی برایتان ایجاد می شود، خون ریزی و یا لکه بین بین دوره های قاعدگی افزایش می یابد و …
مشکلات التهابی لگن
این بیماری یک عفونت باکتریایی است که سبب ایجاد درد در زیر معده و کمر بانوان می شود، اما این عفونت تنها دارای این علائم نیست و با مشکلات دیگری مثل: تب، اسهال و خستگی پیش از حد همراه است.
کفش پاشنه بلند

علت درد در ناحیه گودی کمر زنان
تقریبا اکثر بانوان درد کمر به دلیل پوشیدن کفش پاشنه بلند را تجربه کرده اند، اما علت این موضوع چیست و چرا با پوشیدن این کفش ها دچار کمر درد می شوید؟
کفش پاشنه بلند مرکز ثقل را دور می کند و فشار بیشتری به کف پاها و ناحیه پایین کمر وارد می کند، در حقیقت شما با پوشیدن این کفش ها رو به جلو راه می روید و پشت ساق پاهایتان کشیده نمی شود.
این موضوعات سبب می شود فشار بیشتری بر روی کمر وارد شود و در نهایت پس از چند ساعت دچار کمر درد می شوید.
حمل کیف سنگین و یا پوشیدن لباس های تنگ
بسیاری از خانم ها عادت دارند که با خود وسیله های بسیاری حمل کنند، این موضوع در نگاه اول ساده و طبیعی است، اما زمانی مشکل ساز می شود که به یک عادت تبدیل شود و همیشه کیف های سنگین حمل کنید.
در نهایت کتف شما آسیب می بیند و با توجه به وزن زیادی که بدن تحمل می کند عوارضی مثل سر درد، کمر درد و بدن درد در پی دارد.
علاوه بر این موضوع پوشیدن لباس های تنگ به همین شکل است، این لباس ها منابع از آن می شوند که حرکات کششی را به درستی انجام دهید و در نتیجه دچار کمر درد می شوید.
به همین جهت توصیه می کنیم از پوشیدن لباس های تنگ و حمل کیف های سنگین به صورت مکرر خودداری کنید، شاید در ابتدا مشکلی نداشته باشند اما پس از مدتی متوجه عوارض آن ها خواهید شد.
بیشتر بدانید: درمان کمر دردهای پس از عمل جراحی دیسک کمر
پوکی استخوان؛ علت کمر درد در بانوان
پوکی استخوان یکی از مشکلات رایجی است که در بانوان دیده می شود و معمولا به این دلیل ایجاد می شود که ساختار و استحکام استخوان ها افت پیدا می کنند، جالب است بدانید که این موضوع می تواند بر روی مهره های کمر نیز تاثیر گذار باشد و یکی از دلایل کمر درد در زنان همین موضوع است.
اگر سابقی پوکی استخوان در خانواده شما وجود و یا سنتان بالا است و به طور ناگهان دچار درد در ناحیه کمر شدید بهتر است آزمایش های لازم در این مورد را انجام دهید.
کیست تخمدان
کیست تخمدان مسئله ای است که بسیاری از بانوان با آن درگیر هستند، این عارضه می تواند سبب کمر درد شود، به این صورت که اگر شما در تخمدان چپ کیست داشته باشید در قسمت هایی پایین سمت چپ کمرتان درد را احساس می کنید و اگر در تخمدان سمت راست کیست وجود داشته باشید درد از ناحیه سمت راست احساس می کنید.
دیگر دلایل ایجاد کمر درد در بانوان:
نا مناسب بودن حالت بدن، چاقی یا اضافه وزن، گودی کمر، بالا رفتن سن، روماتیسم، درد سیاتیک، گرفتگی عضلات، سبک زندگی نا مناسب، استرس، پارگی رباط ها، وارد شدن ضربه به کمر، سقوط از ارتفاع، درد کمر بعد از رابطه، بیرون زدگی دیسک کمر و بارداری.
بهترین روش های خانگی برای درمان کمر درد در زنان

گرما درمانی برای کمر درد
برخی از روش ها وجود دارد که به کمک آن ها درد و مشکل خود را درمان کنید. توجه داشته باشید که شما نمی توانید از تمامی این روش ها استفاده نمایید و اولین قدمی که باید انجام دهید فهمیدن علت درد است. و اگر احساس می کنید کمر درد شما بسیار شدید است به شما پیشنهاد می کنیم سریعا به یک متخصص ستون فقرات مراجعه کنید.
گرما درمانی
برای این کار هم می توانید از یک حوله گرم استفاده کنید و هم از کیسه آب گرم، قرار دادن این دو بر روی ناحیه درد باعث می شود گردش خون جریان پیدا کند و در نتیجه اکسیژن و مواد غذایی بیشتری به عضلات کمر می رسد.
حمام آب گرم؛ همچنین اگر امکان استفاده از حوله گرم را ندارید بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که دوش آب گرم بگیرید، با این کار علاوه بر بالا رفتن گردش خون، عضلات شما انعطاف پیدا می کنند و درد هایتان تسکین پیدا می کند.
دارو درمانی برای درمان کمر درد در زنان
برخی از افراد ترجیح می دهند ساده ترین روش را انتخاب کنند و آن هم استفاده از دارو است، اگر انتخاب شما این گزینه باشد باید به سراغ مسکن های بدون نیاز به نسخه مثل: ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن بروید.
سایر روش های درمان خانگی کمر درد در بانوان

درمان خانگی کمر درد در زنان
کشش عضلات: انجام حرکات های کششی به صورت ملایم و با احتیاط باعث کاهش کمر درد در زنان می شود، فقط باید توجه کنید که اگر احساس کردید با این کار درد شما بیشتر می شود باید سریعا متوقف کنید.
استفاده از بالش در هنگام خوابیدن: در زمان خواب یک بالش بردارید و آن را در زیر پاهایتان قرار دهید، در صورتی که طاق باز می خوابید بالش باید زیر زانو باشد و اگر به پهلو می خوابید بالش را بین زانو ها قرار دهید.
استفاده از بالش هنگام نشستن: توجه کنید که زمانی که کمر درد دارید نباید فشار بیشتری به آن وارد کنید، به همین جهت حتی زمان هایی که در حالت نشسته هستید یک بالش پشتتان قرار دهید تا فشاری به مهره های کمرتان وارد نشود.
ماساژ: ماساژ برای هر دردی دواس! تنها مشکلی که در این روش وجود دارد این است که برای انجام آن به یک شخص دیگر نیازمندید.
در آخر توجه کنید که تمام روش هایی که در بالا به آن ها اشاره شد برای کمر درد های خفیف و پیش پا افتاده موثر است و اگر درد شما از نوع حاد باشد بهترین روش این است که به دکتر مراجعه کنید.
“می توانید برای آموزش بیشتر ما را در شبکه اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید”
بهترین زمان مراجعه به پزشک برای درمان کمر درد
اگر کمر درد شما بیشتر از 2 روز طول کشید بهتر است آن را جدی بگیرید و برای تشخیص علت آن به پزشک مراجعه کنید. اما به صورت کلی در صورت شرایط زیر رفتن به پزشک برای شما حتمی می شود:
- احساس درد در کمر و ستون فقرات همراه با تب.
- وارد شدن ضربه به کمر به نحوی که تا چند روز طول بکشد و اذیت کننده باشد.
- کمر درد همراه با بی حسی و یا سوزن سوزن شدن پاها.
- اختلال در عملکرد روده یا مثانه.
- کمر دردی که باعث ایجاد اختلال در کار های روزمره شود.
- کمر دردی که نفس کشیدن را برای شما سخت کند.
کلام آخر
در این مقاله به علت کمر درد در زنان و بهترین راه های درمان خانگی آن پرداختیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با مبحث کمر درد در زنان آشنا نماییم.