عوامل موثر بر انتخاب متخصص ارتوپدی
یکی از سوالاتی که برای اکثر بیماران ایجاد می شود؛ این است که چگونه می توان متخصص ارتوپدی خوبی را پیدا کرد؟ با توجه به حساس بودن آسیب های ارتوپدی؛ اهمیت انتخاب پزشک ارتوپدی مناسب بسیار است.
استخوان ها، مفاصل و عضلات در بدن جزو مهم ترین عضو سیسم حرکتی در بدن هستند؛ در صورت بروز هرگونه مشکل در هر یک از این قسمت ها؛ عملکرد تمامی بخش های بدن دچار مشکل می شود. در این شرایط شما باید نزد پزشک ارتوپدی مراجعه نمایید.
اما چگونه تشخیص دهیم کدام پزشک برای ما مناسب می باشد؟ در زمان انتخاب پزشک باید به چه مشخصاتی توجه داشته باشیم؟
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا به صورت کامل در خصوص توضیحات دقیق را در این خصوص به شما توضیح دهیم و شما را برای انتخاب بهترین متخصص ارتوپدی راهنمایی کنیم. بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
متخصص ارتوپدی کیست؟
متخصص ارتوپدی یک پزشک تخصصی است که در تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های مربوط به سیستم اسکلتی و عضلانی فعالیت می کند. که شامل کار هایی مانند شکستگی ها، التهابات مفصلی، درد های عضلانی و مفصلی، آسیب های ورزشی، اختلالات نخاعی، تنگی اعصاب و اختلالات خلقی است.
برای تبدیل شدن به یک متخصص ارتوپد، پزشک باید تحصیلات پزشکی را که شامل دوره دستیاری پزشکی عمومی درمانی می شود، به پایان برساند. سپس وی باید چندین سال دوره تخصصی در زمینه ارتوپدی را گذرانده و در مرحله بالاتر از آن، با تکمیل فلوشیپ (دوره تخصصی پس از تخصص) در زمینه خاصی از ارتوپدی، تخصص خود را تکمیل دهد.
متخصصان ارتوپدی معمولا در بیمارستان ها، مطب ها و مراکز درمانی مشغول به کار هستند. آن ها با ترکیب دانش پزشکی، مهارت های جراحی و استفاده از تصاویر تشخیصی مانند اشعه ایکس، سونوگرافی و MRI، به تشخیص و درمان مشکلات اسکلتی و عضلانی می پردازند.
فاکتور های مهم برای انتخاب متخصص ارتوپدی
در ادامه برخی از فاکتور های مهم که با کمک آن ها می توانید متخصص ارتوپدی مناسب را پیدا کنید برای شما آورده ایم:
سوابق کاری پزشک
یکی از مهم ترین فاکتور ها برای پیدا کردن دکتر ارتوپدی، بررسی سوابق پزشکی است. یعنی مهم است که پزشک علاوه بر داشتن مدرک دانشگاهی، سابقه کاری عملی هم داشته باشد. بسیاری از نکات در حین کار مشخص می شود و قطعا هرچقدر پزشک انتخابی شما باتجربه تر باشد، می توان انتظار داشت که مراحل کار بهتر پیش خواهد رفت.
به جهت این موضوع می توانید به مطب پزشک مراجعه کنید و از مراجعین او پرس و جو کنید؛ یا اگر پزشک سما سایت یا پیج داشته باشد می توانید آن ها را بررسی کنید.
در دسترس بودن پس از جراحی
یکی از مهم ترین نکات که کمتر کسی به آن توجه می کند، در دسترس بودن پزشک پس از جراحی است. یعنی شما نباید تصور کنید که پس از جراحی همه چیز تمام می شود. بلکه حتی می توان این گونه بیان کرد که مراحل پس از جراحی از خود عمل مهم تر است.
ارتباط پزشک پس از جراحی، باید به خوبی با شما حفظ شود و هرگونه ابهام، سوال یا مشکل شما به خوبی پاسخ داده شود.
به طور مثال اگر پس از جراحی شما به تنگی نفس دچار شوید، گاهی ممکن است نشان از آمبولی ریه باشد که در این صورت نیاز به بررسی دقیق و تخصصی دارد و در صورت اهمیت ندادن زندگی شما به خطر میفتد.
پزشکان ارتوپدی حاضر در کلینیک خانه درد، طی سال ها کار خود، پس از جراحی همچنان ارتباط با بیمار را حفظ می کنند و همواره در تلاش اند تا بیماران بالاترین میزان رضایت را داشته باشند.
متخصص ارتوپدی باید وظیفه شناس باشد
یکی از ویژگی هایی که یک پزشک خوب را از یک پزشک معمولی متمایز می کند وظیفه شناس بودن پزشک است. متاسفانه امروزه بسیاری از پزشکان دیده می شود که تعهد کاری ندارند و صرفا پول توجه دارند.
اما یک پزشک وظیفه شناس باید نکته های زیر را رعایت کند:
- صحبت کردن با حوصله و صبر با بیمار
- ارائه تست های موثر در تشخیص علت درد بیمار
- تشخیص دقیق عارضه ی بیمار باتوجه به تست های انجام شده
- تجویز درمان هوشمندانه
- پیگیری منظم بهبود درد بیمار
قطعا پزشکی که در ابتدا به سوالات شما به خوبی پاسخ نمی دهد و راهنمایی های لازم را ارائه نمی دهد، گزینه مناسبی برای انتخاب نیست، مشکلات ارتوپدی جزو آسیب های حساسی هستند که باید به آن ها توجه ویژه ای شود؛ اگر پزشک انتخابی در این خصوص به خوبی عمل نکند در آینده مشکلات زیادی برای شما پیش خواهد آمد. بنابراین در زمان انتخاب پزشک حتما به این موضوع توجه داشته باشید.
برای انتخاب پزشک ارتوپدی از تجربه های دیگران استفاده کنید
یکی از بهترین کارهایی که شما می توانید برای انتخاب پزشک مناسب انجام دهید توجه به تجربه های سایرین می باشد. به این منظور می توانید لیستی از پزشکان را تهیه کنید و از مراجعین آن ها پرس و جو کنید تا میزان رضایت و نارضایتی ها را بررسی کنید. به این منظور می توانید از سوالات زیر استفاده کنید:
- آیا پزشک مورد نظر در تشخیص علت درد ماهر است؟
- آیا با حوصله و صبر به صحبت های بیمار گوش می دهد؟
- آیا درمان درستی را پیشنهاد می دهد؟
- آیا در طی درمان در صورت به وجود آمدن مشکل همراه بیمار است؟
- آیا پس از طی نمودن دوره ی درمان،بهبودی کامل حاصل می شود؟
البته توجه داشته باشید که در صورت نارضابتی بهتر است علل را هم نیز جویا شوید؛ برخی مواقع ممکن است مشکل از پزشک نباشد و بیماران توقع عجیب داشته باشند. بنابراین در این خصوص با حوصله عمل کنید.
بیمه های طرف قرارداد
این موضوع بیشتر در زمان پرداخت هزینه مهم است، قطعا هزینه نیز یکی از موضوعات مهمی است که باید توجه ویژه ای به آن داشت. بنابراین از پزشک انتخابی خود بپرسید که با چه بیمه هایی قرارداد دارد و یا نوع پرداخت هزینه ها به چه صورت است.
بررسی وب سایت و صفحات اجتماعی متخصص ارتوپدی
امروزه اکثر پزشکان در فضافی مجازی فعالیت دارند و یک صفحه کاری دارند. این مورد زمانی اهمیت پیدا می کند که راه شما به مطب دور باشد و یا امکان مراجعه حضوری نداشته باشید.
در این مورد جای نگرانی نیست، فضای مجازی بانک کاملی از اطلاعات است که به شما برای انتخاب متخصص ارتوپدی مناسب کمک می کند. در این صفحات می توانید نظرات مثبت و منفی را به خوبی مطالعه کنید و حتی در صورت نیاز به بیماران صحبت کنید تا با جزئیات دقیقی از نظرات آن ها آشنا شوید.
علاوه بر این مورد، گاهی پزشکان از نمونه کارهای خود در صفحات میگذارند، که این موضوع قطعا کمک بسیاری در انتخاب شما می کند و می توانید تحقیقات کامل و تکمیلی در خصوص پزشک انتخابی انجام دهید.
وظایف متخصص ارتوپدی چیست؟
همان طور که آشنا شدید، متخصص ارتوپدی یا جراح ارتوپد، پزشکی است که در تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های مربوط به سیستم اسکلتی و عضلانی در بدن فعالیت می کند. وظایف و نقش یک متخصص ارتوپد عبارتند از:
-
تشخیص
متخصص ارتوپد در ابتدا باید انواع علل بیماری های استخوانی و عضلانی را تشخیص دهد. که شامل بررسی تاریخچه بیماری، انجام معاینه فیزیکی، استفاده از تصاویر تشخیصی مانند اشعه ایکس، سونوگرافی و MRI می شود.
-
درمان
پس از تشخیص، متخصص ارتوپدی درمان های مختلفی را برای مشکلات اسکلتی و عضلانی ارائه می دهد. که شامل تجویز داروها، فیزیوتراپی، تزریقات موضعی، ارتوزها (دستگاههای پشتیبانی) و در صورت نیاز، برخی روش های جراحی است.
-
عمل جراحی
متخصص ارتوپدی در صورت لزوم و با توجه به شدت و نوع بیماری، ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی داشته باشد. این عمل ها می توانند شامل اصلاح شکستگی استخوان، جراحی ترمیمی مفاصل، اصلاح تنگی عضلات و سایر جراحی های مربوط به سیستم اسکلتی و عضلانی باشد.
-
پیگیری و مراقبت بعد از جراحی
بعد از انجام جراحی، متخصص ارتوپد مسئول پیگیری و مراقبت از بیمار است. که شامل مراقبت از زخم ها، فیزیوتراپی بعد از جراحی و راهنمایی برای بازگشت به فعالیت های روزمره و ورزش است.
-
مشاوره و آموزش
متخصص ارتوپد به عنوان یک متخصص در حوزه اسکلتی و عضلانی، می تواند به بیماران مشاوره و آموزش درباره رفع علائم، پیشگیری از مشکلات و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود کیفیت زندگی شان کمک کند.
نتیجه گیری خانه درد
در این مقاله از کلینیک خانه درد تلاش کردیم تا شما را با عوامل موثر در انتخاب پزشک متخصص ارتوپدی و جرئیات مربوط به آن آشنا کنیم. در آخر این مورد را در نظر داشته باشید که در زمان انتخاب پزشک حتما به جزئیات گفته شده توجه داشته باشید تا در نهایت بهترین نتیجه را به دست آورید.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.
ممنون از حسن توجه شما. بله دقیقا همینطوره