دستگاه تراکشن ستون فقرات چیست؟
دستگاه تراکشن ستون فقرات چیست؟ مزایا و معایب استفاده از دستگاه کشش چیست؟ آیا استفاده کردن از این دستگاه فایده ای برای کمر دارد؟
در این مطلب از کلینیک خانه درد قصد داریم تا در خصوص جزئیات دستگاه تراکشن ستون فقرات و سوالات شما در مورد آن صحبت کنیم؛ پیشنهاد می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
دستگاه تراکشن ستون فقرات چیست؟
کشش ستون فقرات یکی از روش های درمان غیر جراحی دیسک کمر می باشد که برای درمان کمردرد استفاده می شود، در طی استفاده از این دستگاه ستون فقرات کشیده می شود و این گونه فشاری به دیسک ها و مفاصل وارد می شود، به این طریق فشار منفی برداشته می شود.
در نهایت با انجام مکرر این روش، دیسک دارای فتق و بیرون زدگی به حالت اولیه باز می گردد و دیگر بر روی اعصاب و ساختار های گوناگون کمر فشاری وارد نمی شود.
این گزینه درمانی عموما در جلسات فیزیوتراپی استفاده می شود که هدف از انجام آن کمک به کمتر شدن درد های کمر و درمان مشکلات کمر می باشد.
هدف اصلی در استفاده از دستگاه تراکشن ستون فقرات در این است که، با اعمال نیرو به دو استخوان متصل به هم است تا با ایجاد فاصله بین دو استخوان به افزایش فضا و کاهش فشار بین آن ها کمک کند.
رایج ترین نواحی که در این دستگاه بر روی آن ها کار می شود، شامل گردن و کمر می باشد، شما می توانید برای انواع درد هایی که بر روی این قسمت ها وجود دارد از این دستگاه استفاده کنید، اما دقت داشته باشید که در ابتدا حتما زیر نظر فیزیوتراپ این درمان را انجام دهید.
تعداد جلساتی که شما باید از این دستگاه استفاده کنید مشخص نیست و این موضوع به شرایط بیمار و نظر فوق تخصص ستون فقرات دارد.
مکانیسم درمان و روش های انجام آن
برای استفاده از این دستگاه شما باید بر روی تخت دراز بکشید، سپس با کمک سیستم کنترل کامپیوتری، به صورت اتوماتیک زاویه کشش متناسب با شما تنطیم می شود، این گونه به صورت کنترل شده به برداشتن فشار از روی دیسک ها عمل می کند.
نیروهایی که موجب درد می شوند، با استفاده از نمودار لگاریتمی کنترل شده کامپیوتری از واکنش های غیرارادی که موجب اسپاسم عضلات می شوند جلوگیری می کند. تخت تراکشن به صورت دوبخشی طراحی شده تا اصطکاک را کاهش داده و باعث رفع فشار از روی دیسک ستون فقرات شود.
روشی که برای درمان استفاده می شود وابسته به شرایط بیمار، قدرت تحمل فرد، ناحیه تحت درمان و نوع بیماری دارد.
شما می توانید به صورت دستی از دستگاه استفاده کنید و یا همان طور که در بالا توضیح دادیم به صورت اتوماتییک، بنابراین تراکشن می تواند به وسیله اعمال یک نیروی مداوم یا یک نیروی متناوب انجام شود.
یکی دیگر از تکنیک هایی که استفاده می شود کشش چند بعدی نام دارد، در این روش درمانی بیمار بر روی تخت دراز می کشد (تختی که دارای تعدادی غلتک می باشد). پس از آن غلتک ها به آرامی شروع به حرکت می کند و در نتیجه بخش های مختلف کمر را حرکت می دهند، این گونه خون بیشتری به قسمت آسیب دیده می رسد.
بیشتر بخوانید: درمان خانگی پوکی استخوان با 9 روش ساده
چه کسانی مجاز به استفاده از تراکشن هستند؟
به طور کلی افرادی که از درد های نخاعی رنج می برند این امکان را دارند که از این روش درمانی استفاده کنند، دلیل اصلی اثرگذاری مربوط به معکوس کردن نیروی جاذبه می باشد. عمد دلایل استفاده از دستگاه تراکشن ستون فقرات مربوط به موارد زیر می باشد:
- فشردگی عصب ها
- بیماری فاست
- تنگی سوراخ بین مهره ای
- دیسک های لغزیده شده
- بیماری دژنراتیو دیسک
- خار استخوانی
- سیاتیک
- دیسک های فتق دار
چه کسانی نباید از این روش استفاده کنند؟
بهترین کار این است که در خصوص این موضوع با پزشک خود صحبت کنید، زیرا ما از وضعیت بدنی شما اطلاعی نداریم و نمی دانیم که میزان آسیب دیدگی به چه صورت است؛ همچنین دقت کنید که اگر باردار هستید بهتر است از این دستگاه نکنید.
به صورت کلی افرادی که دارای شرایط زیر هستند گزینه مناسبی برای این روش درمانی نمی باشند:
- شکستگی
- تومور
- آنوریسم آئورت شکمی
- استئوپروز پیشرفته
چه مدت طول میکشد تا فرد پس از استفاده تراکشن احساس سالم بودن کند؟
این موضوع برای هر شخص نسبت به دیگری متفاوت است، تاکنون مراجعین بسیاری داشته ایم که از دستگاه استفاده کرده اند اما هر کدام چیزی متفاوت از نتیجه را گزارش داده اند. اما چیزی که در بین تمامی آن ها یکسان بوده است مربوط به این بود که نهایت 35 جلسه برای دیدن نتیجه کافی است.
اما در بیشتر موارد بین 20 تا 25 جلسه برای مشخص شدن نتیجه مناسب است، البته باید این مورد را هم در نظر داشت که هر کس به شکل متفاوتی به درد نگاه می کند، بیماری داشته ایم که پس از 4 جلسه احساس رضایت داشته است و بیمارانی بوده اند که بعد از 25 جلسه همچنان از درد خود ناراضی هستند.
بنابراین با توجه به این توضیحات قانون خاصی برای زمان مشخص شدن نتیجه وجود ندارد و این موضوع کاملا واسته به بدن فرد بیمار دارد.
همچنین در نظر داشته باشید که شما نباید بلافاصله پس از درمان انتظار نتیجه عالی داشته باشید، روز های اول احتمالا برایتان بسیار سخت می باشد، ماهیچه ها ضعیف هستند و باید چند روزی استراحت کنید.
در این دوران راه رفتن و حرکت نیز برایتان سخت است، اما صبور باشید و تحمل کنید، پس از چند جلسه بدنتان تقویت می شود.
مزایا و عوارض کشش ستون فقرات
این روش هیچ عوارض درمانی بلند مدتی ندارد، اما برخی عوارض کوتاه مدت وجود دارد که ممکن است آن ها را تجربه کنید، یاین عوارض ها شامل:
- اسپاسم و درد عضلانی باشد، برای برخی افراد حتی شدید تر از حالت قبلی می باشد.
- برخی از افراد پس از استفاده دستگاه تراکشن ستون فقرات در اندام تحتانی خود احساس درد دارند.
- کسانی که کمردرد شدید دارند نباید از این دستگاه استفاده کنند زیرا با شدت بیشتری درد آن ها باز خواهد گشت.
برای به حداقل رسیدن میزان این عوارض ها تنها توصیه ای که وجود دارد این است که این کار را حتما با مشورت پزشک و نزیر نظر فرد متخصص انجام دهید، در صورتی که سرخود اقدام به استفاده از این دستگاه کنید ممکن است عوارض های بیشتری برای شما نیز ایجاد شود.
در خصوص مزایا نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آب رسانی و تغذیهی دیسک را بهبود بخشیده که مزایای بلند مدتی خواهد داشت
- خاصیت کشسان رباط ها را افزایش می دهد
- عملکرد و تحرک پذیری مفاصل خلفی و مفاصل فاست را بهبود می بخشد
- تحرک ستون فقرات را به حالت عادی نزدیک می کند
کلام آخر
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با دستگاه تراکشن ستون فقرات و جزئیات مربوط به آن آشنا نماییم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمنیه در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.
سلام شماهم انجام میدین؟
سلام بله کلینیک خانه درد یکی از مجهز ترین کلینیک های ارتوپدی و ستون فقرات است.