اولین علائم آرتروز، تشخیص و درمان قطعی
در همین ابتدا بیان کنیم که آرتروز به تنهایی یک بیماری نیست، بلکه یک اصطلاح جامع برای بیش از 100 بیماری است که مفاصل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا شما را با اولین علائم آرتروز و تشخیص و درمان قطعی آن آشنا کنیم بنابراین توصیه می کنیم تا انتها همراه ما باشید.
میزان آرتروز می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین بسیار مهم است که در زمان مشاهده اولین علائم نسبت به درمان اقدام کنید، زیرا با پیشرفت بیماری و بی توجه بودن نسبت به آن، مشکلات بسیار جدی برای شما ایجاد می شود.
علائم اولیه آرتروز چیست؟
شایع ترین و اولین علائم آرتروز که شما متوجه آن ها میشوید شامل:
- درد در مفاصل
- سفتی مفصل
- التهاب
- کاهش دامنه حرکتی و کم شدن میزان انعطاف پذیری
- حساسیت و درد بیشتر در هنگام فشار دادن مفصل
- شنیدن صدای ترق ترق در هنگام حرکت
- ایجاد شدن خار های استخوانی در اطراف مفصل
تمامی این موارد جزو علائم اولیه آرتروز می باشد که شما آن ها را تجربه می کنید، هر چه قدر میزان پیشرفت بیماری سریع تر باشد، شما درد بیشتری را احساس می کنید. به مروز زمان نیز احتمالا متوجه تورم و التهاب در نواحی اطراف مفصل خواهید شد.
در صورتی که دارای هر یک از علائم بالا می باشید؛ می توانید با مراجعه به بهترین متخصص ارتوپد در تهران اقدامات لازم جهت درمان خود را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: علائم آرتروز گردن و درمان آن
علائم آرتروز در سنین پایین
آرتروز نوجوانان بر روی هر کودک متفاوت تأثیر می گذارد و می تواند برای مدت زمان نامحدود ادامه یابد:
ممکن است زمان هایی وجود داشته باشد که علائم بهبود یا ناپدید شوند (بهبودی).
مواقع دیگری وجود دارد که علائم بدتر می شوند (شعله ور شدن).
گاهی ممکن است کودک یک یا دو بار علائم در او پدیدار شود و دیگر علائمی نداشته باشد.
سایر کودکان ممکن است پیدا شدن درد و علائم مکرر داشته باشند که هرگز از بین نمی روند.
شایع ترین علائم آرتریت نوجوانان عبارتند از:
درد مفاصل
مفاصل دردناک در صبح که تا بعد از ظهر بهبود می یابند. گاهی اوقات، اولین علامت بیماری و درد صبحگاهی است که ناشی از زانوی آسیب دیده است. در این بیماری دست ها و پاها نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.
تورم
تورم و درد مفاصل نیز ممکن است مشاهده شود. اگرچه کودکان خردسال ممکن است از درد شکایت نداشته باشند، ممکن است کودک احساس تحریک پذیری یا خستگی کند و تمایلی به بازی نداشته باشد. گاهی اوقات، آرتریت نوجوانان باعث تورم غدد لنفاوی در گردن و سایر قسمت های بدن می شود.
التهاب مفاصل
مفاصل ممکن است ملتهب و در لمس گرم شوند. اگر کودک نتواند به طور طبیعی بدود و بازی کند، ماهیچه ها و سایر بافت های نرم اطراف مفصل ممکن است در اثر عدم استفاده ضعیف شوند.
تب
در موارد خاص، کودکان تب بالا و بثورات صورتی روشن دارند که معمولاً فقط در طول دوره های تب ظاهر می شود.
مشکلات رشد
برخی از کودکان دچار مشکلات رشد می شوند. مفاصل ممکن است خیلی سریع یا خیلی آهسته، ناهموار یا به یک طرف رشد کنند. این می تواند یک پا یا دست را بلندتر از دیگری کند. رشد کلی نیز ممکن است کند شود.
مشکل در سایر بخش های بدن
برخی از کودکان مبتلا به آرتروز نوجوانی مشکلات چشمی دارند که یووئیت نامیده می شود. این مورد توسط چشم پزشک (چشم پزشک) قابل درمان است. وجود یافته های چشمی در معاینه توسط چشم پزشک متخصص، تشخیص را تایید می کند. بدون درمان، یووئیت می تواند منجر به آسیب چشم شود که قابل درمان نیست. اکثر بیماران هیچ علامتی ندارند و تنها راه تشخیص زودهنگام آن معاینه لامپ اسلیت است که توسط چشم پزشک انجام می شود.
علت آرتروز چیست؟
این که دقیقا چه چیزی سبب ایجاد این بیماری در بدن می شود، هنوز ناشناخته است، با این حال تصور می شود بیشتر علت آرتریت ناشی از نقص در سیستم ایمنی بدن است که باعث می شود بدن به بافت های خود در مفاصل حمله کند! این موضوع ممکن است به صورت ژنتیکی به ارث برسد و یا به طور ناشناخته ای در بدن ایجاد شود.
سایر دلایل آرتریت می تواند ناشی از مشکلات سیستم ایمنی یا یک بیماری متابولیک مانند نقرس باشد.
عوامل محیطی که ممکن است در ایجاد آرتروز نقش داشته باشند عبارتند از:
- چاقی، موجب می شود تا فشار بیشتری بر روی مفاصل وارد شود
- فعالیت هایی که شامل حرکات تکراری با یک مفصل خاص هستند؛ این موضوع می تواند مربوط به گروه شغلی خاص نیز باشد
- وارد شدن آسیب های متعدد به مفصل، مانند آسیب ورزشی
- همچنین اگر سیگار می کشید و فعالیت بدنی کافی انجام نمی دهید، احتمال ابتلا به آرتریت نیز بیشتر می شود
علت آرتروز زانو در جوانی
- انجام دادن حرکات تکراری به طور مداوم
- فعالیت های ورزشی سنگین
- مادرزادی
- ییماری ها و عفونت های مرتبط
- اضافه وزن و چاقی زیاد
- مرتبط با نوع شغل فرد
- مشکلات زانو مثل زانو پرانتزی
- ضربه خوردن
- سابقه ارثی: افرادی که سابقه این بیماری را در خانواده دارند، بیشتر در معرض ارتروز هستند.
- آسيبهاي قبلی مفصلی یا منیسک زانو که درمان نشده اند.
- تفاوت در طول پاها
- شکستگی های داخل مفصلی زانو که درست جوش نخورده است نیز بیشتر فرد را در معرض آرتروز زانو قرار می دهند.
مهم نیست که علت آرتروز زانو چه می باشد؛ مسئله ای که اهمیت دارد این است که باید هرچه سریع تر برای درمان آن به فوق تخصص ارتوپد مراجعه نمایید.
چه ورزش هایی باعث زانو درد در نوجوانان می شود؟
هر ورزش یا فعالیتی که شامل دویدن و پریدن باشد معمولاً آنهایی هستند که می توانند باعث درد زانو در نوجوان شما شوند. بازی در چند تیم و در ورزش های متعدد بیشتر باعث زانو درد می شود.
آیا می توان از آرتروز زانو در جوانی پیشگیری کرد؟
بیشتر زانو دردهایی که در اثر آسیب یا استفاده بیش از حد ایجاد میشوند (نه آنهایی که به دلیل شرایط پزشکی ایجاد میشوند) را میتوان با کمی توجه و کار توسط نوجوانتان پیشگیری کرد، از جمله:
- اطمینان حاصل کنید که نوجوان شما کفش مناسب برای فعالیت، ورزش بپوشد و از زانوبند و محافظ پا استفاده کند (مطابق با فعالیت). کفش و وسایل فرسوده را تعویض کنید.
- در تمرینات تقویت عضلات شرکت کنید. با یک مربی مشورت کنید تا مطمئن شوید که فرم مناسب و هم ترازی بدن رعایت شده است. همیشه قبل و بعد از تمرین تمرینات گرم کردن و خنک کردن را انجام دهید.
- با تمرینات کششی مناسب یا یوگا عضلات خود را انعطاف پذیر نگه دارید.
- در فعالیت هایی که باعث ایجاد یا تشدید درد زانو می شود شرکت نکنید.
آرتروز زانو در زنان
یکی از رایج ترین بیماری هایی که نقش تخریب و فرسایش مفصل زانو را ایجاد می کند، بیماری آرتروز می باشد. از زمان قدیم بیماری آرتروز در بین زنان بسیار رایج بوده است و اکنون نیز به همین صورت است. زانو از پیچیده ترین مفاصل بدن به حساب می آید که به دلیل آنکه معمولا در معرض تحمل وزن زیاد و یا ایستادن و راه رفتن های پی در پی می باشد، دچار آسیب و فرسودگی می شود.
این بیماری در زانوها به مرور باعث از بین رفتن غضروف و مفاصل بدن می شود و مشکلات جدی را به بار می آورد. همانطور که ذکر شد، آرتروز بیشتر در بین زنان مسن رخ می دهد که می تواند به دلایل گوناگونی باشد. طبق گزارشات و تحقیقات به عمل آمده، بیشتر از 70 درصد از مبتلایان زنان هستند که این مشکل در آن ها می تواند بیشتر به دلیل پوشیدن کفش های نامناسب رخ دهد.
علائم آرتروز زانو در زنان با علائم آرتروز در مردان و حتی در نوجوانان و افراد مسن نیز متفاوت است. بنابراین باید در صورت بروز این علائم هر چه سریع تر به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. شاید بپرسید دلیل این کار چیست. به این دلیل که در این صورت تشخیص آرتروز زودتر انجام می شود و در نتیجه روند بهبودی با سرعت بیشتر و در مدت زمان کمتری طی می شود.
آرتروز زانو چرا در زنان بیشتر از مردان شایع است؟
شاید برای اکثرا شما جای سوال باشد که چرا بروز آرتروز زانو در زنان شایع تر از مردان است. از جمله مهم ترین دلایلی که باعث شده است تا آمار دچار شدن زنان به این بیماری 70 درصد افزایش پیدا کند، می توان به یک سری مشکلات زنانه اشاره کرد. از جمله مهم ترین این مشکلات، یائسه شدن زنان از سن 40 سال به بالا است که باعث می شود تا سیستم بدنی این افراد با تغییر رو به رو شود.
به این ترتیب، یائسه شدن در زنان باعث می شود تا به تخریب غضروفی سرعت بخشیده شود و در نتیجه آرتروز را در سن بالا به همراه دارد. پوشیدن کفش های نامناسب مانند کفش های با پاشنه بلند، در زنان یکی دیگر از عواملی است که باعث می شود درصد بروز این بیماری در زنان بیشتر از مردان باشد. البته نمی توان بیماری های عفونی، افزایش سن، ارث، بارداری و گاهی راه رفتن ها و تحرک زیاد را از دلایل بروز آرتروز در زنان ندانست.
ولی همانطور که ذکر شد، دلایل فوق از مهم ترین دلایلی است که عامل دچار شدن به این بیماری را در زنان به خودی خود بالا می برد. این بیماری با مهم ترین علائم آرتروز زانو در زنان مواجه است، که می توانید در زمان بروز هر یک از آن ها، برای شروع هر چه سریع تر روند درمان، به بهترین متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
همچنین بخوانید: چه بیماری موجب زانو درد می شود؟
آرتروز چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص این بیماری، پزشک شما را معاینه می کند و در مورد علائم شما می پرسد. آنها به دنبال علائم آرتروز می گردند و این موضوع را هم در نظر دارند که ممکن است شما یک بیماری خودایمنی داشته باشید.
ممکن است برای بررسی علائم التهاب یا سایر علائم آرتریت آزمایش خون انجام شود و حتی گاهی ممکن است نمونه ای از مایع از مفصل گرفته شود.
در بررسی های جلو تر، اشعه ایکس، سونوگرافی یا سی تی اسکن ممکن است برای بررسی از دست دادن غضروف یا باریک شدن فضای مفصل انجام شود.
در نظر داشته باشید که تشخیص برخی از انواع آرتریت ممکن است دشوار باشد، بنابراین ممکن است برای تشخیص قطعی چند ویزیت و آزمایش لازم باشد. پزشک شما همچنین ممکن است لازم باشد شما را به یک روماتولوژیست ارجاع دهد که در شرایطی که مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد تخصص کافی دارد.
آیا آرتروز عوارضی دارد؟
برای بسیاری از افراد، زندگی با آرتروز مشکلات چندان خاصی ایجاد نمی کند. با این حال، عوارضی که ممکن است از آرتروز شدید ناشی شود عبارتند از:
- تغییر شکل، به دلیل تورم مفصل
- خواب ضعیف، به دلیل درد
- کاهش توانایی در هنگام ورزش کردن
- محدودیت در انجام کارهای روزانه (مانند سختی در بلند شدن از روی صندلی یا بالا رفتن از پله ها)
از آنجایی که استئوآرتریت یک بیماری طولانی مدت است، ممکن است در مورد تأثیر آن بر زندگی خود احساس اضطراب، ناامیدی یا ناراحتی کنید. اما در نظر داشته باشید که اگر شدت بیماری شما شدید نباشد جایی برای نگرانی وجود ندارد.
تنها ورزشکاران حرفه ای که به صورت مرتب ورزش می کنند ممکن است از این بیماری رنج ببرند که البته آن ها نیز در صورت اذیت شدن می توانند از گزینه جراحی استفاده کنند.
روش های درمانی آرتروز چیست؟
تمرین منظم
محققان دریافته اند که ورزش منظم یکی از موثرترین درمان ها برای مدیریت آرتروز است. تمرینات منظم نه تنها مفاصل و ماهیچه های شما را سالم و انعطاف پذیر نگه می دارد، بلکه فعالیت بدنی به جلوگیری از سایر مشکلات سلامتی نیز کمک می کند.
به طور کلی، تمرین شما باید شامل ترکیبی از موارد زیر باشد:
- انعطاف پذیری، ورزش هایی مانند کشش عضلانی و یوگا می توانند به حفظ یا بهبود حرکات مفاصل و عضلات شما کمک کنند
- تقویت عضله، تمرینات با وزنه و نوارهای مقاومتی قدرت عضلانی شما را بهبود می بخشد، استخوان ها را تقویت می کند و تعادل را بهبود می بخشد.
- تناسب اندام ،ورزش هایی مانند پیاده روی سریع و دوچرخه سواری سلامت قلب و ریه های شما را بهبود می بخشد
در آخر در نظر داشته باشید که فعالیت هایی را انتخاب کنید که از آنها لذت می برید و انجام آنها برای شما راحت است. به یاد داشته باشید که فعالیت هایی مانند باغبانی، مراقبت از حیوانات خانگی و بالا رفتن از پله ها به جای آسانسور همگی به عنوان ورزش محسوب می شوند.
تغذیه سالم
وزن اضافی بدن باعث افزایش فشار بر روی بسیاری از مفاصل، به ویژه زانوها، باسن و کمر می شود. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن می تواند به کاهش درد و کاهش آسیب بیشتر به مفاصل شما کمک کند. البته دقت کنید که هیچ رژیمی وجود ندارد که آرتروز را درمان کند، بلکه یک رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامتی شما و جلوگیری از سایر مشکلات کمک می کند.
همچنین مراقب چربی های مضر رژیمی باشید که در گوشت قرمز، مرغ و لبنیات پرچرب یافت می شود. مصرف بیش از حد اینها باعث افزایش کلسترول ناسالم می شود که با افزایش آسیب غضروف در افراد مبتلا به آرتروز مرتبط است. در عوض، چربی های سالم تری را که در روغن های گیاهی، آووکادو، آجیل و دانه ها، ماهی و مکمل های روغن ماهی یافت می شود، انتخاب کنید.
درمان غیر جراحی آرتروز با مصرف دارو
داروها مهمترین بخش هر برنامه درمانی برای آرتریت نوجوانان، دارو درمانی است. کودک شما ممکن است برای چندین سال به داروهای خاصی نیاز داشته باشد تا زمانی که آرتریت نوجوانان دیگر فعال نباشد. پزشک کودک شما پس از ناپدید شدن درد مفاصل، تورم و گرما، قطع داروها ها را از شما بخواهد.
داروهای ضد التهابی
داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)اغلب اولین نوع دارویی هستند که توصیه می شود. نمونه های رایج شامل ایبوپروفن و ناپروکسن است. NSAID ها در درجه اول برای کاهش التهاب و تسکین درد و سفتی استفاده می شوند. آنها به آرام کردن بیماری کمک می کنند.
داروهای ضد روماتیسمی
اگر NSAID ها علائم را کاهش ندهند، داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) قدم بعدی هستند. DMARDها پیشرفت آرتریت نوجوانان را کند یا متوقف می کنند، اما ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد تا علائم کاهش یابد. رایج ترین داروی مورد استفاده متوترکسات است. پزشک کودک شما ممکن است از کودک شما بخواهد که DMARD را همراه با NSAID مصرف کند.
بیولوژیک
عوامل بیولوژیک دسته ای از داروها هستند که پیشرفت بیماری را نیز کند یا متوقف می کنند. این داروها معمولاً در صورت ناکافی بودن موارد تجویز شده در نوبت قبل استفاده می شوند، اما گاهی اوقات در صورت شدید بودن بیماری به عنوان درمان اولیه استفاده میشوند.
کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدها داروهای قوی تری هستند که ممکن است در درمان سریع آرتریت شدید نوجوانان استفاده شوند. آنها را می توان به روش های مختلفی تجویز کرد، از جمله از طریق دهان (خوراکی)، تزریق در عضله(داخل عضلات)، یا تزریق مستقیم به مفصل.
با این حال، کورتیکواستروئیدها می توانند در رشد کودک اختلال ایجاد کنند و باعث افزایش وزن، ضعیف شدن استخوان ها و افزایش حساسیت به عفونت ها شوند. بنابراین، رعایت دقیق دستورالعمل های پزشک هنگام مصرف کورتیکواستروئیدها بسیار مهم است.
گزینه های اضافی علاوه بر داروها، حمام آب گرم ممکن است به تسکین مفاصل درد کمک کند.
عمل جراحي
اگر علائم شما به روش های دیگر قابل کنترل نباشد، ممکن است پزشک شما را به یک جراح ارتوپد ارجاع دهد. انواع مختلفی از جراحی برای آرتروز وجود دارد.
آرترودز، شامل اتصال (به هم آمیختن) دو استخوان در موقعیتی برای جلوگیری از درد، بیشتر در مچ پا، مچ دست، انگشتان یا شست است.
تعویض مفصل، شامل برداشتن مفصل و جایگزینی آن با قطعات فلزی، سرامیکی یا پلاستیکی است. می توان آن را روی زانو، باسن، شانه، آرنج، انگشتان دست، مچ پا، انگشتان پا و حتی ستون فقرات انجام داد.
استئوتومی، شامل اضافه کردن یا برداشتن بخش کوچکی از استخوان در بالا یا زیر مفصل زانو برای کمک به صاف شدن مفصل است. معمولاً روی زانوها و گاهی اوقات باسن انجام می شود.
آرتروسکوپی، شامل قرار دادن آرتروسکوپ با یک دوربین کوچک در مفصل است تا مستقیماً در آن ناحیه مشاهده شود، بنابراین جراح می تواند غضروف آسیب دیده را بردارد یا ترمیم کند.
عمل جراحی آرتروز در نوجوانان
در درمان آرتریت نوجوانان به ندرت به جراحی نیاز است. در اشکال بسیار شدید آرتریت نوجوانان یا با عوارض بسیار شدید، ممکن است جراحی برای بهبود موقعیت مفصل ضروری باشد. یک مثال از این ممکن است زمانی باشد که یک مفصل تغییر شکل داده است.
تعویض مفصل، که اغلب برای درمان بزرگسالان مبتلا به آرتریت استفاده میشود. تقریباً جایی در درمان کودکان ندارد. علاوه بر این، درمان کافی آرتریت نوجوانان از مفصل محافظت می کند و از آسیب طولانی مدت که ممکن است در نهایت نیاز به تعویض مفصل داشته باشد، جلوگیری می کند.
درمان آرتروز زانو در خانه
یکی از بهترین روش های درمانی برای آرتروز زانو آب درمانی می باشد، به کمک آب بدن شما مقاوم تر می شود و در نتیجه بهبود سریع تری خواهید داشت.
بنابراین اگر به دنبال یک روش درمانی می باشید که خودتان بتوانید انجام دهید توصیه ما به شما فقط آب درمانی می باشد. پیشنهاد می شود که سه بار در هفته برای مدت زمان 40 تا 60 دقیقه آب درمانی داشته باشید.
ورزش برای آرتروز زانو
به صورت کلی ورزش یک روش درمانی نمی باشد اما به شما کمک می کند تا دردهای ناشی از آرتروز را تسکین دهید. پیشنهاد می شود با متخصص ارتوپد صحبت کنید تا حرکت هایی متناسب با وضعیت بدنی شما ارائه شود. اما به صورت کلی میتوانید از حرکات زیر استفاده نمایید:
- بالا آوردن زانو
- بشین و پاشو ( نشستن روی صندلی و ایستادن )
- لگد به پشت (درحالت ایستاده)
- حرکت زانو به صورت خوابیده
- کشش عضلات چهار سر ران (دراز کشیده)
- کشش همسترینگ (دراز کشیده)
زمان مراجعه به پزشک ارتوپد در صورت شک به آرتروز
این بیماری با وجود نمایان شدن علائم آرتروز زانو در زنان به مرور زمان پیشرفت کرده و باعث تخریب مفصل زانو می شود. همچنین ممکن است روز به روز درد را گسترش دهد که این باعث کاهش کیفیت زندگی افراد می شود. بنابراین بهترین زمان برای مراجعه نزد دکتر ارتوپد، زمانی است که بعد از چند روز استراحت کردن، بهبودی در شما رخ پیدا نکرد.
زمانی که درد در ناحیه پا و زانو روز به روز افزایش پیدا کرد و استراحت کردن به روی بهبود آن تاثیری ایجاد نکرد، نباید وقت خود را تلف کنید و باید سریعا برای از بین رفتن این علائم به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. در این زمینه باید به کلینیک هایی مراجعه کنید که در این زمینه تخصص کافی دارند و انواع تست های تشخیصی را برای درمان دقیق به روی شما پیاده می کنند.
این کلینیک ها باید بتوانند در این حیطه در هر رتبه ای مورد رضایت مندی بیماران قرار داشته باشند. پس با مراجعه در اسرع وقت به پزشک ارتوپد می توانید هر چه زودتر درمان خود را آغاز کنید و به کیفیت زندگی خود بهبود ببخشید. تا بتوانید به کارهای روزانه خود رسیدگی کنید و به زندگی عادی بازگردید. از آنجایی که موضوع درمان آرتروز به یکی از اصلی ترین موضوعات پزشکی و ارتوپدی تبدیل شده، پس می توانید به درمان خود مطمئن باشید.
بیشتر بخوانید: هزینه عمل جراحی آرتروز زانو چقدره؟
نتیجه گیری
- آرتروز یک بیماری طولانی مدت است که باعث درد مفاصل و کاهش حرکت می شود.
- این بیماری می تواند هر مفصلی در بدن را درگیر کند، اما بیشتر در زانوها، باسن، انگشتان دست و شست پا رخ می دهد.
- علائم شامل درد و سفتی مفاصل، صدای تق تق و کاهش انعطاف پذیری در مفصل است.
- اضافه وزن، آسیب های شدید و حرکات مکرر مفاصل خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد.
- ورزش منظم، تغذیه سالم، مدیریت درد و در انتها جراحی می تواند به درمان علائم کمک کند.
اگر متوجه شدید که مبتلا به آرتروز هستید توصیه ما این است که سریعا به یک پزشک ارتوپد مراجعه کنید و آن را با تحمل کردن نادیده نگیرید چرا که در آن صورت علائم شما شدیدتر خواهد شد و ممکن است دچار عوارض جبران ناپذیری شوید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با اولین علائم آرتروز و تشخیص و درمان قطعی آن آشنا نماییم. در صورتی که سوالی در ذهن شما باقی مانده است و یا احتیاج به راهنمایی بیشتر در این زمینه در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.
پاسخ به سوالات متداول درباره علائم آرتروز
چگونه میتوان از بروز آرتروز پیشگیری کرد؟
هیچ راه قطعی برای پیشگیری از آرتروز وجود ندارد. با این حال، میتوان با انجام اقداماتی مانند حفظ وزن سالم، ورزش منظم و اجتناب از آسیب به مفاصل، خطر ابتلا به آرتروز را کاهش داد.
آیا میتوان با وجود آرتروز زندگی عادی داشت؟
بله، میتوان با وجود آرتروز زندگی عادی داشت. با این حال، ممکن است لازم باشد برخی از تغییرات را در سبک زندگی خود ایجاد کنید.
آیا میتوان با وجود آرتروز از پلهها بالا و پایین رفت؟
بالا و پایین رفتن از پلهها میتواند برای افراد مبتلا به آرتروز دشوار باشد. اگر آرتروز دارید، سعی کنید از پلهها کمتر استفاده کنید و از نردهها برای کمک به خود استفاده کنید.
عالی بود ممنونم