علت درد استخوان پا + روش های درمان
علت درد استخوان پا می تواند مربوط به دلایل متعدد بسیاری باشد. مواردی مثل اسفاده پیش از حد از پا، مشکلات مفاصل و تاندون، ضعیف شدن بافت ها و انواع بیماری ها می توانند در بروز این درد نقش داشته باشند. بنابراین تشخیص این که دقیقا چه چیزی باعث بروز درد می شود دشوار است، اما در شرایطی ممکن است علاوه بر علائم دیگری نیز در کنار تجربه کنید؛ این علائم می تواند شما تورم، قرمزی، کبودی و … باشد. در این شرایط با بررسی علائم در کنار درد می توان به دلیل واضح تری رسید.
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم بررسی نماییم که بارز ترین دلایل درد استخوان پا چیست و در زمان بروز چگونه می توانید به تسکین آن کمک کنید. بنابراین اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که از این درد رنج می برید توصیه می کنیم حتما تا اتها این مطلب همراه ما باشید.
دلایل درد استخوان پا
در ادامه رایج ترین دلایلی که سبب بروز درد در ناحیه استخوان های پا می شود را برای شما آورده ایم، در همین ابتدا بیان کنیم که فارق از این که دلیل درد پای شما چه می باشد، شما باید برای تشخیص و درمان نزد فوق تخصص ارتوپدی مراجعه نمایید.
درد ساق پا و شین اسپلینت
این بیماری به عنوان سندروم استرس تیبیال نیز شناخته می شود. دلیل بروز آن مربوط به التهاب ماهیچه ها، بافت استخوانی و تاندون های اطراف استخوان درشت نی می باشد. در صورتی که شما به این بیماری مبتلا باشید، در پشت ساق پا و استخوان این قسمت احساس درد خواهید داشت.
از علائم داشتن این بیماری می توان به این مورد اشاره کرد که هنگام لمس استخوان مورد نظر تحریک می شود و احتمالا تورم خفیف در ساق پا را نیز احساس می کنید.
عفونت استخوان
یکی دیگر از موارد درد استخوان مربوط به عفونت است، البته این مورد چندان شایع نیست، اما گاهی اوقات میکروب ها وارد استخوان ها می شوند و باعث عفونت می شوند که به نام استئومیلیت شناخته می شود. هنگامی که عفونت در استخوان ساق پا باشد، قرمزی، تورم و گرما را در ساق پا مشاهده خواهید کرد. همچنین ممکن است تب و خستگی داشته باشید. اگر آزمایشات آزمایشگاهی و تصویربرداری تایید کنند که شما عفونت استخوانی دارید، ممکن است برای درمان به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.
همچنین بخوانید: علائم سرطان استخوان چیست؟
شکستگی استخوان ساق پا
ساق پا یا همان استخوان (درشت نی) به شما کمک می کند وزنتان را در پای خود تحمل کنید، استخوانی که در کنار آن قرار دارد نازک نی شماست. اگر یکی از آنها بشکند یا ترک بخورد، ساق پا ممکن است علائمی مثل تورم یا کبودی از خود نشان دهد. در چنین شرایطی راه رفتن ممکن است دردناک باشد و ساق پای شما کوتاهتر از آنچه باید به نظر برسد که برای درمان این عارضه پزشک ممکن است استخوان ها را کنار هم بگذارد و از گچ استفاده کند تا در زمان بهبودی در جای خود بماند.
همچنین اگر میخواهید درباره علائم و چگونگی درمان شکستگی ساق پا اطلاعات کامل بدست آورید پیشنهاد میکنیم محتوای لینک داده شده را مطالعه کنید.
تاندونیت یا التهاب تاندون آشیل
تاندونیت آشیل یکی از مشکلات رایجی می باشد که سبب بروز درد در پا می شود، این تاندون همانند طناب استخوان پاشنه را به ماهیچه های ساق پا متصل می کند. در صورتی که فشاری بیشتر از حد تحمل به تاندون وارد شود احتمالا آسیب و پارگی آن وجود دارد. در طی پارگی این تاندون شما در قسمت هایی از استخوان و نواحی ساق پای خود احساس درد بسیاری خواهید کرد.
همچنین بخوانید: علت درد پا از زانو به پایین و درمان آن
نوروپاتی دیابتی
بیش از نیمی از افراد مبتلا به دیابت دچار آسیب عصبی می شوند. نوروپاتی محیطی که به دلیل افزایش مکرر قند خون ایجاد می شود، که می تواند باعث بی حسی، درد، ضعف و احساس سوزش در پاهای شما شود. البته ممکن است آن را در استخوان پاها، بازوها و دستان خود نیز احساس کنید. از آنجایی که ممکن است تعادل خود را از دست بدهید یا راه رفتن برایتان سخت باشد، پزشک می تواند برای درمان درد دارویی تجویز کند، همچنین استفاده از فیزیوتراپی می تواند قدرت شما را بهبود بخشد.
کلودیکاسیون نوروژنیک
یکی از دلایل شایع درد استخوان، تنگی نخاع است، باریک شدن فضاهای ستون فقرات که بر اعصاب فشار وارد می کند. ممکن است باعث بروز علائمی مثل درد، سوزن سوزن شدن یا گرفتگی در پاها و باسن باشد. این درد هنگام ایستادن یا راه رفتن ممکن است بدتر شود، اما اگر بنشینید یا به جلو خم شوید متوقف می شود. اگر لنگش عصبی دارید، ممکن است برای کاهش فشار روی اعصاب خود به جراحی نیاز داشته باشید
درمان درد استخوان پا
برای انتخاب گزینه درمانی در ابتدا باید علت درد استخوان پا مشخص شود، پس از متناسب با دلیل درد و نیاز شما یا از روش های ساده خانگی استفاده می شود و یا از روش های درمانی پیشرفته تر.
درمان خانگی درد استخوان پا
در صورتی که درد پای شما کم است و چندان اذیت کننده نمی باشد، می تواند در ابتدا از روش های درمان خانگی استفاده کنید که شامل: محافظت، استراحت، یخ فشرده سازی و قرار دادن پا در ارتفاع می باشد.
محافظت: اگر درد استخوان پای شما در حین انجام کاری ایجاد شده است، بلافاصله تمرین یا بازی را متوقف کنید تا از بدتر شدن آسیب پا جلوگیری کنید.
استراحت: استراحت دادن به پا برای بهبودی سریع تر بسیار مهم و حیاتی است. سعی کنید نیازهای فعالیت روزانه خود را کاهش دهید و از انجام ورزش هایی که باعث تشدید درد می شود دست بردارید. ادامه فعالیت ها و نگذاردن زمان برای بهبودی می تواند منجر به آسیب جدی تر شود.
یخ: برای کمک به کاهش علائم درد و التهاب، از یخ یا سرما درمانی روی پا استفاده کنید. برای 24 تا 48 ساعت اول پس از آسیب، هر ساعت 10 دقیقه استفاده کنید و با بهبود علائم به 3 یا 4 بار در روز کاهش دهید. یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید زیرا ممکن است بسوزد. از یک بسته سرد موجود در بازار استفاده کنید یا یخ را در یک حوله مرطوب بپیچید.
فشرده سازی: پوشیدن ساپورت فشاری یا باندهای فشاری روی ساق پا می تواند تورم استخوان را کاهش دهد.
ارتفاع: بالا نگه داشتن ساق پا بالاتر از سطح قلب می تواند به کاهش تورم کمک کند. به این منظور می توانید تعدادی بالشت زیر پای خود قرار دهید.
درمان های پیشرفته تر
دارو
درد استخوان پا می تواند به حدی آزار دهنده باشد که شما را در انجام کارهای روزانه با مشکل روبرو کند، از این رو در این زمان شرایط مصرف مسکن های بدون نسخه گزینه مناسبی می باشد. شما می توانید از دارو های غیر استروئیدی ضد التهاب مثل آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده نمایید.
تزریق
به کمک استروئید ها ورم و درد بیمار کنترل می شود. شما هم می توانید این دارو ها را به صورت خوراکی مصرف کنید و هم به طور مستقیم در ناحیه مورد نظر تزریق شود. در صورتی که از گزینه تزریق استفاده کنید، درد به سرعت و در ظرف بیست و چهار ساعت از بین می رود.
جراحی
البته گزینه جراحی همیشه برای درد استخوان کاربرد ندارد. اما گاهی مواقع ممکن است درد استخوان شما مربوط به مشکلی جدی باشد، در این شرایط روش های خانگی و سایر روش های معرفی شده نتیجه بخش نمی باشد و تنها گزینه درمانی که برای درمان درد شما وجود دارد جراحی می باشد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با علت درد استخوان پا و جزئیات مربوط به آن آشنا نماییم. همان طور که مطالعه کردید دلایل متنوعی سبب بروز این درد می شود، به جهت انتخاب گزینه های درمانی و کنترل درد، در ابتدا لازم است که علت درد شناسایی شود.
بنابراین اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که در زمان بروز علائم اولیه و درد نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت شما تشخیص داده شود؛ پس از متناسب با بیماری که دارید یک روش درمانی مناسب انتخاب می شود.
به همین جهت هرگز خودتان به تنهایی اقدام به درمان نکنید، زیرا تشخیص و تجویز پزشک بسیار دارای اهمیت است.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با علت درد استخوان پا آشنا نماییم. در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات برای ما بیان کنید.