جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر چگونه انجام می شود؟
جراحی آندوسکوپی کمر معمولاً در صورت نیاز به بررسی و درمان دقیق تر از داخل بدن انجام میشود. این نوع جراحی به منظور انجام عمل های دقیق و کم تهاجمی از طریق یک دستگاه آندوسکوپ که یک لوله نازک با دوربین است، انجام میشود.
در ادامه این مطلب از سایت کلینیک خانه درد به صورت دقیق تری این عارضه را بررسی می کنیم، بنابراین حتما تا انتها همراه ما باشید.
مراحل جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر
جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر یک روش جراحی کم تهاجمی است که بعنوان یک روش درمانی برای برطرف کردن درد و عوارض ناشی از فشار بر روی عصبهای فشرده شده در ناحیه کمر مورد استفاده قرار میگیرد. مراحل جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1- آمادهسازی بیمار
2- برش کوچک در پوست و نفوذ آندوسکوپ به داخل
3- برداشتن بخشی از دیسک فشرده و تحریک کم کردن فشار بر روی عصبها
4- بستن جراحی و مراقبت پساجراحی
مراحل دقیق جراحی باید توسط فوق تخصص ستون فقرات مورد بررسی قرار گیرد و به نیازهای خاص هر بورد متناسب با آن تغییر ممکن است.
مرحله اول: آمادهسازی بیمار و تعیین نیاز
قبل از جراحی، بیمار از طریق مطب پزشک مخصص جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر مورد ارزیابی قرار میگیرد. عوارض، نشانهها، انگیزه برای انجام جراحی و تاریخچه پزشکی بیمار ارزیابی میشوند تا نیاز به جراحی ارزیابی شود.
مرحله دوم: برش کوچک و ورود آندوسکوپ
در این مرحله، پزشک یک برش کوچک در پوست صورت میدهد و سپس آندوسکوپ – لوله نازک حاوی دستگاه دوربین- را به داخل محل مورد نیاز (معمولاً ناحیه کمر) رها میکند. دسترسی به محل دقیق مشکلات عصبی و دیسک فشرده فراهم میشود.
مرحله سوم: برداشتن بخشی از دیسک فشرده
با استفاده از ابزارهای واقعی، پزشک بخشی از دیسک فشرده را برای کاهش فشار بر روی عصبها و تسکین علائم درد جدا میکند. عملکرد جراحی در این مرحله بسیار دقیق و با دقت انجام میشود تا ضربه به بافتهای اطراف کمینه شده و مشکلات بعدی جلوگیری شود.
مرحله چهارم: بستن جراحی و مراقبت پساجراحی
پس از اتمام جراحی، محل برش دوخته شده و مراقبتهای پساجراحی آغاز میشود. که شامل عمل به توصیههای درباره مراقبت از جای برش، مصرف داروها و فیزیوتراپی و… است.
چه افرادی ملزم به انجام جراحی کمر هستند؟
انجام جراحی آندوسکوپی دیسک کمر برای افرادی مناسب است که دارای مشکلاتی نظیر فشار بر روی عصبها، درد شدید و علائم دیسک کمر هستند. افراد زیر ممکن است ملزم به انجام این عمل باشند:
1. افرادی که به دلیل فشار دیسک فشرده بر روی عصبها درد شدید در ناحیه کمر و پهلوهای خود تجربه میکنند.
2. افرادی که دچار علائم فشار بر روی عصبها شدهاند، از جمله درد و محدودیت حرکت در زوایای مختلف.
3. افرادی که از طریق روشهای درمانی مانند فیزیوتراپی، داروها یا تزریقات نتوانستهاند بهبود یابند.
4. افرادی که علائم دیسک کمر مانند اسیب به عصبها و کاهش قدرت عضلات ر تجربه میکنند.
البته، تصمیم نهایی برای انجام جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر باید توسط پزشک تخصصی مورد بررسی و تجویز قرار گیرد. پزشک بر اساس وضعیت و شرایط سلامتی خاص هر فرد، با بررسی مواردی چون شدت علائم، تاریخچه پزشکی و دیگر نکات مرتبط، تصمیم مناسب را برای انجام جراحی یا ادامه روشهای درمانی دیگر ممکن است گرفته و توضیحات لازم را ارائه دهد.
معایب جراحی آندوسکوپی دیسک کمر
جراحی آندوکوپیک دیسک کمر یک روش جراحی پیشرفته است که برای درمان برخی از مشکلات فشار بر روی عصبها ناشی از دیسک فشرده به کار میرود. با این حال، همانطور که در هر روش جراحی دیگری، جراحی آندوسکوپی دیسک کمر نیز میتواند معایب خاص خود را داشته باشد. معایب احتمالی جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر شامل موارد زیر میشود:
1. خطرهای جراحی:
هر نوع جراحی، از جمله جراحی آندوسکوپیک، با خطرات و عوارض فراوانی همراه است، از جمله عفونت، خونریزی، لخته شدن خون، آسیب به عصبها و بافتهای اطراف و غیره. این خطرات میتوانند مورد نیازی برای توجه قبل و بعد از جراحی باشند.
2. آسیب به بافتهای اطراف:
در حین جراحی، امکان وقوع آسیب به بافتهای اطراف دیسک کمر و نیز عصبها و ستون فقرات وجود دارد که ممکن است منجر به مشکلات پساجراحی یا افزایش درد شود.
3. عوارض پساجراحی:
برخی از بیماران ممکن است پس از جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر عوارضی مانند درد مزمن، تورم، خستگی، عدم تعادل، عفونت، اختلالات حسی و حرکتی و غیره تجربه کنند.
همچنین بخوانید: آیا درد لگن بعد از عمل دیسک کمر طبیعی است؟
4. نیاز به زمان برای بهبود:
برخی از بیماران نیاز به مدت زمان طولانی برای بهبود کامل پس از جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر دارند. که ممکن است منجر به کاهش کیفیت زندگی و محدودیتهای فعالیتی شود.
بهتر است با پزشک متخصص خود در مورد معایب و مزایای جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر صحبت کنید تا تصمیم بهتری برای درمان خودتان بگیرید.
هزینه عمل آندوسکوپی دیسک کمر
هزینه جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر میتواند بسته به متخصص پزشک، موقعیت جغرافیایی، بیمارستان و سایر عوامل متغیر متفاوت باشد. این هزینه برای هر فرد میتواند متفاوت باشد و بر اساس چندین عامل مختلف تعیین شود.
به طور کلی، هزینه یک جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر شامل هزینههای زیر میشود:
1. هزینه ملاقات و مشاوره با پزشک:
قبل از جراحی باید به پزشک جراح متخصص رفته و ملاقات و مشاوره کنید. هزینه این مراجعه و مشاوره به توافق با پزشک بستگی دارد.
2. هزینههای قبل از جراحی:
که شامل آزمونها، تستها، تصویربرداری و دیگر مطالعات پیشجراحی است که قبل از جراحی انجام میشود. هزینه این خدمات نیز میتواند متفاوت باشد.
3. هزینههای جراحی:
که شامل هزینههای خود جراحی، استفاده از تجهیزات، پرسنل پزشکی و پرستاری و غیره است.
4. هزینههای بیمارستان:
اگر جراحی در بیمارستان انجام میشود، باید هزینه اقامت، خدمات بیمارستانی، مراقبتهای پساجراحی و دیگر خدمات مربوطه را پرداخت کنید.
5. هزینههای پساجراحی:
که شامل داروها، جلسات فیزیوتراپی، مطابقت با پزشکان پساجراحی و دیگر خدمات پساجراحی ممکن است متضمن شود.
بهتر است با پزشک مورد انتخاب خود صحبت کنید و جزئیات هزینههای جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر را جهت برآورد دقیقتر مشاوره کنید. همچنین باید با بیمه خود تماس بگیرید تا ببینید آیا بخشی از هزینهها تحت پوشش بیمهتان قراد دارد یا خیر.
منبع: frontiersin.org
سوالات متداول در مورد جراحی آندوسکوپیک دیسک کمر
آیا جراحی دیسک کمر خطرناک است؟
جراحی دیسک کمر معمولاً یک روش ایمن و موثر برای درمان برخی از مشکلات فشار بر روی عصبها و درد کمر است. با این حال، همیشه ممکن است خطرات و عوارض جانبی وجود داشته باشد، نظیر عفونت، خونریزی، آسیب به عصبها و تشکیل لخته خون.
انتخاب متخصص با تجربه، دنبالههای پساجراحی صحیح و رعایت دقیق دستورات پزشک میتواند خطرات را کاهش دهد. برای بررسی جزئیات بیشتر و توجه به شرایط شما، مشورت با پزشک تخصصی اهمیت دارد.
امکان موفقیت جراحی آندوسکوپی دیسک چقدر است؟
جراحی آندوسکوپی دیسک کمر یک روش موثر و پرکاربرد برای درمان مشکلات دیسک کمر است. اغلب موارد دارای نتایج موفقیت زیادی هستند، با کاهش درد، بهبود علائم و افزایش کیفیت زندگی بیماران.
اما باید توجه داشت که هر مورد منحصر به شخصیت دارد و ممکن است نتایج متفاوتی داشته باشد. اطلاعات دقیقتر برای هر فرد به توجه به شرایط خاص ارائه میشود. با انتخاب پزشک ماهر و پیروی از دستورات پساجراحی، افزایش شانس موفقیت این نوع جراحی ممکن است.
طول درمان جراحی آندوسکوپی دیسک چقدر است؟
طول درمان پس از جراحی آندوسکوپی دیسک کمر ممکن است بسته به پیچیدگی مورد، سلامت عمومی بیمار و فرایندهای شفا نسبت به هم متفاوت باشد. بعد از جراحی، بیمار ممکن است برای چند روز بستری شود و سپس مراقبت خانگی داشته باشد.
فعالیتهای روزانه آرام و با توجه به توصیههای پزشک شروع میشود. فیزیوتراپی و تمرینات توانبخشی معمولاً برای بهبود حالت عمومی و کیفیت زندگی بیمار توصیه میشود. معمولاً بهبودی زودتر در مقایسه با جراحیهای سنتی دیده میشود، اما هر فرد به صورت فردی ممکن است زمان موردنیاز برای بهبود را تجربه کند.